Google+ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες:
Πεντανόστιμα ρεβύθια φούρνου συνοδευόμενα με υπέροχο λουκάνικο!


ΥΛΙΚΑ
2 ποτηρια νερου ρεβυθια      
2 μεγαλα κρεμμυδια ξερα
4 σκελιδες σκορδο
1 πρασινη πιπερια
2 ντοματες μεγαλες
15 κλωναρακια μαιντανο
1 κ.σουπας πελτε
λιγο ντοματοχυμο
1 μετριο μπαστουνι χωριατικο λουκανικο
2 δαφνοφυλλα
1 κ.σουπας κοφτη σοδα
Αλατι,πιπερι
λαδι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποβραδις εχουμε βαλει τα ρεβυθια στο νερο να μουλιασουν.


Την επομενη τα ξεπλενουμε και τους ριχνουμε τη σοδα τα ανακατευουμε,


καλα να παει παντου και μετα τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερακι να σιγοβρασουν για ενα τεταρτο με 20 λεπτα.


 Στη συνεχεια τα σουρωνουμε και τα βαζουμε στη  γαστρα η' σε ταψι με καπακι.


Στη συνεχεια βαζουμε στο τηγανι λιγο λαδι,και σωταρουμε το κρεμμυδι που
ειναι κομμενο σε ροδελες,το ψιλοκομμενο σκορδο,την πιπερια κομμενη σε φετες,


και το λουκανικο επισης κομμενο σε ροδελες.


Τα ανακατευουμε καλα,και στη συνεχεια ριχνουμε
τις ντοματες κομμενες σε ροδελες,λιγο ντοματοχυμο και τον πελτε και ανακατευουμε,


τελος ριχνουμε τον μαιντανο και τα δαφνοφυλλα,προσθετοντας αλατακι και πιπερακι.


Τα αφηνουμε για ενα 2λεπτο να σιγοβρασουν,και μετα τα ριχνουμε ,επανω
στα ρεβυθια και ανακατευουμε να πανε παντου τα υλικα.Συμπληρωνουμε λιγο λαδακι και νερακι


τα σκεπαζουμε και τα βαζουμε στο φουρνο μας να σιγοβρασουν για 1 ωρα περιπου αναλογα
τον φουρνο.Λιγο πριν τα βγαλουμε βγαζουμε το καπακι για να παρουν
λιγο χρωμα αν θελουμε.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



11 σχόλια:

LOOP BASED MUSIC είπε...

Γιατί δεν έβαλες και φωτογραφία να τα τρως???
Μήπως ήταν σκληρά??? ε? ε?

gwgoyla είπε...

Λοιπον μαστορα..επειδη δεν ηρθες στο μπλογκ μου με καλες προθεσεις και μου αφησες ενα σχολιο μεσα στην ειρωνια,θα σου απαντησω αναλογως..θα μπορουσα να μην δημοσιευσω το σχολιο σου,αλλα επειδη το φαγητο μου ειναι ΑΨΟΓΟ σου απαντω...μαθε πρωτα να εχεις τροπους,και αν το φαγητο το εφτιαξες οπως να'ναι και τα ρεβυθια σου βγηκαν βραχοι,αλλαξε παραγωγο οσπριων,η'διαβαζε σωστα την συνταγη.
ΥΓ:ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΓΩΓΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

τελεια εγιναν και τα εφαγε και ο μικρος μου γιος ετσι Ευγε !

gwgoyla είπε...

Να εισαι καλα,σε ευχαριστω πολυ που δοκιμασες την συνταγη,σου πετυχε και σας αρεσε,μα πανω απ'ολα που αρεσε και στον μικρουλη σου!!!

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια συνταγη και πολυ ωραια παρουσιαση που βοηθαει πολυ και της μη εμπειρες μαγειρισες Μπραβο !!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ, ΦΟΒΕΡΑ! ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΙΩΝΑΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, εγώ τα δοκίμασα όπως γράφεις και πρόσθεσα και μισό κουταλάκι κάρυ (καυτερό)... Έγινε ένας σούπερ κρασομεζές που τρέλανε την παρέα! Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή συνταγή. Την κάνω για δεύτερη φορά αφού την πρώτη φορά δεν πρόλαβα καν να δοκιμάσω. Έπεσαν οι υπόλοιποι επάνω και εξαφανίστηκε σε χρόνο μηδέν. Βάζω δυο ειδών λουκάνικο - χωριάτικο και καπνιστό. Γίνεται σούπερ. Συγχαρητήρια!
Κώστας

gwgoyla είπε...

Κωστα χαρηκα πολυ που σας αρεσε το φαγητο..και η προσθηκη καπνιστου λουκανικου πολυ καλη επιλογη μπραβο!!
Σε ευχαριστω πολυ!!!

Sia Xatzigiannoglou είπε...

ΤΕ-ΛΕΙ-Α!!! Έχουμε ξετρελαθεί όλοι με τη συνταγή σου, την έχω φτιάξει αρκετές φορές και την έχω συστήσει ανεπιφύλακτα, σε πολύ κόσμο! Μπράβο σου!
Σια

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα να τη δω τόσο αργά...εξαιρετική συνταγή καθώς και η παρουσίαση...ευχαριστούμε...

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin