Google+ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ !!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ !!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: | |






ΥΛΙΚΑ(για την ζυμη)
1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι ξερη μαγια
1 κ.σουπας αλατι
1 κ.γλυκου ζαχαρη
1 φλ.μικρο του καφε ελαιολαδο
1 κουπα του καφε μεγαλη χλυαρο νερο.



ΥΛΙΚΑ (για την γεμιση)
Περιπου 300 γρ τυρι φετα τριμμενη μπορει και λιγοτερη
πιπερι
λιγα φρεσκα φυλλαρακια φρεσκο δυοσμο(του πηγαινει πολυ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι,και του ανοιγουμε μια λακκουβιτσα,

κι εκει ριχνουμε το αλατι,τη ζαχαρη,τη μαγια το ελαιολαδο..αρχιζουμε να τα ανακατευουμε
και σιγα σιγα ριχνουμε και το χλυαρο νερο.

Τα ζυμωνουμε καλα
μεχρι η ζυμη μας να ειναι ευκολοπλαστη.

Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε ενα 
μισαωρο να φουσκωσει.

Στη συνεχεια τη χωριζουμε σε μπαλες.

Παιρνουμε
τη μπαλα και την ανοιγουμε ακομα και με το χερι μας σε κυκλικο σχημα.
Παιρνουμε με ενα κουταλι απο τη γεμιση μας και καλυπτουμε την επιφανεια

και στη συνεχεια το σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο που εχουμε ανοιξει
στο ιδιο σχημα και μεγεθος,και με ενα πιρουνι κλεινουμε τις ακρες του.

Σε ενα τηγανι εχουμε βαλει λαδι να ζεσταθει,τα ριχνουμε μεσα,
και σε χαμηλη φωτια κοιταμε να παρουν χρωμα και απο τις δυο πλευρες.



Τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα λαδια τους

και μετα τα σερβιρουμε..
Μπορουμε επισης,να μην τα σκεπαζουμε απο πανω με την αλλη ζυμη,
αλλα να βαζουμε τη γεμιση στο ενα φυλλο και να το ζυμωνουμε
ωστε να ενσωματωθει η γεμιση με το φυλλο.
Εγω το προτιμω καλυτερα ετσι..επισης μπορειτε να τηγανισετε σκετη τη
ζυμη και να την σερβιρετε με μελι και κανελα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



1 σχόλιο:

gwgoyla είπε...

Ελπιζω και ευχομαι ραμονακι να σου αρεσουν..
Καλη επιτυχια!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin