Google+ ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: | |

Αγαπημενη ταρτα μικρων και μεγαλων..
η συγκεκριμενη αν και νηστισιμη ειναι φανταστικη 
σε γευση και αρωμα που κανεις δεν θα καταλαβει οτι
ειναι νηστισιμη.










ΥΛΙΚΑ
300 γραμμ. μαργαρίνη
1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο η' ανάμεικτες
εγω εβαλα μαρμελαδα κυδωνι με ροδακινο και ηταν φανταστικος συνδιασμος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό
 και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα)
 μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.
 Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της 
και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.
 Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.












ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου

Δείτε Επίσης:



8 σχόλια:

Marina είπε...

Θα την φτιάξω οπωσδήποτε με τη νηστεία!!!
Εεεε...μη χάσουμε και τη ρέγουλα στα γλυκά, ούτε στη νηστεία!!!...χι...χι...

Σοφία Ζ. είπε...

Γωγούλα μου καλημέρα! Υπέροχη η παστα φλώρα σου, ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ! Πάνω απ' όλα μ' αρέσουν τα λουλουδάκια που τη στολίζουν! Φιλιά πολλά!

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΨΑΧΝΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!!!!!!!!
ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

kitchenStories είπε...

Καλημέρα Γωγώ.
Η πάστα φλώρα για πρωινό καφέ και απογευματινό σνακ!
Τώρα θα μου πεις στις ώρες θα κολλήσουμε; Όοοοχι την απολαμβάνουμε και στα ενδιάμεσα διαστήματα!

Φιλάκια σου!
Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Γωγούλα καλημέρα τα λουλουδάκια πάνε μαζί με το γλυκάκι;Δε λέμε ποτέ οχι για μια πάστα φλώρα είπαμε...καφεδάκι,γλυκάκι,παρεούλα το τριπτυχο της ηρεμίας φιλιά πολλά.Ροδάνθη

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αν ήξερες πόσο πολύ μου αρέσει η πάστα φλώρα!!
Κάποια εποχή την έφτιαχνα σχεδόν κάθε βδομάδα!
Εγώ για να πω την αμαρτία μου την θέλω να μυρίζει φρέσκο βουτυράκι, αλλά και στην νηστίσμη εκδοχή της καθόλου δεν θα την περιφρονήσω, η πάστα φλώρα παραμενει αγαπημένο μας γλυκάκι.
Η μαρμελάδα που έβαλες πρέπει να είναι φανταστική, και την έβαλες πλούσια πλούσια, όπως μου αρέσει.
Αν κατάλαβες καλά σου ζητάω κομματάκι καλέ χα χα χαα!!!
Φιλάκια Γωγούλα μου!

mia είπε...

Αγαπημένο μου γλυκό ...καλησπέρα Γωγώ

ΔΗΜΗΤΡΑ είπε...

Γωγούλα καλησπέρα,

ΜΜΜμμμμμ παστα φλώρα!!!!!!! Αγαπημένο γλυκό.
Για να ξεκινά ευχάριστα η μέρα!!!
:)
Καλό βράδυ φίλη μου!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin