ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ !!!







ΥΛΙΚΑ(για την ζυμη)
1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι ξερη μαγια
1 κ.σουπας αλατι
1 κ.γλυκου ζαχαρη
1 φλ.μικρο του καφε ελαιολαδο
1 κουπα του καφε μεγαλη χλυαρο νερο.



ΥΛΙΚΑ (για την γεμιση)
Περιπου 300 γρ τυρι φετα τριμμενη μπορει και λιγοτερη
πιπερι
λιγα φρεσκα φυλλαρακια φρεσκο δυοσμο(του πηγαινει πολυ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι,και του ανοιγουμε μια λακκουβιτσα,

κι εκει ριχνουμε το αλατι,τη ζαχαρη,τη μαγια το ελαιολαδο..αρχιζουμε να τα ανακατευουμε
και σιγα σιγα ριχνουμε και το χλυαρο νερο.

Τα ζυμωνουμε καλα
μεχρι η ζυμη μας να ειναι ευκολοπλαστη.

Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε ενα 
μισαωρο να φουσκωσει.

Στη συνεχεια τη χωριζουμε σε μπαλες.

Παιρνουμε
τη μπαλα και την ανοιγουμε ακομα και με το χερι μας σε κυκλικο σχημα.
Παιρνουμε με ενα κουταλι απο τη γεμιση μας και καλυπτουμε την επιφανεια

και στη συνεχεια το σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο που εχουμε ανοιξει
στο ιδιο σχημα και μεγεθος,και με ενα πιρουνι κλεινουμε τις ακρες του.

Σε ενα τηγανι εχουμε βαλει λαδι να ζεσταθει,τα ριχνουμε μεσα,
και σε χαμηλη φωτια κοιταμε να παρουν χρωμα και απο τις δυο πλευρες.



Τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα λαδια τους

και μετα τα σερβιρουμε..
Μπορουμε επισης,να μην τα σκεπαζουμε απο πανω με την αλλη ζυμη,
αλλα να βαζουμε τη γεμιση στο ενα φυλλο και να το ζυμωνουμε
ωστε να ενσωματωθει η γεμιση με το φυλλο.
Εγω το προτιμω καλυτερα ετσι..επισης μπορειτε να τηγανισετε σκετη τη
ζυμη και να την σερβιρετε με μελι και κανελα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ !!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg ΥΛΙΚΑ(για την ζυμη) 1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φακελακι ξερη μαγια ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

1 σχόλιο

gwgoyla είπε...

Ελπιζω και ευχομαι ραμονακι να σου αρεσουν..
Καλη επιτυχια!!!