Google+ ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |
Απιστευτα πεντανοστιμο χοιρινο ρολο το οποιο
μας εφτιαχνε χρονια ο συγχωρεμενος πια πατερουλης μου
ψητοπωλης στο επαγγελμα που τους μεζεδες τους επαιζε στα δαχτυλα που λενε...
Ετσι λοιπον αποφασισα την ημερα των Χριστουγεννων να τιμησω το 
πεντανοστιμο αυτο ρολο που ηταν τοσο τρυφερο και ζουμερο το κρεας με εγκλωβισμενες
υπεροχες γευσεις και αρωματα.
Απο τα στοματα των καλεσμενων το μονο που ακουγες ηταν τα μμμ...μμμ...μμμ..
Μπορειτε να το φτιαξετε παραμονη πρωτοχρονιας,και οχι μονο..
Επισης μπορει να ψηθει και στην σουβλα οπως το εκανε ο πατερουλης μου,
και  που τωρα πλεον το φτιαχνει ο αδερφουλης μου.
Το μονο που εχετε να κανετε  ειναι να το δοκιμασετε να δειτε ποσο δικιο εχω...

ΥΛΙΚΑ (για 6-7 ατομα)
3 κιλα λαπα χοιρινη την οποια θα πειτε στον χασαπη να σας την ανοιξει για να την γεμισετε
6-7 ολοκληρες σκελιδες σκορδο
2 ντοματες κομμενες σε χοντρες ροδελες
Τυρι φετα κομμενη σε φετες η'χοντροτριμμενη με το χερι
Διαφορα κιτρινα τυρια πικαντικα κεφαλοτυρι κ.λ.π κομμενα σε μακροστενες φετες
Διαφορες χρωματιστες πιπεριες κομμενες στα 4
Αλατι
Πιπερι
Ριγανη
Σακοραφα
Σπαγγο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε πολυ καλα το κρεας και το αφηνουμε σε απορροφητικο χαρτι να στεγνωσει απο τα πολλα νερα.Στρωνουμε στον παγκο μας μια λαδοκολλα  και απλωνουμε το κρεας.
Ριχνουμε σε ολη την επιφανεια του αλατι,πιπερι,ριγανη
 στο κεντρο του στρωνουμε τις ντοματες,
σκορδα,τυρια,και τις πιπεριες εναλλαξ τα χρωματα τους για πιο ομορφο αποτελεσμα.
Κατοπιν το διπλωνουμε με προσοχη σε ρολο και με την σακοραφα αρχιζουμε να το ραβουμε καλα ωστε να κλεισουμε ολα τα ανοιγματα για να εγκλωβισουμε την γεμιση  να μην μας αδειασει στο ψησιμο.(καλο ειναι να το ετοιμασετε απο το προηγουμενο βραδυ να το βαλετε στο ψυγειο και την αλλη μερα να το ψησετε.
Το βαζουμε στην γαστρα ριχνουμε μονο ενα νεροποτηρο νερο,ουτε λαδι,ουτε βουτυρο γιατι το κρεας θα βγαλει πολυ λιπος κατα την ωρα του ψησιματος.
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη στους 200 βαθμους μεχρι να παρει βραση και μετα το χαμηλωνουμε στους 160 -170 και το γυρναμε ποτε ποτε να παρει χρωμα απ'ολες τις πλευρες του.
Προς το τελος ανοιγουμε το καπακι και το αφηνουμε να παρει το ξεροψημενο χρωμα του.
Το ψησιμο του ειναι γυρω στις 3 ωρες.
Το αφαιρουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε να μισοκρυωσει ωστε να μπορεσουμε να το κοψουμε σε ομορφες φετες χωρις να μας διαλυθει,και μετα αφαιρουμε τον σπαγγο με προσοχη.
Συνοδεψτε το με πατατουλες φουρνου λεμονοπορτοκαλατες,με μουσταρδα,λαδι και ψιλοκομμενο σκορδακι,γινονται λουκουμι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



4 σχόλια:

Selcouth είπε...

Ζωγράφισες Γωγώ μου! Είναι φανερό ότι πήρες το ταλέντο του αγαπημένου σου πατέρα. Φαίνεται πεντανόστιμο!
Α να μην το ξεχάσω... Εξαιρετική κι η κοτσιδοτυρόπιτα! Την έφτιαξα ανήμερα των Χριστουγέννων κι όλοι έγλυφαν τα δάχτυλά τους!
Πολλά φιλιά, καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!

gwgoyla είπε...

Σε ευχαριστω πολυ Πηνελοπη μου για τα καλα σου λογια,και που με τιμησες στο να φτιαξεις την κοτσιδοτυροπιτα μου.
Χαρηκα παρα πολυ που σας αρεσε.
Να εισαι καλα κοπελα μου και καλη χρονια σου ευχομαι με τα καλυτερα,φιλακια πολλα!!!

Neli είπε...

Καλή χρονιά Γωγούλα μου γεμάτη υγεία χαρές και όμορφες μυρωδιές και γεύσεις,όμορφες στιγμές εύχομαι σε σένα και την οικογένεια σου,φιλάκια.

gwgoyla είπε...

Σε ευχαριστω παρα πολυ Νελλη μου,για τις ευχες σου...ευχομαι τα καλυτερα σε σενα και την οικογενεια σου με υγεια πανω απ'ολα!!!
Φιλακια πολλα!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin