ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ...ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ!!!






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1/2 κιλο αλευρι (ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΚΙΤΡΙΝΟ)εγω αυτο χρησιμοποιω
1 φακελακι ξερη μαγια
1 1/2 κ.γλυκου αλατι
1 κ.γλυκου ζαχαρη
1 κ.γλυκου μπαιικιν παουντερ
Ζεστο νερο για το ζυμωμα
Λιγο βουτυρο λυωμενο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα υλικα εκτος απο το νερο,τα ανακατευουμε

και ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο νερο

 και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας
να μην κολλαει στα χερια μας.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε 
να ξεκουραστει 3 τεταρτα.

Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο
παχους 5-6 χιλ.



και με ενα μαχαιρι κοβουμε μια λωριδα και αναλογα
το μεγεθος του πεινιρλι που θελουμε το χωριζουμε σε κομματια.

Στην συνεχεια πιανουμε τις δυο ακρες και τεντωνοντας ελαφρα
τις πιεζουμε με τα δαχτυλα μας και τις ενωνουμε ωστε να παρουν
το σχημα βαρκας.

Κατοπιν τα πλαινα τα γυριζουμε προς τα μεσα ανασηκωνοντας τα ελαφρα
για να μπορεσουμε να βαλουμε την γεμιση.

Τα αλοιφουμε με βουτυρο και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο
να ψηθουν για ενα τεταρτο περιπου,

στην συνεχεια τα βγαζουμε 
και τα γεμιζουμε με υλικα της αρεσκειας μας και τα ξαναβαζουμε στον
φουρνο για αλλο ενα τεταρτο ακομα.




Εδω να συμπληρωσω και να πω πως..αν θελετε αφηνετε τα μισοψημενα
πεινιρλι που ειναι χωρις την γεμιση να κρυωσουν καλα,και να τα
βαλετε σε σακουλακια καλα κλεισμενα μεσα στην καταψυξη,και οταν 
θελησετε να φατε πεινιρλι,τα βγαζετε τα γεμιζετε και τα ψηνετε 
για ενα τεταρτο.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ...ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1/2 κιλο αλευρι (ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΚΙΤΡΙΝΟ)εγω αυτο χρησιμοποιω 1 φακ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

17 σχόλια

"ζαχαρούλα.." είπε...

πως να αντισταθεί κανείς σε σπιτικά πεινιρλί??? μμμμ...

φιλιά!!

gwgoyla είπε...

Η αληθεια ειναι πως δεν μπορεις ζαχαρουλα..γιατι ξερεις με τι υλικα ειναι φτιαγμενα και ειναι πεντανοστιμα...

φιλια και σε σενα...καλο βραδυ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα ειναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!Δεν εχω φάει πιο νοστιμα!!!


Φιλια και με περισσοτερες νοστιμιες!!!

gwgoyla είπε...

Καλη σου μερα ανωνυμε-η..χαιρομαι παρα πολυ που τα δοκιμασες και σου αρεσαν..αν θελεις αφησε το ονομα σου να ξερω με ποιον η'με ποια μιλαω.Κανω οτι μπορω για να σας ευχαριστησω..φιλια!!!

Ρόζα είπε...

Καλησπέρα gwgoyla! Τα πεινιρλί σου φαίνονται νοστιμότατα! Και το σημαντικότερο: με αγνά υλικά, για να ξέρουμε τι τρώμε!... Συγχαρητήρια!
Καλό σου απόγευμα :-)

gwgoyla είπε...

Καλησπερα ροζα καλως ηρθες,και καλως σε βρηκα...σε ευχαριστω πολυ,να εισαι καλα,καλο απογευμα και σε σενα!!!

Αγγελικη Ν είπε...

Γωγούλα τι ομορφιές είναι αυτές! Πωπω έχω να καλύψω κενά της περιόδου που είμαι ...χαμένη στο διάστημα:)) Πάω να διαβάσω και άλλες συνταγές!

Ανώνυμος είπε...

γωγώ να σαι καλά πετυχημένη η συνταγή σου αν και έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις - δεν είχα κίτρινο :(

Βέβαια αν και νόστιμα τα πεινιρλί με κιμά που έφτιαξα, δεν ήταν σαν της Δροσιάς, αλλά νομίζω οτι για να γίνουν τόσο ζουμερά, χρειάζεται πολύ βούτυρο (που δε με ξετρελένει σαν ιδέα)

Ευχαριστώ
Μυρωνας

gwgoyla είπε...

Μυρωνα σε ευχαριστω πολυ που τα δοκιμασες..εχω δοκιμασει πεινιρλι απο αρκετα μαγαζια και πιστεψε με δεν ειχα μεινει ικανοποιημενη με το αποτελεσμα..ειχαν τοσο βουτυρο που με λιγωναν και με αηδιαζαν και δεν μπορουσα να τα φαω.
Αυτα βεβαια ειναι γουστα,αλλοι τα θελουν να κολυμπουν στο βουτυρο.
Εγω τα φτιαχνω με τα δικα μου γουστα.
Σε ευχαριστω και παλι.. καλη σου μερα και καλη εβδομαδα να εχεις!!!

Ανώνυμος είπε...

mono den katalawa,pos ginete se sxima warkas-apo dio lorides pos wgike o patos

gwgoyla είπε...

Ανωνυμη/ε δεν φτιαχνεις απο 2 λωριδες 1 πεινιρλι.
Παιρνεις 1 κομματι ζυμη που το εχεις ανοιξει και κοψει στα δικα σου γουστα το τι μεγεθος θελεις πεινιρλι(μεγαλο η' μικρο) πιανεις τις 2 πλαινες ακρες απο την μια πλευρα την ενωνεις με τα δαχτυλα σου,και μετα απο την αλλη πλευρα κανεις το ιδιο.Δεν μπορω να σου πω κατι αλλο για να καταλαβεις..ξαναδιαβασε με προσοχη παλι την διαδικασeCE�α και τις φωτογραφιες.
Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου,και καλη επιτυχια αν φτιαξεις τα πεινιρλι.
Καλο σου βραδυ και καλες γιορτες!!!

Ανώνυμος είπε...

σε ευχαριστω,νομιζω καταλαβα πως γινουν και καλες γιορτες!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ, ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΩ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ;

gwgoyla είπε...

Καλησπερα Ανωνυμε/η,τα ψηνουμε σε πρθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180-200 βαθμους αναλογα βεβαια και τον καθε φουρνο.
Ευχομαι να σας αρεσουν καλη επιτυχια!!!

Άγγελος Δ είπε...

Καλημέρα!!!! Πόσο νερό να βάλω??

gwgoyla είπε...

Καλη σου μερα Αγγελε και καλη χρονια!!!! Το νερο δεν το μετρω,απλα κοιτας να το ριχνεις λιγο λιγο και ζυμωνοντας μεχρι να εχεις μια ζυμη μαλακη και να μην κολλαει στα χερια σου.Καλη επιτυχια!!!