ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!!!


Αγαπημενη ταρτα μικρων και μεγαλων..
η συγκεκριμενη αν και νηστισιμη ειναι φανταστικη 
σε γευση και αρωμα που κανεις δεν θα καταλαβει οτι
ειναι νηστισιμη.










ΥΛΙΚΑ
300 γραμμ. μαργαρίνη
1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο η' ανάμεικτες
εγω εβαλα μαρμελαδα κυδωνι με ροδακινο και ηταν φανταστικος συνδιασμος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό
 και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα)
 μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.
 Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της 
και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.
 Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.












ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου
ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg Αγαπημενη ταρτα μικρων και μεγαλων.. η συγκεκριμενη αν και νηστισιμη ειναι φανταστικη  σε γευση ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

8 σχόλια

Marina είπε...

Θα την φτιάξω οπωσδήποτε με τη νηστεία!!!
Εεεε...μη χάσουμε και τη ρέγουλα στα γλυκά, ούτε στη νηστεία!!!...χι...χι...

Σοφία Ζ. είπε...

Γωγούλα μου καλημέρα! Υπέροχη η παστα φλώρα σου, ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ! Πάνω απ' όλα μ' αρέσουν τα λουλουδάκια που τη στολίζουν! Φιλιά πολλά!

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΨΑΧΝΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!!!!!!!!
ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

kitchenStories είπε...

Καλημέρα Γωγώ.
Η πάστα φλώρα για πρωινό καφέ και απογευματινό σνακ!
Τώρα θα μου πεις στις ώρες θα κολλήσουμε; Όοοοχι την απολαμβάνουμε και στα ενδιάμεσα διαστήματα!

Φιλάκια σου!
Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Γωγούλα καλημέρα τα λουλουδάκια πάνε μαζί με το γλυκάκι;Δε λέμε ποτέ οχι για μια πάστα φλώρα είπαμε...καφεδάκι,γλυκάκι,παρεούλα το τριπτυχο της ηρεμίας φιλιά πολλά.Ροδάνθη

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αν ήξερες πόσο πολύ μου αρέσει η πάστα φλώρα!!
Κάποια εποχή την έφτιαχνα σχεδόν κάθε βδομάδα!
Εγώ για να πω την αμαρτία μου την θέλω να μυρίζει φρέσκο βουτυράκι, αλλά και στην νηστίσμη εκδοχή της καθόλου δεν θα την περιφρονήσω, η πάστα φλώρα παραμενει αγαπημένο μας γλυκάκι.
Η μαρμελάδα που έβαλες πρέπει να είναι φανταστική, και την έβαλες πλούσια πλούσια, όπως μου αρέσει.
Αν κατάλαβες καλά σου ζητάω κομματάκι καλέ χα χα χαα!!!
Φιλάκια Γωγούλα μου!

mia είπε...

Αγαπημένο μου γλυκό ...καλησπέρα Γωγώ

ΔΗΜΗΤΡΑ είπε...

Γωγούλα καλησπέρα,

ΜΜΜμμμμμ παστα φλώρα!!!!!!! Αγαπημένο γλυκό.
Για να ξεκινά ευχάριστα η μέρα!!!
:)
Καλό βράδυ φίλη μου!!!