Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » » ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ!!!

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 17 Απριλίου 2011 | 12:55:00 π.μ.












ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μπακαλιαρο φιλετο
1 κουτακι μπυρα
Αλευρι φαριν-απ
1 αυγο
Αλατι
Πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ενα κοφτερο μαχαιρι αφαιρουμε με προσοχη το δερμα του μπακαλιαρου,
τον κοβουμε σε μετρια κομματια το πλενουμε απο το αλατι και 
τοποθετουμε τα κομματια σε μπωλ γεματο με νερο.Μεχρι την αλλη μερα που
θα τον μαγειρεψουμε αλλαζουμε το νερο τουλαχιστον 4 φορες.
Τοποθετουμε τα κομματια σε απορροφητικο χαρτι ωστε να φυγουν ολα τα νερα.


Σε ενα μπωλ ριχνουμε την μπυρα το αυγο,τα χτυπαμε με το συρμα,


και ριχνουμε
το αλευρι σιγα σιγα μεχρι να δουμε εναν παχυρευστο χυλο,ριχνουμε 
το αναλογο αλατακι,πιπερακι και τον βαζουμε για 1 ωρα στο ψυγειο μεχρι να δεσει.


Στην συνεχεια βουταμε τα κομματια στο χυλο


 και στην συνεχεια τα βαζουμε σε καυτο λαδι (δυνατη φωτια)
στην αρχη και μετα σε μετρια φωτια.
Προσεχουμε να πιασουν πρωτα κρουστα απο κατω και μετα να τα γυρισουμε.


Αφου τηγανιστουν τα βαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν
τα περιττα λαδια και σερβιρουμε συνοδευοντας με σκορδαλια που θα βρειτε ΕΔΩ.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

7 σχόλια :

  1. Γωγούλα μου να σου ευχηθώ Καλή Ανάσταση!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Γωγώ. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Γιαγια Αντιγονη,σε ευχαριστω παρα πολυ,καλη Ανασταση και καλο Πασχα και σε σενα,καλα να περασεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη σου μερα Δημητρα σε ευχαριστω πολυ,επισης κοπελα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γωγούλα μιαμ μιαμ το φαγάκι σου και ότι πρέπει για σήμερα!
    Φιλάκια, να έχεις μιαν όμορφη Κυριακή, αν και βροχερή την βλέπω, δεν πειράζει, δεν μας πτοούν εμάς οι βροχές;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημερα των Βαιων η θρησκεια μας,μας επιτρεπει στο τραπεζι μας τα ψαρια Ελενακι μου,σε ευχαριστω πολυ,οσο για την βροχη καλα το εθεσες...δεν μας πτοουν εμας...φιλακια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραίος χρυσαφένιος μπακαλιάρος, Γωγώ και συνταγή εγγυημένη.
    Καλοφάγατε σήμερα!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή