Google+ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |



ΥΛΙΚΑ
1 νεροποτηρο ρυζι για πιλαφι
2 κολοκυθακια κομμενα σε κυβους
1 μεγαλη μελιτζανα κομμενη σε κυβους
1 πρασινη πιπερια κομμενη σε ροδελες
1 μεγαλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
2 νεροποτηρα ντοματα κονκασε
1 φλ.τσαγιου μαιντανος ψιλοκομμενος
200 γρ.χαλουμι
1 φλυτζανακι του καφε ελαιολαδο
1 ποτηρι κρασιου λευκο κρασι
Αλατι
Πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου εχουμε πλυνει πολυ καλα τα λαχανικα μας και τα εχουμε κοψει οπως
περιγραφω παραπανω,
σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει,
και ριχνουμε ολα μας τα λαχανικα 
και τα σωταρουμε καλα ανακατευοντας συνεχεια,και τελος σβηνουμε με το κρασι.
Τα αφηνουμε να μαγειρευτουν μεχρι να στεγνωσει η κατσαρολα.
Τοτε προσθετουμε τις ντοματες τον μαιντανο και το ρυζι.



Ανακατευουμε καλα,αλατιζουμε,πιπερωνουμε και αφηνουμε το φαγητο να βρασει σε μετρια φωτια
ανακατευοντας το για να μην κολλησει.
Αν χρειαστει προσθετουμε λιγο ζεστο νερο.
Οταν το ρυζι ειναι ετοιμο παιρνουμε το μισο χαλουμι το κοβουμε σε κυβους και το προσθετουμε στην κατσαρολα.
Ανακατευουμε και αδειαζουμε ολο το πιλαφι μεσα σε ενα πυριμαχο ταψι.
Κοβουμε και το υπολοιπο χαλουμι σε πολυ λεπτες φετες και τις απλωνουμε επανω στο φαγητο.
Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για περιπου 1/2 ωρα μεχρι το τυρι να κανει
μια χρυση κρουστα.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγη ειναι του Η.Μαμαλακη

Δείτε Επίσης:



11 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Καλημέρα Γωγούλα μου καλά δεν υπάρχει καλύτερο ωραιότατο κι ελαφρύ,θέλω κι εγω μια μερίδαααα!!!Φιλιά πολλά να είσαι καλά!!!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Γωγούλα μου είναι καταπληκτικό, ιδίως με αυτό το λιωμένο τυρί απο πάνω είναι φανταστικό!
Φιλιά πολλά!

Elena είπε...

Γωγώ μου τι τέλεια συνταγή είναι αυτή!!! Ότι πρέπει για το καλοκαιράκι.....αχ καλή μου όλο αυτό το διάστημα που χάθηκα (λόγο της μετακόμισής μου στην Γερμανία) δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ μου έλειψαν οι υπέροχες λαχταριστές συνταγές σου!!! Ε λοιπόν τώρα που επέστρεψα όμως δεν θα χάσω καμία....ξεκινώντας βέβαια από την σημερινή που μόλις την είδα κάτι έπαθα....θα την φτιάξω αύριο!!!! Φιλάκια πολλά!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και για μένα μια μερίδα Γωγούλα μου, δείχνει ακαταμάχητο!
Και το χαλούμι, τι όμορφα που θα δένει με τα υπόλοιπα υλικά!!!!
Φιλάκια, να έχεις μιαν όμορφη μέρα!!
Κάνε και καμιά βουτίτσα για μας, εσύ που έχεις την θάλασσα δίπλα σου κάθε μέρα!!!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς μου είπε...

Πολύ νόστιμο!

gwgoyla είπε...

Ροδανθη μου πραγματικα ειναι οπως τα περιγραφεις..φυσικα και εχεις μεριδα..σε ευχαριστω πολυ,φιλακια πολλα!!!

gwgoyla είπε...

Σε ευχαριστω πολυ Ελενη μου να εισαι καλα,πολλα φιλια!!!

gwgoyla είπε...

Σε ευχαριστω πολυ Ελενα μου για τα τοσο καλα λογια σου να εισαι καλα!!!
Δεν ηξερα οτι μετακομησες Γερμανια,καλη διαμονη και καλα να περνας,πολλα φιλια!!!

gwgoyla είπε...

Ειναι δυνατον να αφησω το Ελενακι μας χωρις μεριδα?
Γενικα το ολο συνολο Ελενακι ειναι κατι το διαφορετικο και ξεχωριστο!!!
Οσο για τα μπανια ειχα ξεκινησει απο νωρις φετος αλλα επαθα ψυξη στα πλευρα που μου κρατησε 1 μηνα και ειναι 2 μερες τωρα που ξεκινησα ξανα..
Σε ευχαριστω πολυ,πολλα πολλα φιλακια!!!

gwgoyla είπε...

Σε ευχαριστω πολυ Βασω μου να εισαι καλα!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Γωγώ, ιδιαίτερο το σημερινό σου φαγητό. Αλλά πολύ ωραίο. Το ρύζι με τόσα ωραία υλικά και το τυράκι να λιώνει από πάνω, είναι δελεαστικό. Σε προκαλεί να το γευτείς! Βλέπω ότι οι από πάνω μου σου ζητάνε μερίδούλα. Εγώ να αποτελέσω εξαίρεση, ή δεν έχει μείνει καθόλου φαγάκι;;
Καλή εβδομάδα.

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin