Google+ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: | |


ΥΛΙΚΑ:
-1 κοτοπουλο.
-3 κρεμμυδια ξερα.
-1 σκελιδα σκορδο.
-300-400 γρ.  τυρι φετα.
-300 γρ  διαφορα κιτρινα τυρια της αρεσκειας σας(πικαντικα).
-1 πακετο σφολιατα(κατα προτιμηση "ΚΑΝΑΚΗ¨για σιγουρα αποτελεσματα.των 2 φυλλων.
-1 αυγο.
-αλατι-πιπερι.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-πλενουμε το κοτοπουλο και το βαζουμε να βρασει.
Αφου βρασει το σουρωνουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.πεταμε την πετσα,και αρχιζουμε να ξεκοκκαλιζουμε το κρεας και το κοβουμε σε μικρα κομματακια.
-Σε 1 βαθυ τηγανι βαζουμε ελαχιστο ελαιολαδο ισα ισα να λαδωθει η επιφανεια του τηγανιου.
-κοβουμε τα κρεμμυδια στο μουλτι(προσεκτικα να μη γινουν πολτος) και τα ριχνουμε στο τηγανι(ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ) μαζι με το ψιλοκομμενο σκορδακι


.Αφου σωταριστουνε το κρεμμυδι με το σκορδο ριχνουμε τα κομματακια κοτοπουλο και ανακατευουμε.


Οταν σωταριστουν καλα ολα μαζι,στη συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα τα τυρια και ανακατευουμε.ριχνουμε ελαχιστο αλατι και πιπερι.
-Μολις δουμε οτι εχουν γινει 1 ομοιομορφη μαζα,
και αφου εχουμε βουτυρωσει το ταψι μας,στρωνουμε το 1 φυλλο σφολιατα(προσεχουμε να αφησουμε σε καθε πλευρα του ταψιου και απο λιγη σφολιατα να περισσευει για να μπορεσουμε μετα να σκεπασουμε και να δεσουμε την πιτα),
ριχνουμε τη γεμιση που εχουμε ετοιμασει και τη στρωνουμε μεχρι να παει ομοιομορφα παντου.


-Στη συνεχεια σκεπαζουμε με αλλο 1 φυλλο σφολιατας (παλι με τροπο που να εξεχει σφολιατα σε καθε πλευρα του ταψιου).
-πιανουμε τις ακρες της σφολιατας και τις στριβουμε με προσοχη μεχρι να κλειση η πιτα.
-χτυπαμε το αυγο και  αλειφουμε την επιφανεια της πιτας.
ΨΗΣΙΜΟ:
-προθερμαινουμε το φουρνο σε λειτουργια αερα στους 180-200 βαθμους,και βαζουμε την πιτα μας στο φουρνο για περιπου 45- λεπτα παλι στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει.
Οταν δειτε οτι η πιτα αρχιζει και φουσκωνει ,τοτε τη βγαζετε απο το φουρνο και τη χαραζετε σε λωριδες(ΠΡΟΣΟΧΗ:οχι κομματια-ΛΩΡΙΔΕΣ) και την ξαναβαζετε να ψηθει μεχρι να συμπληρωθει η ωρα ψησιματος.Αυτο το κανουμε μονο οταν βαλουμε σφολιατα,στο σπιτικο φυλλο απλα το χαραζουμε σε κομματια,το λαδωνουμε το ραντιζουμε με λιγο νερακι και ψηνουμε μεχρι να ροδισουν καλα τα φυλλα πανω κατω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:προκειται για μια υπεροχη συνταγη με πολλαπλες εφαρμογες σε ολα τα τραπεζια σας.
Μπορειτε επισης να ανοιξετε σπιτικο φυλλο,για ακομα καλυτερο αποτελεσμα,και να συμπληρωσετε στην γεμιση πολυχρωμες πιπεριες οπου θα τις εχετε σωταρει με τα κρεμμυδια και το σκορδο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



9 σχόλια:

Eri είπε...

Τέλεια είναι και αυτη!!! <3

gwgoyla είπε...

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!!
Φιλακια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

annettaspace είπε...

Γωγώ μου όσες φορές έχω κάνεις τις συνταγές σου, μου βγαίνουν υπέροχες!!! Γλύφουνε και τα δάχτυλά τους!!!! Με έχεις σώσει, γιατί είναι πολύ κατατοπιστικές, γρήγορες (οι περισσότερες) και πάνω απ' όλα πεντανόστιμες!!! Ευχαριστώ!!! Φιλιά

gwgoyla είπε...

Αννετα μου πρωτα απ'ολα να σε ευχαριστησω που με επισκεπτεσαι και με εμπιστευεσαι φτιαχνοντας συνταγες μου..χαιρομαι παρα πολυ που σας αρεσουν και που μενετε ευχαριστημενοι..
Αν παλι καπου δυσκολευτεις και δεν καταλαβαινεις στειλε μου μηνυμα οπου μπορω να σε βοηθησω..και παλι 1000 ευχαριστω και καλο μηνα να εχεις,φιλακια πολλα!!!

Mina είπε...

Kalhspera sas... H kotopita einai h agaphmenh mou pita kai 8elw na thn ftia3w auto to savvatokyriako... Epeidh eimai akoma nea mageirisa (eimai 19 kai mageireuw liga xronia) posh wra vrazoume to kopopoulo kai psos8etoume ka8olou alati sto nero???? Euxaristw ek twn proterwn..

gwgoyla είπε...

Καλησπερα Μινα και καλως ορισες στο μπλογκ μου..
Το κοτοπουλο για 1 ωριτσα βρασιμο..αλατι οχι δεν βαζεις την ωρα που βραζει το κοτοπουλο,αλλα την ωρα που εχει ετοιμαστει ολη η γεμιση και αυτο θα το βαλεις με προσοχη επειδη θα μπουν και τα τυρια..δοκιμασε την γεμιση να δεις αν χρειαστει η'οχι αλλο αλατι.
Σου ευχομαι καλη επιτυχια και ελπιζω να σου αρεσει.
Σε ευχαριστω πολυ,και ο,τι βοηθεια χρειαστεις εγω ειμαι εδω να σε βοηθησω σε οτι μπορω..καλο Σ/Κ!!!

Theano Leptokaridou είπε...

Γωγω η συνταγη σου για την κοτοπιτα οχι απλα πρεπει να ειναι τελεια αλλα το κατι αλλο!!!Φαντασου οτι εγω αηδιαζω με την κοτα και τα παραγωγα της και τωρα απο την φωτο και μονο θελω ολο το ταψι!!Οσο για τις συνταγες σου θα συμφωνησω με την Αννετα!!ΦΙΛΙΑ ΘΕΑΝΩ

gwgoyla είπε...

Καλησπερα Θεανω και σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου..για το θεμα της κοτοπιτας απο την στιγμη που εχει κρεμμυδι μεσα η συνταγη να ξερεις οτι κατευθειαν σπαει την μυρωδια της κοτιλας και με την προσθηκη των πικαντικων τυριων γινεται το κατι αλλο..την φτιαχνω πολυ συχνα στην οικογενεια μου γιατι ειναι η αγαπημενη μας πιτα και φυσικα εχει την 1η θεση και στα τραπεζια εορτων μας.
Να εισαι καλα Θεανω,φιλια και καλο βραδυ!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin