Google+ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ..ΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙ ΕΠΕΣΕ..!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ..ΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙ ΕΠΕΣΕ..!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες:




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1 βιταμ soft
1 κυπελακι γιαουρτι
3-4 κ.σουπας ζαχαρη
1 φαρινα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
5 μηλα μετρια κοκκινα
5 κ.σουπας ζαχαρη
1 κ.σουπας κανελα


Ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα μηλα τα κοβουμε μικρα κομματακια και τα βαζουμε λιγα 
λιγα στο μουλτι
 να χτυπηθουν ωστε να γινουν τριμματα.
Στην συνεχεια τα βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα μαζι με την ζαχαρη 
και την κανελα να βρασουν σε χαμηλη φωτια
 μεχρι να πηξουν και να
γινουν σαν μαρμελαδα και μετα τα αφηνουμε να κρυωσουν μεχρι να ετοιμασουμε
την ζυμη.

Βαζουμε στο μιξερ το βουτυρο να χτυπηθει,

στην συνεχεια ριχνουμε 
την ζαχαρη,
το γιαουρτι 
την φαρινα
 και τα αφηνουμε να χτυπηθουν 
ωστε να γινει μια μαλακη και απαλη ζυμη.(ισως χρειαστει επιπλεον
λιγη φαρινα σε περιπτωση που η ζυμη κολαει στα χερια σας.)
Αφου ετοιμαστει η ζυμη παιρνουμε λιγη στο χερι μας την κανουμε μπαλακι
την ανοιγουμε με την παλαμη μας,βαζουμε λιγη γεμιση στο κεντρο
πιανουμε τις ακρες τις ενωνουμε και σχηματιζουμε ενα πουγκακι 
και το τοποθετουμε στο ταψι με το κλεισιμο στον πατο του ταψιου 
σχηματιζοντας ενα μπαλακι
 και τα ψηνουμε στις αντιστασεις για 30-35 λεπτα στους 180 βαθμους,
 και τελος τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη,καθως επισης 
και με σιροπι σοκολατας ειναι τελεια.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



1 σχόλιο:

gremista1971 είπε...

τελεια ειναι...μπραβο σου!!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin