Google+ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.. ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.. ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ...



ΥΛΙΚΑ(108 κομματια περιπου)
3 φλ.τσαγιου καλαμποκελαιο
1 φλ.τσαγιου φυτινη
1 μπυρα μεγαλη χωρις αφρο
1 ποτηρι νερου χυμο φυσικο πορτοκαλιου
1 λεμονι τον χυμο του
το ξυσμα απο τα πορτοκαλια και το λεμονι
2 1/2 κ.γλυκου κανελα
1 1/2 κ.γλυκου γαρυφαλο
1 φακελακι μπαιικιν παουντερ
2 κ.γλυκου σοδα διαλλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
2 κ.γλυκου αλατι
1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1/2 κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1 1/2 κιλο αλευρι μαλακο
καρυδια χοντροκομμενα για την διακοσμηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 φλ.τσαγιου μελι
5 φλ.τσαγιου ζαχαρη
5 φλ.τσαγιου νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγαλη λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το σιμιγδαλι
και το αλευρι και ανακατευουμε,
στην συνεχεια ριχνουμε το σιμιγδαλι 
ανακατευουμε,
και κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε.

Αφου το ζυμωσουμε παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας την πλαθουμε και δινουμε ενα μακροστενο σχημα.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια
μεχρι να τελειωσει η ζυμη μας και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο
φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 1/2 ωρα περιπου.
Αφου εχουν ψηθει ολα,τα τοποθετουμε μεσα στον φουρνο μας αφου τον 
εχουμε κλεισει,και τα διατηρουμε χλυαρα μεχρι να φτιαξουμε το σιροπι μας.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε τα υλικα μας,ζαχαρη μελι και νερο και τα
αφηνουμε να παρουν βραση,
αφαιρουμε τον αφρο,και αμεσως χαμηλωνουμε την 
θερμοκρασια απο το 9 στο 6 και το αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα.
Στην συνεχεια παιρνουμε ταψια και μοιραζουμε τα μελομακαρονα μεσα
σε αυτα, και αρχιζουμε να τους ριχνουμε το σιροπι.

Καθε 10 λεπτα τα αναποδογυριζουμε μεχρι να πιουν ολο το σιροπι.

Στο μουλτι τωρα εχουμε κοψει καρυδια και πασπαλιζουμε απο πανω τα 
μελομακαρονα,και τα τοποθετουμε σε πιατελες.
Αν θελετε μπορειτε να τα κανετε και γεμιστα με καρυδι,την ωρα που
πλαθετε το καθε μελομακαρονο.
Επισης μπορειτε να τα καλυψετε και με σοκολατα,αφου πρωτα τα εχετε μελωσει.



TIP:Για καλυτερο και πετυχημενο ψησιμο και μελωμα
ζυγιζετε το καθε ζυμαρακι που θα πλαθετε σε μελομακαρονο στα 35 γραμμαρια,ετσι θα ειναι ολα ομοιομορφα και πετυχημενα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Δείτε Επίσης:



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που δεν έχω αέρα πόση ώρα θα τα αφήσω;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που δεν έχω φούρνο με αέρα πόση ώρα πρέπει να τα αφήσω. Ευχαριστώ

gwgoyla είπε...

Σε προθερμασμενο φουρνο σε αντιστασεις στους 170 βαθμους για 20-25 λεπτα,βεβαια με προσοχη να τα επιβλεπεις γιατι ειναι αναλογα τον φουρνο που εχουμε.
Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου,καλες γιορτες σου ευχομαι με υγεια!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin