Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » , , » ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ...ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ!!!

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ...ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 | 12:01:00 π.μ.






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1/2 κιλο αλευρι (ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΚΙΤΡΙΝΟ)εγω αυτο χρησιμοποιω
1 φακελακι ξερη μαγια
1 1/2 κ.γλυκου αλατι
1 κ.γλυκου ζαχαρη
1 κ.γλυκου μπαιικιν παουντερ
Ζεστο νερο για το ζυμωμα
Λιγο βουτυρο λυωμενο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα υλικα εκτος απο το νερο,τα ανακατευουμε

και ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο νερο

 και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας
να μην κολλαει στα χερια μας.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε 
να ξεκουραστει 3 τεταρτα.

Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο
παχους 5-6 χιλ.



και με ενα μαχαιρι κοβουμε μια λωριδα και αναλογα
το μεγεθος του πεινιρλι που θελουμε το χωριζουμε σε κομματια.

Στην συνεχεια πιανουμε τις δυο ακρες και τεντωνοντας ελαφρα
τις πιεζουμε με τα δαχτυλα μας και τις ενωνουμε ωστε να παρουν
το σχημα βαρκας.

Κατοπιν τα πλαινα τα γυριζουμε προς τα μεσα ανασηκωνοντας τα ελαφρα
για να μπορεσουμε να βαλουμε την γεμιση.

Τα αλοιφουμε με βουτυρο και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο
να ψηθουν για ενα τεταρτο περιπου,

στην συνεχεια τα βγαζουμε 
και τα γεμιζουμε με υλικα της αρεσκειας μας και τα ξαναβαζουμε στον
φουρνο για αλλο ενα τεταρτο ακομα.




Εδω να συμπληρωσω και να πω πως..αν θελετε αφηνετε τα μισοψημενα
πεινιρλι που ειναι χωρις την γεμιση να κρυωσουν καλα,και να τα
βαλετε σε σακουλακια καλα κλεισμενα μεσα στην καταψυξη,και οταν 
θελησετε να φατε πεινιρλι,τα βγαζετε τα γεμιζετε και τα ψηνετε 
για ενα τεταρτο.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

17 σχόλια :

  1. πως να αντισταθεί κανείς σε σπιτικά πεινιρλί??? μμμμ...

    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αληθεια ειναι πως δεν μπορεις ζαχαρουλα..γιατι ξερεις με τι υλικα ειναι φτιαγμενα και ειναι πεντανοστιμα...

    φιλια και σε σενα...καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα ειναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!Δεν εχω φάει πιο νοστιμα!!!


    Φιλια και με περισσοτερες νοστιμιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη σου μερα ανωνυμε-η..χαιρομαι παρα πολυ που τα δοκιμασες και σου αρεσαν..αν θελεις αφησε το ονομα σου να ξερω με ποιον η'με ποια μιλαω.Κανω οτι μπορω για να σας ευχαριστησω..φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα gwgoyla! Τα πεινιρλί σου φαίνονται νοστιμότατα! Και το σημαντικότερο: με αγνά υλικά, για να ξέρουμε τι τρώμε!... Συγχαρητήρια!
    Καλό σου απόγευμα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα ροζα καλως ηρθες,και καλως σε βρηκα...σε ευχαριστω πολυ,να εισαι καλα,καλο απογευμα και σε σενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γωγούλα τι ομορφιές είναι αυτές! Πωπω έχω να καλύψω κενά της περιόδου που είμαι ...χαμένη στο διάστημα:)) Πάω να διαβάσω και άλλες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γωγώ να σαι καλά πετυχημένη η συνταγή σου αν και έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις - δεν είχα κίτρινο :(

    Βέβαια αν και νόστιμα τα πεινιρλί με κιμά που έφτιαξα, δεν ήταν σαν της Δροσιάς, αλλά νομίζω οτι για να γίνουν τόσο ζουμερά, χρειάζεται πολύ βούτυρο (που δε με ξετρελένει σαν ιδέα)

    Ευχαριστώ
    Μυρωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μυρωνα σε ευχαριστω πολυ που τα δοκιμασες..εχω δοκιμασει πεινιρλι απο αρκετα μαγαζια και πιστεψε με δεν ειχα μεινει ικανοποιημενη με το αποτελεσμα..ειχαν τοσο βουτυρο που με λιγωναν και με αηδιαζαν και δεν μπορουσα να τα φαω.
    Αυτα βεβαια ειναι γουστα,αλλοι τα θελουν να κολυμπουν στο βουτυρο.
    Εγω τα φτιαχνω με τα δικα μου γουστα.
    Σε ευχαριστω και παλι.. καλη σου μερα και καλη εβδομαδα να εχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mono den katalawa,pos ginete se sxima warkas-apo dio lorides pos wgike o patos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμη/ε δεν φτιαχνεις απο 2 λωριδες 1 πεινιρλι.
    Παιρνεις 1 κομματι ζυμη που το εχεις ανοιξει και κοψει στα δικα σου γουστα το τι μεγεθος θελεις πεινιρλι(μεγαλο η' μικρο) πιανεις τις 2 πλαινες ακρες απο την μια πλευρα την ενωνεις με τα δαχτυλα σου,και μετα απο την αλλη πλευρα κανεις το ιδιο.Δεν μπορω να σου πω κατι αλλο για να καταλαβεις..ξαναδιαβασε με προσοχη παλι την διαδικασeCE�α και τις φωτογραφιες.
    Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου,και καλη επιτυχια αν φτιαξεις τα πεινιρλι.
    Καλο σου βραδυ και καλες γιορτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σε ευχαριστω,νομιζω καταλαβα πως γινουν και καλες γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ, ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΩ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα Ανωνυμε/η,τα ψηνουμε σε πρθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180-200 βαθμους αναλογα βεβαια και τον καθε φουρνο.
    Ευχομαι να σας αρεσουν καλη επιτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλη σου μερα Αγγελε και καλη χρονια!!!! Το νερο δεν το μετρω,απλα κοιτας να το ριχνεις λιγο λιγο και ζυμωνοντας μεχρι να εχεις μια ζυμη μαλακη και να μην κολλαει στα χερια σου.Καλη επιτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!