ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ..ΟΥΖΟΜΕΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!!

Ευκολος γρηγορος και πεντανοστιμος ουζομεζες του καλοκαιριου τα μυδια,δοκιμαστε τα και δεν θα χασετε!!!






ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μυδια με το κελυφος
3 σκελιδες σκορδου ψιλοκομμενες
1/2 νεροποτηρο νερο
1 κ.του γλυκου ριγανη
3 κ.της σουπας ελαιολαδο
1 σφηνακι ουζο
Λεμονι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ενα σφουγγαρακι τριβουμε καλα τα μυδια και τα πλενουμε.
Σε κατσαρολα η βαθυ τηγανι ριχνουμε το νερο και μολις αρχισει να βραζει ριχνουμε
τα μυδια και προσεχουμε να δουμε να ανοιξουν ολα.(Οτι δεν ανοιγει το πεταμε στα σκουπιδια)
Στην συνεχεια ριχνουμε το λαδακι,το σκορδο,την ριγανη ανακατευουμε


 και τελος ριχνουμε
το ουζο βραζουμε για ενα λεπτο ακομα,
και σερβιρουμε με ολο το ζουμακι και τελος στυβουμε
απο πανω το λεμονακι.
ΥΓ:Τα αφηνουμε να βρασουν 5-6 λεπτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ..ΟΥΖΟΜΕΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg Ευκολος γρηγορος και πεντανοστιμος ουζομεζες του καλοκαιριου  τα μυδια,δοκιμαστε τα και δεν θα χασε...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

5 σχόλια

Λίλα είπε...

Το αγαπημένο μου θαλασσινό πιάτο!!! Πιάσε ένα ουζάκι με μεζέ!!!

gwgoyla είπε...

Εφτασεεεεεεεεεεεεεεεε.....!!!
Πραγματικα ειναι φανταστικα τα αχνιστα μυδια.κι εμας ειναι τα αγαπημενα μας.
Καλη σου μερα και καλη εβδομαδα Λιλα,σε ευχαριστω πολυ!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Γωγώ τι μου θύμισες τώρα!! Τις ωραίες εποχές που βουτούσα στη θάλασσα στα Σελίνια, για να πιάσω μύδια και γυαλιστερές!! Τι νόστιμα, δεν τα έχω ξεχάσει ποτέ!! Ωραία μύδια φτιάχνουν και στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής, στις ψαροταβέρνες που είναι επάνω στο κανάλι.
Γενικά τα μύδια, είτε αχνιστά, είτε με κάποια άλλη συνταγή, όπου τα βρω τα τσακίζω!!!! Τα βλέπω στις φωτογραφίες σου και τα λαχταρώ τωρα!!
Καλή εβδομάδα.

gwgoyla είπε...

Kαλημερα κι απο δω Ειρηνη,πραγματικα ειναι πεντανοστιμα και δεν τα χορταινεις τα ατιμα...σε ευχαριστω πολυ!!!

Αγγελικη Ν είπε...

Υπέροχα!Με ταξίδεψες στην καλοκαιρινή Ελλάδα! Να είσαι καλά Γωγούλα μου!