ΚΑΤΑΙΦΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ..ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ!!! (10) ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ..ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!

27 ολοκληρα χρονια φτιαχνω αυτη την συνταγη,
τα χρονια εχουν περασει, η γευση και η αξια του ομως ποτε.





ΥΛΙΚΑ (95 κομματια περιπου)
1 κιλο φυλλο κρουστας κατα προτιμηση απο εργαστηριο
1 κιλο και 200 γρ. καταιφι
800 γρ καρυδοψυχα
1 κιλο φρεσκο βουτυρο
7 κ.σουπας τριμμενη φρυγανια 
3 κ.σουπας ζαχαρη
2 κ.γλυκου κοφτες γαρυφαλο
5 κ.γλυκου κανελα




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 κιλα ζαχαρη
3 κιλα νερο
2 βαζακια γλυκοζη των 400 γρ το καθενα
3 βανιλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε στο μουλτι λιγα λιγα τα καρυδια,τα βαζουμε σε μια λεκανιτσα,και
προσθετουμε την τριμμενη φρυγανια,τις 3 κουταλιες ζαχαρη,την κανελα 
το γαρυφαλο και τα ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα μαζι.
Στην συνεχεια παιρνουμε 2 φυλλα τα απλωνουμε στο τραπεζι,παιρνουμε
ενα μερος καταιφι στα 120 γρ καλα ξασμενο,και το απλωνουμε κατα μηκος επανω στα φυλλα.

Κατοπιν παιρνουμε με ενα κουταλι σουπας γεμιση και την
απλωνουμε κατα μηκος στο καταιφι(4 κουταλιες περιπου).
Στην συνεχεια προσπαθουμε με τα 2 μας χερια να το τυλιξουμε σφιχτα και με προσοχη ρολο
 και κοβουμε το καθε κομματι σε μεγεθος 3 δαχτυλων.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας και να κλεισει ο κυκλος στο ταψι μας.

Κατοπιν ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το βουτυρο,
και βουτυρωνουμε με προσοχη ολα τα κομματια.
Εχουμε προθερμανει τον φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα,και το ψηνουμε γυρω 
στην 1 ωρα μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
Μεχρι να ψηθει το γλυκο μας,ετοιμαζουμε το σιροπι..σε μια μεγαλη 
κατσαρολα βαζουμε 3 κιλα νερο,3 1/2 κιλα ζαχαρη ανακατευουμε και 
μολις ζεσταθει ριχνουμε την γλυκοζη και τις βανιλιες και το αφηνουμε
να βρασει μεχρι να δεσει το σιροπι μας.
Μεχρι να γινει το σιροπι το γλυκο ηδη θα ειναι ετοιμο και θα εχει 
μισοκρυωσει τοτε αρχιζουμε και το σιροπιαζουμε προσεχτικα..

Μην φοβηθειτε θα δειτε με το σιροπι να ανεβαινει το γλυκο επανω..
Σταματατε για λιγο και μετα συνεχιζετε το σιροπιασμα..το σιροπι δεν 
ειναι πολυ αν ετσι το θεωρησετε..ετσι πρεπει να ειναι,και το αφηνετε
για μια ολοκληρη μερα μεσα στο ταψι και μετα το βαζετε σε πιατελες η'ταπερ,
διατηρειται για αρκετο καιρο.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΚΑΤΑΙΦΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ..ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ!!! (10) ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ..ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg 27 ολοκληρα χρονια φτιαχνω αυτη την συνταγη, τα χρονια εχουν περασει, η γευση και η αξια του ομω...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

Δεν υπάρχουν σχόλια