Google+ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: | | |





Επικαιρο φαγητο λογω των εορτων,
και οχι μονο..




ΥΛΙΚΑ
1 κιλο χοιρινο
2 κιλα σελερι
1 μεγαλο κρεμμυδι ξερο
1 με 1 1/2 λεμονια τον χυμο τους
1 αυγο
4-5 κ.γλυκου κορν φλαουρ
Λιγο ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τις ριζες απο το σελερι,και το κοβουμε σε 3 μερη,
πλένουμε πολυ καλα με αφθονο νερο,
και το βραζουμε μεχρι να δουμε οτι ειναι σχεδον
ετοιμο,και μετα το σουρωνουμε.Με τον τροπο αυτο το φαγητο μας
δεν θα γινει βαρυ.
Σε μια κατσαρολα,βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σωταρουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι
και στην συνεχεια ριχνουμε το κρεας μας το σωταρουμε και αυτο
ριχνουμε πιπερακι νερακι μεχρι να σκεπασουμε το κρεας μας και το αφηνουμε να σιγοβρασει..
λιγο πριν ειναι ετοιμο και αν και εφοσον χρειαζεται
νερακι συμπληρωνουμε λιγο και προσθετουμε το σελερι να βρασει για λιγο 
με το κρεας αφου το εχουμε ηδη νεροβρασει.
Στην συνεχεια ριχνουμε το αναλογο αλατακι,αφου δουμε οτι το φαγητο μας εχει 
βρασει και το κατεβαζουμε απο την φωτια να ετοιμασουμε το αυγολεμονο.
Στο μουλτι χτυπαμε το αυγο,το λεμονι,4-5 κ.γλυκου κορν φλαουρ,και 3 κουταλες
ζωμο απο το φαγητο μας και το ριχνουμε στο φαγητο.
Κουναμε την κατσαρολα μας να παει παντου το αυγολεμονο,το ξαναβαζουμε
στην φωτια να παρει 2-3 βρασεις για πηξει η σαλτσουλα του,και ειναι ετοιμο για να το σερβιρουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



2 σχόλια:

alexandra είπε...

Το αυγολέμονο είναι απαραίτητο σε αυτή την συνταγή?

gwgoyla είπε...

Για να αναδειχτει το φαγητο το θελει το αυγολεμονο..τι σε ενοχλει στο φαγητο?το αυγο?αν δεν το θελεις στιψε μονο το λεμονι και βαλε το κορν φλαουρ ανακατεψε τα καλα και ριξτο στο φαγητο κουνωντας κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου..καιαυτο για να πηξει η σαλτσουλα του..
καλη σου επιτυχια αν το φτιαξεις..σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin