Google+ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΛΑΜΙΑΣ...ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΛΑΜΙΑΣ...ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |



Ο τοπος που γεννηθηκα η Λαμια
φημιζεται για τους κουραμπιεδες της.
Ευχαριστουμε πολυ,εγω και η μαμα μου την 
καλη της φιλη Μαρια που μοιραστηκε μαζι μας,
αυτη την υπεροχη συνταγη και εγω με την σειρα μου,
την παραθετω σε σας με αγαπη!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλο βουτυρο φρεσκο
1/2 κιλο αμυγδαλα καβουρντισμενα
1 ποτηρι νερου ζαχαρη αχνη
1 ποτηρι νερου ζαχαρη λευκη
3 κροκους αυγων
2 κ.γλυκου σοδα
1 φλ.του καφε μικρο ουζο
ξυσμα απο 1 λεμονι
2 βανιλιες
1 κιλο αλευρι μαλακο
1 κιλο αλευρι σκληρο (το αλευρι παιζει..στο περιπου τα 2 κιλα)
Ανθονερο
Ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μιξερ και χτυπαμε το βουτυρο μεχρι να ασπρισει,να γινει
αφρατο σαν σαντυγι,
στην συνεχεια ριχνουμε την ζαχαρη,

τους κροκους το ξυσμα
λεμονιου,τις βανιλιες,την σοδα με το ουζο,οπου την εχουμε διαλυσει μεσα στο ουζο.
Εχουμε βαλει τα αμυγδαλα σε κατσαρολακι με νερο να παρουν μια βραση,
και μετα τα ξεφλουδιζουμε,τα βαζουμε σε ταψακι και τα καβουρντιζουμε στο γκριλ.
Στην συνεχεια τα χοντροκοβουμε στο μουλτι,και τα προσθετουμε στην ζυμη.
Τα χτυπαμε ολα μαζι πολυ καλα,και στην συνεχεια ριχνουμε εναλλαξ σκληρο
και μαλακο αλευρι μεχρι να δουμε οτι η ζυμη μας μπορει να πλαστει.
Μπορει να χρειαστει λιγοτερο αλευρι,γι'αυτο  να το ριχνετε λιγο λιγο.
Μη φοβηθειτε η ζυμη αυτη εχει την ιδιοτητα να τριβεται.
Παιρνουμε λιγη ποσοτητα,την κανουμε μπαλα,την πατικωνουμε με την παλαμη μας,
στον παγκο μας και με διαφορα κουπ πατ κανουμε διαφορα σχεδια,
τους βαζουμε 
στο ταψι μας και τους ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους
στον αερα μεχρι να ροδισουν.

Στην συνεχεια αφου τους βγαλουμε τους ραντιζουμε με ανθονερο,και τους 
πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και τους τοποθετουμε σε πιατελες.






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Δείτε Επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin