Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » » ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

Written By Gwgoyla Nsg on Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010 | 10:49:00 π.μ.

Παραδοσιακή,πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών και όχι μόνο!




ΥΛΙΚΑ:(για γυρω στα 18-20 κομματια)
-1/2 κιλο ζαχαρη αχνη.
-1/2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο.
-1/2 κιλο γιαουρτι(3 κεσεδακια.μπορειτε να βαλετε και light.εγω αυτο βαζω).
-1 φακελλακι βανιλετα.
-1 ποτηρι του κρασιου κονιακ στο οποιο θα διαλυσετε μεσα 1 κουταλακι του γλυκου σοδα.
-50 γραμμαρια αμυγδαλα χοντροκομμενα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
-3 ποτηρια νερο.
-2 ποτηρια νερου ζαχαρη.
-1 φακελλακι βανιλετα.
το βραζουμε για 5 λεπτα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Βαζουμε ολα μας τα υλικα σε 1 λεκανη,τα ανακατευουμε ολα μαζι και αφου εχουμε βουτυρωσει το ταψι(Νο 28) ριχνουμε το υλικο μεσα και το μοιραζουμε ομοιομορφα.
-Αφου εχουμε ηδη προθερμανει το φουρνο μας στους 180 βαθμους βαζουμε τη γιαουρτοπαστα να ψηθει για μιση ωρα(180 βαθμους).
-Μολις γινει το γλυκο,το βγαζουμε απο το φουρνο και το αφηνουμε περιπου 10 λεπτα να κρυωσει.

κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο μας σιροπι(που στο μεταξυ θα χουμε ετοιμασει) και περιχυνουμε σε ολη την επιφανεια του γλυκου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θελουμε στολιζουμε τη γιαουρτοπαστα μας με σαντυγι οπως φαινεται στις φωτο.

Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει εντελως.Τρωγεται πιο ευχαριστα αν το βαλετε εντος ψυγειου και το συνοδεψετε με 1(η οσες θελετε) μπαλα παγωτο καιμακι.Ειναι πολυ ελαφρυ και ευχαριστο γλυκο.θυμιζει αρκετα σαμαλι χωρις ομως να χει τις θερμιδες του.και επισης ειναι αρκετα οικονομικο,ευκολο και γρηγορο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!