Google+ ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες:
ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ?
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΗΝ ΦΡΑΟΥΛΑ!!!










ΥΛΙΚΑ
800 γρ φραουλες
800 γρ ζαχαρη
700 ml βοτκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καθαριζουμε και κοβουμε σε κομματια τις φραουλες,και τις
τοποθετουμε σε βαθυ μπωλ ριχνουμε την βοτκα το κλεινουμε και το τοποθετουμε
στο ψυγειο για 7 μερες.


Στην συνεχεια πεταμε τις φραουλες σουρωνουμε το λικερακι μας το ξαναβαζουμε
στο μπωλ ριχνουμε την ζαχαρη ανακατευουμε οσο μπορουμε καλα το σκεπαζουμε
και το αφηνουμε πλεον εκτος ψυγειου,και στην διαρκεια της μερας 
ανακατευουμε που και που για να διαλυθει η ζαχαρη.(αυτο θα το κανετε για 4 μερες)
και το λικερακι μας ειναι ετοιμο προς καταναλωση.
Το τοποθετουμε σε ομορφα μπουκαλια και τα βαζουμε στο ψυγειο ωστε να 
εχουμε ενα γευστικο και παγωμενο λικερακι για μας και τους καλεσμενους
μας αν μεινει και τιποτα δηλαδη.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



11 σχόλια:

Σοφία Ζ. είπε...

καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα Γωγώ! Δύο ερωτήματα:
1. Δεν θέλει ήλιο; Άλλα λικέρ που έφτιαχνε η γιαγιά μου τα έβγαζε στον ήλιο.
2. Τις φράουλες γιατί τις πετάμε; ... με λίγη σαντιγύ από πάνω δεν τρώγονται;
Πολλά φιλιά!!!

gwgoyla είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα και σε σενα Σοφακι μου.
Το συγκεκριμενο λικερακι οχι δεν θελει ηλιο,αν εννοεις για το λικερ βυσσινο και μενα η γιαγια μου το αφηνε 40 μερες στον ηλιο.
Τις φραουλες τις πεταμε γιατι οσο τις εχουμε στο ψυγειο με την βοτκα ασπριζουν.. χανεται το χρωμα τους το κοκκινο και λογικα και η γευση τους..βεβαια υπαρχει κι αλλος τροπος να φτιαξεις το λικερακι χωρις να πεταξεις τις φραουλες αν τις πολτοποιησεις,και εννοειται οταν θα ειναι ετοιμο το λικερ, να το σουρωσεις..ελπιζω να βοηθησα..φιλακια πολλα!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπέροχο λικεράκι, δυο φορές το έχω φτιάξει φέτος!!
Καλή βδομάδα Γωγούλα μου!

kitchenStories είπε...

Επειδή λάτρεψα τα γεμάτα ποτηράκια σου, με αυτό το κατακόκκινο, σούπερ αρωματικό λικέρ, θα κεραστώ ένα!

gwgoyla είπε...

Ετσι ακριβως Ελενακι μου..ειναι υπεροχο..οσοι το δοκιμασαν δεν πιστευαν οτι το εφτιαξα εγω.
Ειδικα παγωμενο ειναι ολα τα λεφτα!!!
Φιλακια πολλα και σε ευχαριστω πολυ!!!

gwgoyla είπε...

Και 2 και 3 και οσα θελεις Ζαμπια μου!!!
Σε ευχαριστω πολυ φιλια!!!

Μarion, είπε...

Ενα παγωμένο σφηνάκι θα το ήθελα τώρα.
Πέτυχε το λικεράκι σου Γωγώ μου.
Και του χρόνου :))

dianeira είπε...

Γεια σας κοριτσια και απο μενα! Αυτο που θελω να πω ειναι οτι εβαλα 800 γρ ζαχαρη στο διαλυμμα βοτκας - φραουλας περιπου 600-700 ml,αφου στραγγιξα τις φραουλες φυσικα! και το αποτελεσμα ηταν ενα παχυρευστο σιροπι.Φυσικο το βρισκω αφου η αναλογια ζαχαρης με τα υγρα ηταν δυσαναλογη.Εβαλα επιπλεον βοτκα για να στρωσει και σωθηκε ομως θα ηθελα να το γνωριζω εκ των προτερων. Τις αποχρωματισμενες φραουλες τις εκανα γλυκο του κουταλιου αφου οπως φαινεται στο βρασιμο εβγαλαν χρωμα!! Μη σας πω οτι το γλυκο ειναι πιο πετυχημενο απο το λικερ! Να επισημανω οτι δεν ειναι η πρωτη φορα που δοκιμαζω να φτιαξω λικερ γενικοτερα.....

gwgoyla είπε...

Καλησπερα dianeira!!!
Δεν υπαρχει περιπτωση να σου βγηκε το λικερ οπως το περιγραφεις αν εβαλες τα υλικα σωστα.
Οτι βαζω στο μπλογκ μου ειναι ΟΛΑ ΖΥΓΙΣΜΕΝΑ -ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Οτι βαζω στο μπλογκ φαγητα γλυκα και φωτογραφιες ειναι απο μενα γιατι ειναι δοκιμασμενα με εγγυηση 100%.

geork είπε...

εκτός ψυγείου διατηρείται; γιατί θέλω να γεμίσω κάποια μπουκαλάκια για το γάμο (300 για την ακρίβεια) και φαντάζομαι ότι δε θα μου περισσέψει χώρος μετά για κανένα φαγώσιμο :)

gwgoyla είπε...

Διατηρειται και εκτος ψυγειου σε δροσερο ομως μερος..απο το ψυγειο φυσικα το απολαμβανεις πολυ καλυτερα.
Καλη σου μερα!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin