ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ....ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Αλμυρή κολοκυθόπιτα για κάθε ώρα με σπιτικό φύλλο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
5 κολοκυθια μεγαλα
2 μεγαλα κρεμμυδια
5 φρεσκα κρεμμυδακια
1/2 ματσακι ανηθο
1/2 ματσακι μαιντανο
Δυοσμο
4 αυγα
1 τεταρτο και κατι,τυρι φετα
Αλατι,πιπερι
Λαδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
4 φλυτζανια αλευρι (ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ)
2 κ σουπας λαδι
1κ.σουπας ξυδι
1κ.σουπας ζαχαρη
2κ.γλυκου αλατι 
1 ποτηρι νερο χλυαρο (και αναλογα μπορει να συμπληρωσουμε κι αλλο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και τριβουμε τα κολοκυθια στον τριφτη,και τα αφηνουμε με λιγο αλατι
στο σουρωτηρι,να βγαλουν τα υγρα τους.

Στη συνεχεια τα βαζουμε σε μια
μεγαλη λεκανη,με τα υπολοιπα υλικα..κομμενο ανηθο,μαιντανο,δυοσμο,αυγα,
την τριμμενη φετα, τα κρεμμυδακια ξερα και φρεσκα,αλατακι,πιπερακι λιγο λαδι και τα ανακατευουμε καλα.
 
Για την ζυμη τωρα αν θελετε την φτιαχνετε στο μιξερ οπως θα δειτε
στη φωτο.Βαζουμε το αλευρι και τα υπολοιπα υλικα στο μιξερ

και τελος το 
χλυαρο νερο και βαζουμε σε λειτουργια το μιξερ ριχνοντας σιγα σιγα το χλυαρο
νερο μεχρι η ζυμη μας να γινει μαλακη.

Την βγαζουμε την τυλιγουμε σε σελοφαν 
και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1/2 ωρα.

Στην συνεχεια την χωριζουμε σε 6 
μπαλιτσες σκεπασμενες με βρεγμενη πετσετα.

Για να ανοιξουμε τωρα το φυλλο
ριχνουμε αλευρακι στην επιφανεια του τραπεζιου παιρνουμε ενα κομματι ζυμη και αρχιζουμε
να πλαθουμε μεχρι να γινει το φυλλο λεπτο και να εξεχει εξω απο το ταψι.




Αλοιφουμε το ταψι με λαδι στρωνουμε το φυλλο,το λαδωνουμε,και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια
μεχρι να στρωθουν απο κατω τα 3 πρωτα φυλλα.

Στη συνεχεια ριχνουμε το υλικο μας,



στρωνουμε απο πανω 
τα φυλλα αφου πρωτα τα εχουμε λαδωσει.Ολα τα φυλλα που εξεχουν τα γυριζουμε προς τα μεσα.Τελος την χαραζουμε,

ριχνουμε λαδακι,και την ραντιζουμε με νερακι.




Εχουμε προθερμανει τον φουρνο,και την ψηνουμε στους 200 βαθμους στον αερα
για 1 ωρα περιπου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Για να κερδισετε χρονο,μπορειτε να βαλετε ετοιμο φυλλο κρουστας.
Αξιζει να την φτιαξετε,ειναι φανταστικη!!!
ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ....ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ 4.5 5 Gwgoyla Nsg Αλμυρή κολοκυθόπιτα για κάθε ώρα με σπιτικό φύλλο. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 5 κολοκυθια...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

Δεν υπάρχουν σχόλια