ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

Παραδοσιακή,πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών και όχι μόνο!




ΥΛΙΚΑ:(για γυρω στα 18-20 κομματια)
-1/2 κιλο ζαχαρη αχνη.
-1/2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο.
-1/2 κιλο γιαουρτι(3 κεσεδακια.μπορειτε να βαλετε και light.εγω αυτο βαζω).
-1 φακελλακι βανιλετα.
-1 ποτηρι του κρασιου κονιακ στο οποιο θα διαλυσετε μεσα 1 κουταλακι του γλυκου σοδα.
-50 γραμμαρια αμυγδαλα χοντροκομμενα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
-3 ποτηρια νερο.
-2 ποτηρια νερου ζαχαρη.
-1 φακελλακι βανιλετα.
το βραζουμε για 5 λεπτα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Βαζουμε ολα μας τα υλικα σε 1 λεκανη,τα ανακατευουμε ολα μαζι και αφου εχουμε βουτυρωσει το ταψι(Νο 28) ριχνουμε το υλικο μεσα και το μοιραζουμε ομοιομορφα.
-Αφου εχουμε ηδη προθερμανει το φουρνο μας στους 180 βαθμους βαζουμε τη γιαουρτοπαστα να ψηθει για μιση ωρα(180 βαθμους).
-Μολις γινει το γλυκο,το βγαζουμε απο το φουρνο και το αφηνουμε περιπου 10 λεπτα να κρυωσει.

κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο μας σιροπι(που στο μεταξυ θα χουμε ετοιμασει) και περιχυνουμε σε ολη την επιφανεια του γλυκου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θελουμε στολιζουμε τη γιαουρτοπαστα μας με σαντυγι οπως φαινεται στις φωτο.

Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει εντελως.Τρωγεται πιο ευχαριστα αν το βαλετε εντος ψυγειου και το συνοδεψετε με 1(η οσες θελετε) μπαλα παγωτο καιμακι.Ειναι πολυ ελαφρυ και ευχαριστο γλυκο.θυμιζει αρκετα σαμαλι χωρις ομως να χει τις θερμιδες του.και επισης ειναι αρκετα οικονομικο,ευκολο και γρηγορο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ 4.5 5 Gwgoyla Nsg Παραδοσιακή,πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών και όχι μόν...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

Δεν υπάρχουν σχόλια