Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » , » ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.. ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!

ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.. ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!


Μελομακαρονα με επιτυχια 100%
Απο τα καλυτερα μελομακαρονα που εχετε φαει!!!
ΥΛΙΚΑ(114 κομματια περιπου)
3 φλ.τσαγιου καλαμποκελαιο
1 φλ.τσαγιου φυτινη
1 μπυρα μεγαλη χωρις αφρο
1 ποτηρι νερου χυμο φυσικο πορτοκαλιου
1 λεμονι τον χυμο του
το ξυσμα απο τα πορτοκαλια και το λεμονι
2 1/2 κ.γλυκου κανελα
1 1/2 κ.γλυκου γαρυφαλο
1 φακελακι μπαιικιν παουντερ
2 κ.γλυκου σοδα διαλλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
2 κ.γλυκου αλατι
1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1/2 κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1 1/2 κιλο αλευρι μαλακο
καρυδια χοντροκομμενα για την διακοσμηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 φλ.τσαγιου μελι
5 φλ.τσαγιου ζαχαρη
5 φλ.τσαγιου νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγαλη λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το σιμιγδαλι
και το αλευρι και ανακατευουμε,
στην συνεχεια ριχνουμε το σιμιγδαλι 
ανακατευουμε,
και κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε.

Αφου το ζυμωσουμε παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας την πλαθουμε και δινουμε ενα μακροστενο σχημα βαζοντας τον δεικτη μας στο κεντρο της ζυμης

πιανουμε με τον αντιχειρα το πλαινο της ζυμης
και του κανουμε ενα διπλωμα
αφηνοντας απο πισω ενα κενο.
Το κενο αυτο βοηθαει στο μελωμα να εισχωρησει σωστα το σιροπι μεσα στο μελομακαρονο.
Τα αραδιαζουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας με το κλεισιμο του μελομακαρονου προς τα κατω.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια
μεχρι να τελειωσει η ζυμη μας και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο
φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 1/2 ωρα περιπου με 35 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
Αφου εχουν ψηθει ολα,τα τοποθετουμε μεσα στον φουρνο μας αφου τον 
εχουμε κλεισει,και τα διατηρουμε χλυαρα μεχρι να φτιαξουμε το σιροπι μας.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε τα υλικα μας,ζαχαρη μελι και νερο και τα
αφηνουμε να παρουν βραση,
αφαιρουμε τον αφρο,και αμεσως χαμηλωνουμε την 
θερμοκρασια απο το 9 στο 6 και το αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα.
Στην συνεχεια παιρνουμε ταψια και μοιραζουμε τα μελομακαρονα μεσα
σε αυτα, και αρχιζουμε να τους ριχνουμε το σιροπι.

Καθε 10 λεπτα τα αναποδογυριζουμε μεχρι να πιουν ολο το σιροπι.
Στο μουλτι τωρα εχουμε κοψει καρυδια και πασπαλιζουμε απο πανω τα 
μελομακαρονα,και τα τοποθετουμε σε πιατελες.
Αν θελετε μπορειτε να τα κανετε και γεμιστα με καρυδι,την ωρα που
πλαθετε το καθε μελομακαρονο.
Επισης μπορειτε να τα καλυψετε και με σοκολατα,αφου πρωτα τα εχετε μελωσει.

TIP:Για καλυτερο και πετυχημενο ψησιμο και μελωμα
ζυγιζετε το καθε ζυμαρακι που θα πλαθετε σε μελομακαρονο στα 35 γραμμαρια,ετσι θα ειναι ολα ομοιομορφα και πετυχημενα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

3 σχόλια :

  1. Εγώ που δεν έχω αέρα πόση ώρα θα τα αφήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ που δεν έχω φούρνο με αέρα πόση ώρα πρέπει να τα αφήσω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε προθερμασμενο φουρνο σε αντιστασεις στους 170 βαθμους για 20-25 λεπτα,βεβαια με προσοχη να τα επιβλεπεις γιατι ειναι αναλογα τον φουρνο που εχουμε.
    Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου,καλες γιορτες σου ευχομαι με υγεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!