Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΨΩΜΙ!!!



ΥΛΙΚΑ
375 γρ.αλευρι χωρις γλουτενη(ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ)
250 γρ. αλευρι κριθινο
2 κουτ.σουπας μαγια ξερη χωρις γλουτενη
1 κουτ.σουπας αλατι
600 ml νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανη βαζουμε και των 2 ειδων αλευρια κοσκινισμενα,
την μαγια ανακατευουμε πολυ καλα,
κατοπιν το αλατι ανακατευουμε επισης πολυ καλα,και στην συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το νερο
 και ζυμωνουμε μεχρι να δουμε εναν πηχτο χυλο.(προσοχη εχει σημασια να ριχνουμε το νερο λιγο λιγο για να μας πετυχει)
Λαδωνουμε μια φορμα στρογγυλη η'μακροστενη ριχνουμε την ζυμη
 και την βαζουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε ογκο.(Εγω προθερμαινω τον φουρνο στους 150 βαθμους τον κλεινω και μετα βαζω το ψωμι να φουσκωσει.)
Μολις διπλασιαστει σε ογκο 
αναβουμε τον φουρνο στους 180-190 βαθμους στις αντιστασεις και το ψηνουμε για 1 1/2 ωρα περιπου.(καντε το τεστ με το μαχαιρι,καρφωστε την λαμα του μαχαιριου στο ψωμι κι αν βγει καθαρη ειναι ετοιμο).
Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αναποδογυριζουμε σε σχαρα να κρυωσει,το κοβουμε σε φετες και τρωμε την ποσοτητα που θελουμε..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

11 σχόλια :

  1. Αυτό δεν είναι ψωμί ,είναι γλύκισμα,τέλειο,μπράβο Γωγούλα μου πολύ νόστιμο φαίνεται ,καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γωγούλα μου δείχνει καταπληκτικό, καμία σχέση με ψωμί διαίτης!!!Μπράβο σου!!!θα το δοκιμάσω σίγουρα!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο το ψωμάκι σου Γωγούλα μου!
    Και το τρώμε χωρίς τύψεις, και το απολαμβάνουμε!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται πολύ αφράτο το ψωμάκι σου Γωγούλα μου!!! Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λίγο λάδι δεν χρειάζεται να βάλω στη ζύμη, κάνα δυό κουταλιές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω προσωπικα δεν βαζω καθολου,τωρα αν θελεις εσυ προσθεσε τις 2 κουταλιες που θελεις.
    Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα!
    Θα δοκιμάσω τη συνταγή σας για τον πρόσθετο λόγο ότι απ'ό,τι καταλαβαίνω, δε χρειάζεται και ζύμωμα στην ουσία!Θα μπορούσα να βάλω μόνο αλεύρι ολικής χωρίς γλουτένη; Μου αρέσει βλέπετε το μαύρο ψωμάκι!

    Ευχαριστώ, Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημητρα δεν το εχω φτιαξει μονο με ολικης και δεν μπορω να ξερω την συμπεριφορα του,οποτε δεν μπορω να σου πω και να σε βοηθησω σε κατι..
    Παντως σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μοραβο χίλια μπραβο το έφτιαξα και εγω το ψωμάκι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπορω να βαλω αλευρι απο φαγοπυρο αντι για κριθαριου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα Ηλια φυσικα και μπορεις ειναι ανωτερο το φαγοπυρο σε πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!