ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥ ΑΚΗ!!!








ΒΑΣΗ ΠΑΓΩΤΟΥ:
500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 
150 γρ. ζάχαρη λευκή
50 γρ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. τυρί κρέμα 
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ


ΓΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ:


Γεύση σοκολάτας:
60 γρ. κοσκινισμένο κακάο άγλυκο
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κουβερτούρα


Γεύση πραλίνας:


3 κ.σ. πραλίνα  μερέντα
λίγα φουντούκια τρiμμενα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΑΓΩΤΟΥ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 400 γρ. γάλα, αλάτι, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 100 γρ. γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας προσθέτουμε γάλα- κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι οχι πηχτο αλλα αραιο.
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα απο την κατσαρόλα μας ανακατεύοντας συνεχώς
.
 Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε ότι γεύση απο τις παρακάτω θέλουμε.


Μεταφέρουμε το σκεύος που τα ενώσαμε σε λεκανίτσα γεμάτη παγάκια, αφήνουμε για λίγο να παγώσει το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
και κατοπιν το βάζουμε κατάψυξη.
Εγω εβαλα μερεντα και αμυγδαλα καβουρντισμενα...οι επιλογες ειναι δικες σας.
Γεύση σοκολάτας:
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε ζάχαρη και κακάο.
Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας.
Αποσύρουμε απο την φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στο βασικό μείγμα παγωτού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥ ΑΚΗ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg ΒΑΣΗ ΠΑΓΩΤΟΥ: 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες 300 γρ. κρέμα γάλακτος  150 γρ. ζάχα...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

4 σχόλια

ΕΛΕΝΑ είπε...

Την δροσιά του να χεις Γωγούλα!!
Εντυπωσιακή η προσθήκη κρέμας τυριού, θα την δοκιμάσω!!!
Μερέντα όποτε βάζω στα παγωτά, βελτιώνει πολύ την υφή τους, συν ότι τα κάνει πολύ νόστιμα!
Φιλάκια!

gwgoyla είπε...

Καλη σου μερα Ελενακι μου και σε ευχαριστω πολυ!!!
Το τυρι και μενα μου εκανε εντυπωση μεσα σε παγωτο,και τελικα ηταν μια χαρα.Κι εγω ψηφιζω μερεντα δαγκωτο!!
Φιλακια πολλα!!!

Neli είπε...

Καλό μεσημέρι κα καλως σας βρήκα ,ωραίο φαίνεται το παγωτάκι...θα τα λέμε φιλιά

gwgoyla είπε...

Καλως ορισες Νελη,και σε ευχαριστω πολυ!!!