Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » » ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ

ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ

Written By Gwgoyla Nsg on Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 | 10:25:00 μ.μ.

  Γλυκό του κουταλιού Συκαλάκι μέσα στη γλύκα!
 ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλο συκα
1 κιλο ζαχαρη
2 βανιλιες
γαρυφαλο λιγα ξυλακια
1/2 χυμο λεμονιου



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν θελετε καθαριζετε με προσοχη την εξωτερικη φλουδα του συκου.
Μπορειτε ομως να τα πλυνετε καλα, και να τα βαλετε με τη φλουδα οπως 
τα φτιαχνω εγω.Τα πλενετε λοιπον καλα και τα στρωνετε στην κατσαρολα


με τη σειρα,κι απο πανω ριχνετε τη ζαχαρη χωρις να ριξετε καθολου νερο,
γιατι θα βγαλουν απο μονα τους υγρα, και τα αφηνετε να βρασουν μεχρι να 
δεσει το σιροπι.




Στη διαρκεια βρασμου τα ξαφριζουμε λιγακι,και προσθετουμε
τις βανιλιες  το γαρυφαλο,και το χυμο λεμονιου.Τα βαζουμε σε αποστειρωμενα γυαλινα βαζακια
και τα κλεινουμε με το καπακι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κανονικα τα συκα πρεπει να ειναι μικρα και αγουρα για να γινει ακομα καλυτερο το γλυκο μας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

2 σχόλια :

  1. αυτό το γλυκό διαφέρει από το γνωστό πράσινο συκαλάκι. τα σύκα που χρησιμοποιούμε για το πράσινο βγαίνουν αυτην εποχη, δηλαδη τέλος Απριλίου, από συγκεκριμένες συκιες. τα άλλα συκα πάντα θα έχουν σπόρια ακομά κιαν ειναι πολύ μικρα. πάντως το παραπάνω γλυκάκι, με τα ωριμα γνωσ΄τα μας συκα είναι πολύ ωραιο! αν βάλεις όμως και λιγο πετιμέζι στο σιρόπι γινεται αξεπέραστο!το φτιάχνω κάθε καλοκαίρι με σύκα από τη συκιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη σου μερα ανωνυμη..
    Συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι το πρασινο συκαλακι που αγοραζουμε ειναι απο συγκεκριμενες συκιες..κακως που δεν το ανεφερα στην συνταγη για τυχον παρεξηγησεις..οσο για το πετιμεζι δεν το γνωριζα και σε ευχαριστω για την ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή