Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » » ΡΥΖΟΓΑΛΟ!!!

ΡΥΖΟΓΑΛΟ!!!






ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα 
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κ.γλυκου αλάτι
4 κούπες γάλα φρεσκο
2 κ.της σουπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη
κανέλα για πασπαλισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε το ρύζι  το βαζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλενουμε με λίγο νερό. Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα στην φωτια
 και οταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι,
 ανακατέυουμε καλά σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφηνουμε να σιγοβράσει μέχρι ν' απορροφηθεί όλο το νερό. Στο μεταξύ, χωρίζουμε 1/4 κούπας γάλα και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
 Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε αλλη κατσαρόλα και στην συνεχεια το ριχνουμε μεσα  στο ρύζι. 
Ανακατευουμε και σκεπάζουμε την κατσαρολα και  το αφηνουμε να σιγοβράσει επί 20'. Ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ  ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5'-8' περίπου.
 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε  μπολάκια,και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη κανέλα.Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς,και σκεπάζουμε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και τα τοποθετουμε στο ψυγείο.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

4 σχόλια :

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ... ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μύρισε κανέλα.
    Νόστιμο το ρυζόγαλο.Τρώγεται ζεστό, αλλά και κρύο είναι εξ΄ίσου καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Γεωργια χαρα,σε ευχαριστω πολυ,για τα καλα σου λογια,να εισαι καλα και να περασεις μια ομορφη κυριακη.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα para-kelsoscooks ναι μοσχομυρισε η κανελα ολη την κουζινα..εγω προσωπικα το τρωω κρυο,αλλοι το προτιμουν ζεστο..σε ευχαριστω πολυ,να εχεις μια ομορφη κυριακη.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!