Google+ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |
Πολυ γευστικος χαλβας με την προσθηκη σουσαμιου-φουντουκιου και βουτυρου γαλακτος..
Δοκιμαστε τον!!!


ΥΛΙΚΑ
3 φλ.τσαγιου σιμιγδαλι χοντρο
100 γρ. φουντουκια χοντροκομμενα
50 γρ. σουσαμι
2 γενναιοδωρες κ.σουπας βουτυρο γαλακτος
1/2 φλ.τσαγιου ελαιολαδο
1 κ.σουπας κοφτη κανελα σκονη
Κανελα σκονη για γαρνιρισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
3 φλ.τσαγιου νερο
1 ξυλακι κανελας
1 καψουλα βανιλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρη κατσαρολιτσα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι και τα αφηνουμε να βρασουν για 5 λεπτα.(οταν ριξουμε το σιροπι αφαιρουμε το ξυλο κανελας)
Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι και το βουτυρο να καψουν,
και ριχνουμε το σιμιγδαλι
  το σουσαμι
και με ξυλινη μακρια κουταλα ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να καβουρντιστουν(οχι καουν)
να παρουν ενα καστανοξανθο χρωμα.
Τοτε ριχνουμε  την κανελα,τα φουντουκια τα καβουρντιζουμε λιγο,αφαιρουμε απο την φωτια την κατσαρολα
και με μεγαλη προσοχη(γιατι πιτσιλαει και μπορει να καειτε)ριχνουμε το σιροπι μεσα
στο σιμιγδαλι,
ανακατευουμε βαζοντας παλι την κατσαρολα στην φωτια μεχρι να πηξει ελαφρως
την αφαιρουμε παλι απο την φωτια σκεπαζουμε με πετσετα για 5 λεπτα και αυτο για να μπορεσει να κρατησει
ο χαλβας την υγρασια του και να μην στεγνωσει.
Βαζουμε τον χαλβα σε φορμα η'ατομικα φορμακια και ξεφορμαρουμε αφου εχει κρυωσει,και πασπαλιζουμε με την κανελα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



8 σχόλια:

Neli είπε...

Όμορφο ,νόστιμο ,πωπω πειρασμός !!!!!!!!μπραβο Γωγω μου ,με ψιλό σιμιγδάλι γίνεται να το φτιάξω ? δε μου πολυαρέσει το χονδρο,φιλάκια.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Το τέλειο γλυκάκι για μια τέτοια γιορτινή μέρα!
Αρώματα και νοστιμιές!!
Χρόνια Πολλά Γωγούλα μου, φιλιά!

gwgoyla είπε...

Νελλη μου δεν τον εχω φτιαξει ποτε τον χαλβα με ψιλο σιμιγδαλι και δεν θελω να σε παρω στον λαιμο μου..
Σε ευχαριστω πολυ και χρονια πολλα για την σημερινη ημερα,φιλακια!!!

gwgoyla είπε...

Χρονια πολλα Ελενακι μου,σε ευχαριστω πολυ,φιλακια πολλα!!!

Selcouth είπε...

Τί ωραία παραλλαγή! Και τί όμορφη παρουσίαση! Θα τον δοκιμάσω σύντομα, αν και αυτό με τις "χαλβαδορουκέτες" είναι ένα θέμα! Αουτς! Παρ' όλα αυτά φτιάχνω συχνά χαλβά!
Καλή εβδομάδα Γωγώ μου. Φιλάκια!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Γωγούλα μου τι ωραίος!!!Φαντάζομαι τη γεύση του και το άρωμά του!!!Πωπω!!!
Φιλιά!

Ειρήνη Ε. είπε...

Χαλβαδάκι εξαιρετικό, είναι αυτό Γωγούλα!! Μου αρέσει αυτό το γλυκάκι, τις κρύες μέρες του χειμώνα, κυρίως. Καφεδάκι, τσαγάκι και χαλβαδάκι, ταιριάζουν πολύ ωραία. Μου αρέσει το φουντούκι και το σουσάμι που πρόσθεσες. Σούπερ γεύση!!
Καλή σου ημέρα.

cook είπε...

τέλεια ιδεα το φουντουκι με το σουσάμι!θα δοκιμαστεί όπωσδήποτε!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin