ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ...ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΙΣ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΟΥ!!!





ΥΛΙΚΑ (για 20 κομματια)
240 γρ κιμα μοσχαρισιο
1 κρεμμυδι
1 σκ.σκορδο
1/2 πιπερια οτι χρωμα θελετε η'εχετε
Λιγα φυλλα μαιντανο
Λιγα φυλλα δυοσμο
1 σφηνακι κονιακ
1 πρεζα κανελα
1 πρεζα μοσχοκαρυδο
1 ποτηρακι κρασιου ντοματοχυμο
Αλατι-πιπερι
Λιγο ελαιολαδο
1 πακετο ατομικα σφολιατακια
1 αυγο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε λιγο λαδι,και σωταρουμε το ψιλοκομμενο
κρεμμυδι,σκορδο και πιπερια.
Στην συνεχεια ριχνουμε τον κιμα και τα 
σωταρουμε ολα μαζι.
Κατοπιν ριχνουμε τον μαιντανο τον δυοσμο τον ντοματοχυμο,
το κονιακ και τελος τα υπολοιπα μπαχαρικα και 1 ποτηρακι νερο και το
αφηνουμε σε σιγανη φωτια να βρασει μεχρι να σωθει ολο το ζουμακι
και να μεινει στεγνος ο κιμας.
Αφηνουμε να κρυωσει λιγο ο κιμας,και στην συνεχεια παιρνουμε ενα ενα 
σφολιατακι και με ενα κουταλακι γλυκου,βαζουμε στο κεντρο της ζυμης γεμιση,
το διπλωνουμε το κλεινουμε και το τοποθετουμε σε ταψι οπου το εχουμε πρωτα λαδωσει.
Αφου τελειωσουμε τα αλλοιφουμε με αυγο και τα ψηνουμε σε 
προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν.






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση

    Μοιράσου τη Συνταγή:

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες συνταγές για τα στα χέρια σου!!!Εγώ είμαι αρχάρια αλλά οτιδήποτε φτιάχνω πετυχαίνει.Θέλω να σε ρωτήσω πού θα βρώ ατομικα σφολιατάκια??Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,να εισαι καλα.
    Τα ατομικα σφολιατακια θα τα βρεις στα ψυγεια των Σ/Μ στα κατεψυγμενα φυλλα για πιτες και γλυκα.
    Και μεγαλη σφολιατα μπορεις να παρεις και να την κοψεις με το ειδικο εργαλειο που κανει τις γλωσσιτες στην ακρη στο μεγεθος που θελεις εσυ αν θελεις να εχει σχεδιο το φυλλο,διαφορετικα το κοβεις με ενα μαχαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.