Google+ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!!! ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!!! ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |










ΥΛΙΚΑ
3/4 κουπας καλαμποκελαιο
3/4 κουπας κρασι λευκο η'κοκκινο
1/2 κουπα πορτοκαλι τον χυμο
1 κ.γλυκου ξυσμα πορτοκαλιου
1 φακελακι μπαιικιν παουντερ
1/2 κ.γλυκου σοδα
1 κ.γλυκου κανελα
1 κ.γλυκου γαρυφαλο
4 κ.γλυκου γλυκανισο
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σταφιδες ξανθες η'μαυρες
1 συσκευασια σουσαμι 100 γρ.
750 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη και πριν ριξουμε το αλευρι
βαζουμε τη σοδα στο χυμο πορτοκαλι ανακατευουμε να διαλυθει και το
ριχνουμε στα υλικα και ανακατευουμε.


Στην συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε καλα.





Χωριστε την ζυμη σε 4 μερη.


Τα πλαθετε μακρια μπαστουνια,ριχνετε σουσαμι στο ταψι και τα κυλατε
να γεμισουν απο ολες τις μεριες.








Στη συνεχεια τα βαζετε στον φουρνο σε αντισταση στους 170-180 βαθμους
για 20 λεπτα,τα βγαζετε και με ενα κοφτερο μαχαιρι τα κοβουμε
σε μεγεθος ενος δαχτυλου 
και τα ξαναβαζουμε στον φουρνο για 50
λεπτα επιπλεον και τα γυριζουμε καθε λιγο μεχρι να παρουν χρωμα απ'ολες
τις μεριες.
Τα παξιμαδακια αυτα τα δοκιμασα στην ξαδερφη μου,και πηρα την συνταγη την οποια
ειχε δει σε μια πρωινη εκπομπη.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin