ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ-ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ!!!




ΥΛΙΚΑ (για 100 ντολμαδακια)
100  αμπελοφυλλα
 2 κούπες ρυζι καρολινα
3 τριμμένα ξερά κρεμμύδια.
1 ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια(εγω δεν εβαλα γιατι δεν ειχα)
1/2 ματσακι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
1/2 ματσακι ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 ματσακι ψιλοκομμενο δυοσμο
1  1/2 κρασοποτηρο ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι φρεσκοτριμμενο
Χυμο 2 λεμονιων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν θα συνιστουσα φυλλα εμποριου στα βαζακια γιατι ειναι πολυ σκληρα τα φυλλα.
Εγω εβαλα βιολογικα φυλλα αραντιστα,τα οποια ειχα ζεματισει ελαφρα σε νερο και τα ειχα στην καταψυξη.
Σε τηγανι βαζουμε το λαδι (1 κρασοποτηρο )να ζεσταθει και ριχνουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια μεχρι να γυαλισουν.
Τοτε ριχνουμε το ρυζι
 και τα σωταρουμε ολα μαζι.
Στη συνεχεια ριχνουμε 2 κουπες νερο και αφηνουμε το ρυζι να βρασει μεχρι να σωθει το νερο.
Κατοπιν ριχνουμε τα μυρωδικα μας,ανηθο,μαιντανο και δυοσμο,αλατι πιπερι,
ανακατευουμε και τα αφαιρουμε απο την φωτια.
Παιρνουμε την κατσαρολα μας και τοποθετουμε μερικα φυλλα στον πατο της για να μην αρπαξουν τα σαρμαδακια μας,την ωρα του βρασμου.
Παιρνουμε ενα πιατο βαζουμε ενα φυλλο με την καλη μερια να ακουμπαει κατω και την αναποδη επανω,τις νευρωσεις του φυλλου δηλαδη να τις βλεπουμε.
Με ενα κουταλακι του γλυκου παιρνουμε γεμιση και την βαζουμε απο την πλευρα του κοτσανιου.
Διπλωνουμε λιγο,
στην συνεχεια φερνουμε τα πλαινα δεξια και αριστερα φυλλα προς τα μεσα, 
ρολαρουμε το σαρμαδακι και ειναι ετοιμο.
 Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.Τα τοποθετουμε στην κατσαρολα κυκλικα
 ριχνουμε νερακι ισα που να τα σκεπαζει τον χυμο λεμονιων 1/2 κρασοποτηρο ελαιολαδο, ελαχιστο αλατι γιατι ηδη εχουμε βαλει και στην γεμιση,σκεπαζουμε με ενα πιατο για να μην ανοιξουν την ωρα του βρασμου,κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα,
και τα βραζουμε σε χαμηλη θερμοκρασια μεχρι να βρασει το ρυζι και να μεινει με ελαχιστο ζουμακι.
Σερβιρετε τα σαρμαδακια και με γιαουρτι ταιριαζει φανταστικα!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ-ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg ΥΛΙΚΑ (για 100 ντολμαδακια) 100  αμπελοφυλλα  2 κούπες ρυζι καρολινα 3 τριμμένα...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Πω πωωωωωωωωωωωωωω!!!!Το αγαπημενο μου φαγητο,κι εσεις απ οτι φαινεται κυρια γωγω το φτιάξατε τελειο!!Καλα,οι φωτογραφιες και οι παρουσιαση ΤΕΛΕΙΕΣ οπως παντα!!!Να σα στε καλα και να μας φτιαχνετε τελεια φαγακια!

---Ευγενια---

Ανώνυμος είπε...

Δεν το συζητω σκιζουν απο εμφανιση..απο γευση ειμαι σιγουρος για το ποσο ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ειναι Γωγουλα μας γλυκια... γιατι ο,τι εχω φτιαξει ειναι εγγυηση.
Να'σαι παντα καλα να μας σερβιρεις ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΠΙΑΤΑ!!!
Καλο τριημερο Κων/νος.