Google+ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες:





ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο πεννες
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο
2 κρεμμυδια μεγαλα
3 σκελιδες σκορδο
1 συσκευασια ντοματακια (κονκασε)
Κιτρινα τυρια της αρεσκειας σας
λαδι
αλατι-πιπερι
μοσχοκαρυδο
κανελα
λιγη γαλετα τριμμενη



ΥΛΙΚΑ (για την μπεσαμελ)
1 λιτρο γαλα φρεσκο
1 κουτι γαλα εβαπορε 
1 κ.σουπας βουτυρο
2 αυγα
12 κ.σουπας  κοφτες κορν φλαουρ
αλατι-πιπερι
μοσχοκαρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα λιγο λαδι,και σωταρουμε το ψιλοκομμενο
κρεμμυδι και σκορδο,

στη συνεχεια τον κιμα μεχρι να αλλαξει το χρωμα του.

ριχνουμε τα ντοματακια,ολα τα μυρωδικα,μοσχοκαρυδο,κανελα,αλατι πιπερι
λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει,μεχρι να μεινει με το λαδακι του.



Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε να βρασει αλατισμενο νερο,και ριχνουμε τις
πεννες.




Αφου βρασουν τις σουρωνουμε.

Λαδωνουμε ενα ταψι,ριχνουμε λιγη
τριμμενη γαλετα

 και ριχνουμε τις μισες πεννες,απο πανω τους ριχνουμε οτι τυρι
κιτρινο εχουμε τριμμενο

.Στη συνεχεια αφου εχει γινει ο κιμας τον ριχνουμε και αυτον 
με προσοχη να καλυψουμε ολη την επιφανεια,ριχνουμε παλι τριμμενα τυρια,

απο πανω τις υπολοιπες πεννες παλι τυρια τριμμενα

και τελος ετοιμαζουμε
την μπεσαμελ.Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε το 1 λιτρο γαλα να ζεσταθει μαζι με το βουτυρο
και το μισο κουτι εβαπορε
λιγο,μεχρι να αχνισει δηλαδη, βαζουμε σε μπολ το  υπολοιπο γαλα εβαπορε και
διαλυουμε 12 κ.της σουπας κορν φλαουρ και το ριχνουμε και αυτο και ανακατευουμε 
συνεχως σε χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει



.οταν πηξει,το κατεβαζουμε 
απο τη φωτια και ριχνουμε τα χτυπημενα αυγα,

αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο
τα ανακατευουμε 
και την στρωνουμε επανω στο φαγητο μας.ριχνουμε τριμμενα τυρια,κι αν θελετε
και τριμμενη γαλετα.το βαζουμε στον φουρνο μας να ψηθει στον αερα για 35-40 λεπτα.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin