ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.. ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ...



ΥΛΙΚΑ(108 κομματια περιπου)
3 φλ.τσαγιου καλαμποκελαιο
1 φλ.τσαγιου φυτινη
1 μπυρα μεγαλη χωρις αφρο
1 ποτηρι νερου χυμο φυσικο πορτοκαλιου
1 λεμονι τον χυμο του
το ξυσμα απο τα πορτοκαλια και το λεμονι
2 1/2 κ.γλυκου κανελα
1 1/2 κ.γλυκου γαρυφαλο
1 φακελακι μπαιικιν παουντερ
2 κ.γλυκου σοδα διαλλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
2 κ.γλυκου αλατι
1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1/2 κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1 1/2 κιλο αλευρι μαλακο
καρυδια χοντροκομμενα για την διακοσμηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 φλ.τσαγιου μελι
5 φλ.τσαγιου ζαχαρη
5 φλ.τσαγιου νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγαλη λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το σιμιγδαλι
και το αλευρι και ανακατευουμε,
στην συνεχεια ριχνουμε το σιμιγδαλι 
ανακατευουμε,
και κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε.

Αφου το ζυμωσουμε παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας την πλαθουμε και δινουμε ενα μακροστενο σχημα.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια
μεχρι να τελειωσει η ζυμη μας και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο
φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 1/2 ωρα περιπου.
Αφου εχουν ψηθει ολα,τα τοποθετουμε μεσα στον φουρνο μας αφου τον 
εχουμε κλεισει,και τα διατηρουμε χλυαρα μεχρι να φτιαξουμε το σιροπι μας.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε τα υλικα μας,ζαχαρη μελι και νερο και τα
αφηνουμε να παρουν βραση,
αφαιρουμε τον αφρο,και αμεσως χαμηλωνουμε την 
θερμοκρασια απο το 9 στο 6 και το αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα.
Στην συνεχεια παιρνουμε ταψια και μοιραζουμε τα μελομακαρονα μεσα
σε αυτα, και αρχιζουμε να τους ριχνουμε το σιροπι.

Καθε 10 λεπτα τα αναποδογυριζουμε μεχρι να πιουν ολο το σιροπι.

Στο μουλτι τωρα εχουμε κοψει καρυδια και πασπαλιζουμε απο πανω τα 
μελομακαρονα,και τα τοποθετουμε σε πιατελες.
Αν θελετε μπορειτε να τα κανετε και γεμιστα με καρυδι,την ωρα που
πλαθετε το καθε μελομακαρονο.
Επισης μπορειτε να τα καλυψετε και με σοκολατα,αφου πρωτα τα εχετε μελωσει.



TIP:Για καλυτερο και πετυχημενο ψησιμο και μελωμα
ζυγιζετε το καθε ζυμαρακι που θα πλαθετε σε μελομακαρονο στα 35 γραμμαρια,ετσι θα ειναι ολα ομοιομορφα και πετυχημενα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.. ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ... ΥΛΙΚΑ(108 κομμα...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

3 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που δεν έχω αέρα πόση ώρα θα τα αφήσω;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που δεν έχω φούρνο με αέρα πόση ώρα πρέπει να τα αφήσω. Ευχαριστώ

gwgoyla είπε...

Σε προθερμασμενο φουρνο σε αντιστασεις στους 170 βαθμους για 20-25 λεπτα,βεβαια με προσοχη να τα επιβλεπεις γιατι ειναι αναλογα τον φουρνο που εχουμε.
Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου,καλες γιορτες σου ευχομαι με υγεια!!!