Google+ ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |
Προκειται για μια ταρτα αναλαφρη,δροσερη με τραγανη βαση αφρατη ,που πραγματικα ξεχωριζει απο πολλες ταρτες..
Δοκιμαστε την!!!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
175 γρ. αλεύρι για ολες τις χρησεις
100 γρ. βούτυρο όχι πολύ παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
25 γρ.ζάχαρη αχνη
1 κρόκο αυγού
ξύσμα από 1/2 λεμόνι 
2 κ.σουπας νερο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
3 πορτοκαλια τον χυμο και το ξυσμα
1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1 κ.σουπας κορν φλαουρ
1 κ.σουπας νερο
2 κροκους
1/4 φλ.τσαγιου βουτυρο μαλακωμενο

Σαντιγι
200 γρ.κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγι
     η'
1 φακελο γκαρνι ζαχαροπλαστικης με
200 γρ.κρυο γαλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την άχνη σε λοφάκι σε μια λεκανιτσα.
Προσθέτουµε το βούτυρο και το ξύσµα
 και το ψιχουλιάζουµε µε τα ακροδάχτυλα να γίνει σαν βρεγµένη άµµος.
 Προσθέτουµε τον κρόκο και 2 κ.σουπας νερό για να ενωθεί η ζύµη.
Ζυμωνουμε και της δίνουµε σχήµα σφαιρικό και την τυλίγουµε σε µεµβράνη. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30΄.
 Την ανοίγουµε σε φύλλο και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα.Για να κρατήσει η τάρτα το σχήμα της κάνουμε τυφλό ψήσιμο. Απλώνουμε δηλαδή ένα κομμάτι λαδόκολλα στη ζύμη που έχουμε στρώσει μέσα στην ταρτιέρα, γεμίζουμε μέχρι πάνω με βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.) και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄.
 Αφαιρούµε τα βαρίδια και ψήνουµε για 5΄-10΄ να ροδίσει. Την αλείφουµε µε διάλυµα αυγού ή ασπράδι για να αδιαβροχοποιηθεί.
 Ψήνουµε για 3΄-4΄ επιπλέον. Αφήνουµε να κρυώσει και συνεχίζουµε µε την κρέµα.
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε τον χυμο των πορτοκαλιων,το ξυσμα και την ζαχαρη,και βραζουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Διαλυουμε το κορν φλαουρ με την 1 κ.σουπας νερο.
Χτυπαμε τους κροκους μαζι με το διαλυμενο κορν φλαουρ
και τα προσθετουμε στον χυμο εκτος φωτιας.
Ανακατευουμε καλα,και ξαναβαζουμε την κατσαρολιτσα σε χαμηλη φωτια και ανακατευουμε για 2 λεπτα.
Προσθετουμε σταδιακα το βουτυρο ανακατευουμε
 και βλεπουμε οτι ο χυμος μας εχει πηξει.Αφαιρουμε απο την φωτια.
Χτυπαμε την σαντιγι και την προσθετουμε στον χυμο ανακατευοντας πολυ καλα και απαλα.
Αφου εχει κρυωσει η ταρτα απλωνουμε επανω της την κρεμα με μια σπατουλα την απλωνουμε ομοιομορφα,
και την στολιζουμε με φετες πορτοκαλι και λιγο ξυσμα.
την τοποθετουμε στο ψυγειο να κρυωσει η κρεμα και σερβιρουμε...

Ειναι..... ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Η βαση της ταρτας ειναι συνταγη της Α.Μπαρμπαριγου
Η κρεμα ειναι συνταγη του Η.Μαμαλακη

Δείτε Επίσης:



10 σχόλια:

sundayspoon είπε...

Καλημέρα! Πολύ ωραία η τάρτα και άκρως αρωματική! Ένα κομματάκι θα το πάρω...

ΕΛΕΝΗ είπε...

Γωγούλα μου καλημέρα!!!Η τάρτα σου είναι φανταστική!Αρωματισμένη υπέροχα, μπράβο!Βάλε ένα κομμάτι!!!
Φιλάκια!

Ειρήνη Ε. είπε...

Γωγούλα, αρωματική, η πορτοκαλένια τάρτα σου. Δροσερή και εποχιακή. Θυμίζει μαμαδίστικο γλυκό, γι' αυτό και αγαπημένο!
Καλή σου ημέρα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λέω ουάου για την πορτοκαλένια σου και το εννοώ Γωγούλα μου!!
Από τα γλυκά που είναι απολύτως του γούστου μου!
Φιλάκια!

Selcouth είπε...

Μπορεί η τάρτα να είναι της Μπαρμπαρίγου και η κρέμα του Μαμαλάκη, όμως το τέλειο "πάντρεμα" των 2 όπως κι η εκτέλεση είναι της αγαπημένης Γωγούλας!
Φαίνεται πολύ ωραία τάρτα Γωγώ μου, γεια στα χεράκια σου και στη φαντασία σου!
Πολλά φιλιά και καλό απόγευμα να έχεις!

gwgoyla είπε...

Αναστασια παρε και ενα και δυο κομματια ειναι πολυ ελαφρυ γλυκισμα..και πεντανοστιμο.
Σε ευχαριστω πολυ!

gwgoyla είπε...

Σου εβαλα 2 φτανουν?
Σε ευχαριστω πολυ Ελενη μου,φιλια!

gwgoyla είπε...

Σε ευχαριστω πολυ Ειρηνη μου να εισαι καλα,καλο σου βραδυ!

gwgoyla είπε...

Μμμμμ....κατι ηξερα λοιπον οταν την εφτιαχνα Ελενακι μου,πραγματικα ειναι υπεροχη...
Σε ευχαριστω πολυ,καλο βραδυ να εχεις φιλια πολλα!!!

gwgoyla είπε...

Πηνελοπη μου παντα με τον καλο σου λογο,σε ευχαριστω παρα πολυ καλο σου βραδυ φιλια πολλα!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin