ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ

  Γλυκό του κουταλιού Συκαλάκι μέσα στη γλύκα!
 ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλο συκα
1 κιλο ζαχαρη
2 βανιλιες
γαρυφαλο λιγα ξυλακια
1/2 χυμο λεμονιου



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν θελετε καθαριζετε με προσοχη την εξωτερικη φλουδα του συκου.
Μπορειτε ομως να τα πλυνετε καλα, και να τα βαλετε με τη φλουδα οπως 
τα φτιαχνω εγω.Τα πλενετε λοιπον καλα και τα στρωνετε στην κατσαρολα


με τη σειρα,κι απο πανω ριχνετε τη ζαχαρη χωρις να ριξετε καθολου νερο,
γιατι θα βγαλουν απο μονα τους υγρα, και τα αφηνετε να βρασουν μεχρι να 
δεσει το σιροπι.




Στη διαρκεια βρασμου τα ξαφριζουμε λιγακι,και προσθετουμε
τις βανιλιες  το γαρυφαλο,και το χυμο λεμονιου.Τα βαζουμε σε αποστειρωμενα γυαλινα βαζακια
και τα κλεινουμε με το καπακι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κανονικα τα συκα πρεπει να ειναι μικρα και αγουρα για να γινει ακομα καλυτερο το γλυκο μας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ 4.5 5 Gwgoyla Nsg     Γλυκό του κουταλιού Συκαλάκι μέσα στη γλύκα!   ΥΛΙΚΑ Για 1 κιλο συκα 1 κιλο ζαχαρη 2 βα...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

αυτό το γλυκό διαφέρει από το γνωστό πράσινο συκαλάκι. τα σύκα που χρησιμοποιούμε για το πράσινο βγαίνουν αυτην εποχη, δηλαδη τέλος Απριλίου, από συγκεκριμένες συκιες. τα άλλα συκα πάντα θα έχουν σπόρια ακομά κιαν ειναι πολύ μικρα. πάντως το παραπάνω γλυκάκι, με τα ωριμα γνωσ΄τα μας συκα είναι πολύ ωραιο! αν βάλεις όμως και λιγο πετιμέζι στο σιρόπι γινεται αξεπέραστο!το φτιάχνω κάθε καλοκαίρι με σύκα από τη συκιά μας!

gwgoyla είπε...

Καλη σου μερα ανωνυμη..
Συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι το πρασινο συκαλακι που αγοραζουμε ειναι απο συγκεκριμενες συκιες..κακως που δεν το ανεφερα στην συνταγη για τυχον παρεξηγησεις..οσο για το πετιμεζι δεν το γνωριζα και σε ευχαριστω για την ενημερωση.