ΡΥΖΟΓΑΛΟ!!!






ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα 
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κ.γλυκου αλάτι
4 κούπες γάλα φρεσκο
2 κ.της σουπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη
κανέλα για πασπαλισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε το ρύζι  το βαζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλενουμε με λίγο νερό. Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα στην φωτια
 και οταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι,
 ανακατέυουμε καλά σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφηνουμε να σιγοβράσει μέχρι ν' απορροφηθεί όλο το νερό. Στο μεταξύ, χωρίζουμε 1/4 κούπας γάλα και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
 Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε αλλη κατσαρόλα και στην συνεχεια το ριχνουμε μεσα  στο ρύζι. 
Ανακατευουμε και σκεπάζουμε την κατσαρολα και  το αφηνουμε να σιγοβράσει επί 20'. Ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ  ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5'-8' περίπου.
 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε  μπολάκια,και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη κανέλα.Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς,και σκεπάζουμε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και τα τοποθετουμε στο ψυγείο.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΡΥΖΟΓΑΛΟ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg ΥΛΙΚΑ 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα  1 1/2 κούπα νερό 1/4 κ.γλυκου αλάτι 4 κούπες γ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

4 σχόλια

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!
ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ... ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!!
ΦΙΛΙΑ!

para-kelsoscooks είπε...

Μύρισε κανέλα.
Νόστιμο το ρυζόγαλο.Τρώγεται ζεστό, αλλά και κρύο είναι εξ΄ίσου καλό.

gwgoyla είπε...

Καλημερα Γεωργια χαρα,σε ευχαριστω πολυ,για τα καλα σου λογια,να εισαι καλα και να περασεις μια ομορφη κυριακη.Φιλια.

gwgoyla είπε...

Καλημερα para-kelsoscooks ναι μοσχομυρισε η κανελα ολη την κουζινα..εγω προσωπικα το τρωω κρυο,αλλοι το προτιμουν ζεστο..σε ευχαριστω πολυ,να εχεις μια ομορφη κυριακη.Φιλια.