ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ!!!

Ετοιμο σε 5 λεπτα..
Η προετοιμασια του ειναι μολις 5 λεπτα..
και ετοιμο να μπει στο φουρνο για ψησιμο..
Ειναι κατι αντιστοιχο στο νηστισιμο κεικ σοκολατας
που ειχα κανει αναρτηση πριν κατι μερες..
Αξιζει να το δοκιμασετε...!!!


















ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ.τσαγιου αλευρι μαλακο κοσκινισμενο
1 πρεζα αλατι
1 κ.γλυκου σοδα μαγειρικης
3/4 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1 φλ.τσαγιου φρεσκοστυμμενο χυμο πορτοκαλι
1/3 φλ.τσαγιου σπορελαιο
Ξυσμα απο ενα μεγαλο πορτοκαλι
1 κ.σουπας λευκο ξυδι
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μεγαλο μπωλ ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι,τη σοδα το αλατι
και τα ανακατευουμε με ενα κουταλι.


Σε αλλο μπωλ τωρα βαζουμε τη ζαχαρη


το χυμο πορτοκαλιου



το σπορελαιο,



το ξυδι, το ξυσμα, και τη βανιλια
.Τα χτυπαμε με το συρμα 2με 3
λεπτα να διαλυθει η ζαχαρη.


Προσθετουμε το μειγμα των υγρων στο μπωλ 
με το αλευρι


 και ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.


Λαδωνουμε μια μικρη μακροστενη φορμα


 και στρωνουμε λαδοκολλα στη βαση
γιατι ξεφορμαρεται δυσκολα.


Αδειαζουμε το μειγμα στη φορμα 


και το 
ψηνουμε στους 170 βαθμους σε καλα προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις,
για 40 λεπτα εως οτου μπηγοντας το μαχαιρι στο κεντρο της φορμας 
αυτο να βγαινει καθαρο.
Το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα,αφαιρωντας την λαδοκολλα με προσοχη.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg Ετοιμο σε 5 λεπτα.. Η προετοιμασια του ειναι μολις 5 λεπτα.. και ετοιμο να μπει στο φουρνο για ψη...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

25 σχόλια

Eva Z. είπε...

Ωραίο, αρωματικό και υπέροχες φωτογραφίες...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

δείχνει να έγινε υπέροχο, κι πλημμύρισε η οθόνη από πορτοκαλια και φωτό!!!!! τέλειο!

gwgoyla είπε...

Ευακι σε ευχαριστω πολυ για τα πολυ καλα σου λογια.Καλη σου μερα και καλη Μ.εβδομαδα να εχεις!

gwgoyla είπε...

Γαστεροπληξ ειναι γευστικοτατο και μυρωδατο κεικ..σε ευχαριστω πολυ για τα πολυ καλα και ομορφα λογια σου..καλη σου μερα και καλη Μ.εβδομαδα να εχεις!!

Σοφία Ζ. είπε...

Ό,τι έχει πορτοκάλι με τρελαίνει. Καλή Μέγάλη Εβδομάδα1

gwgoyla είπε...

Μια απο τα ιδια κι εγω Σοφακι μου...σε ευχαριστω πολυ,καλη σου μερα και καλη Μ.εβδομαδα να εχεις!

Λίλα είπε...

Πάω αμέσως να το φτιάξω...δείχνει υπέροχο!!!

gwgoyla είπε...

Μη τρεχεις βρε λιλα μου,προλαβαινεις σε 5 λεπτα ειναι ετοιμο..χαχαχα!!! καλη σου μερα και καλη Μ.εβδομαδα να εχεις,σε ευχαριστω πολυ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι μοσχομυρωδάτες νηστίσιμες νοστιμιές είναι αυτές!
Υπέροχο το πορτοκαλοκεκάκι!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα Γωγούλα μου!

gwgoyla είπε...

Να'σαι καλα Ελενακι μου,σε ευχαριστω πολυ,για τα καλα σου λογια...καλη Μ.εβδομαδα και σε σενα,καλη σου μερα,φιλια πολλα!!!

ΛΟΥΛΑ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

yperoxes foto mou trexoun ta salia

gwgoyla είπε...

Ανωνυμε/η σε ευχαριστω πολυ!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραια συνταγη!μπραβο!!

gwgoyla είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΝΩΝΥΜΕ/Η ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ,ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!

Angela είπε...

Me megali mou xara episkeftika tin omorfi selidasas.Sas efxaristo gia tis nostimes syntage sas!Mia fili apo tin makrini Australia.

Angela είπε...

Me xara episkeftika tin selida sas!Efxaristo gia tis omorfes syntages sas.Mia fili apo tin makrini Australia!

gwgoyla είπε...

Καλη σου μερα Αγγελα...σε ευχαριστω πολυ που με επισκεφτηκες...πολλα φιλια και καλα να περνας!!!

Εύη είπε...

καλημερα! Φαινεται πολυ ωραια η συνταγη αλλα δεν καταλαβα την ποσοτητα στο αλευρι...Γραφετε 11 και 1/2 φλιτζανια?Μπορειτε να μου διευκρινησετε?Ευχαριστω..

Εύη είπε...

Τωρα το διαβασα καλυτερα ..1 + 1/2 ..συγνωμη..θα το δοκιμασω σημερα..ευχαριστω..

gwgoyla είπε...

Καλη σου μερα Ευη!!!
1 μιση φλυτζανι τσαγιου ειναι,οπως το εγραψες κατα την δευτερη αναγνωση σου στα υλικα.
Σου ευχομαι καλη επιτυχια,αν και ειναι σιγουρη.
Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν χρησιμοποιήσω αλεύρι για όλες τις χρήσεις αντί για μαλακό θα γίνει καλό;;

gwgoyla είπε...

Εαν θελεις να εχεις σιγουρη επιτυχια θα ελεγα να ακολουθησεις πιστα την συνταγη..

Dimitris M είπε...

απλώς : απλό και τέλειο!! Μύρισε όλο το σπίτι!!
Μάλλον έπρεπε να διπλασιάσω όλα τα υλικά γιατί αυτό θα εξαφανιστεί πάραυτα!!!

gwgoyla είπε...

Δημητρη χαιρομαι πολυ που σου αρεσε το κεικ,σε ευχαριστω πολυ...καλες γιορτες ευχομαι με υγεια!!!