ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΛΑΜΙΑΣ...ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!!




Ο τοπος που γεννηθηκα η Λαμια
φημιζεται για τους κουραμπιεδες της.
Ευχαριστουμε πολυ,εγω και η μαμα μου την 
καλη της φιλη Μαρια που μοιραστηκε μαζι μας,
αυτη την υπεροχη συνταγη και εγω με την σειρα μου,
την παραθετω σε σας με αγαπη!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλο βουτυρο φρεσκο
1/2 κιλο αμυγδαλα καβουρντισμενα
1 ποτηρι νερου ζαχαρη αχνη
1 ποτηρι νερου ζαχαρη λευκη
3 κροκους αυγων
2 κ.γλυκου σοδα
1 φλ.του καφε μικρο ουζο
ξυσμα απο 1 λεμονι
2 βανιλιες
1 κιλο αλευρι μαλακο
1 κιλο αλευρι σκληρο (το αλευρι παιζει..στο περιπου τα 2 κιλα)
Ανθονερο
Ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μιξερ και χτυπαμε το βουτυρο μεχρι να ασπρισει,να γινει
αφρατο σαν σαντυγι,
στην συνεχεια ριχνουμε την ζαχαρη,

τους κροκους το ξυσμα
λεμονιου,τις βανιλιες,την σοδα με το ουζο,οπου την εχουμε διαλυσει μεσα στο ουζο.
Εχουμε βαλει τα αμυγδαλα σε κατσαρολακι με νερο να παρουν μια βραση,
και μετα τα ξεφλουδιζουμε,τα βαζουμε σε ταψακι και τα καβουρντιζουμε στο γκριλ.
Στην συνεχεια τα χοντροκοβουμε στο μουλτι,και τα προσθετουμε στην ζυμη.
Τα χτυπαμε ολα μαζι πολυ καλα,και στην συνεχεια ριχνουμε εναλλαξ σκληρο
και μαλακο αλευρι μεχρι να δουμε οτι η ζυμη μας μπορει να πλαστει.
Μπορει να χρειαστει λιγοτερο αλευρι,γι'αυτο  να το ριχνετε λιγο λιγο.
Μη φοβηθειτε η ζυμη αυτη εχει την ιδιοτητα να τριβεται.
Παιρνουμε λιγη ποσοτητα,την κανουμε μπαλα,την πατικωνουμε με την παλαμη μας,
στον παγκο μας και με διαφορα κουπ πατ κανουμε διαφορα σχεδια,
τους βαζουμε 
στο ταψι μας και τους ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους
στον αερα μεχρι να ροδισουν.

Στην συνεχεια αφου τους βγαλουμε τους ραντιζουμε με ανθονερο,και τους 
πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και τους τοποθετουμε σε πιατελες.






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΛΑΜΙΑΣ...ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg Ο τοπος που γεννηθηκα η Λαμια φημιζεται για τους κουραμπιεδες της. Ευχαριστουμε πολυ,ε...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

Δεν υπάρχουν σχόλια