Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » , » AΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ GANACHE!!!

AΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ GANACHE!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013 | 3:56:00 μ.μ.

Υπεροχα, λαχταριστα,αφρατα,τραγανα και πεντανοστιμα
ατομικα ταρτακια,με γεμιση απο λαχταριστη και πλουσια σε γευση
σοκολατα Ganache κερναω σημερα για την γιορτη μου.
Να ευχηθω χρονια πολλα στους Γιωργηδες και στις Γεωργιες με υγεια,ευτυχια
και ο,τι επιθυμουν!!!

ΥΛΙΚΑ (για την ζυμη)8 ταρτακια
175 γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο
100 γρ.βουτυρο κομμενο σε κυβακια οχι πολυ παγωμενο (σε θερμοκρασια δωματιου)
25 γρ.ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη
1 κροκο αυγου
Ξυσμα απο 1/2 λεμονι
2 κ.σουπας κρυο νερο
ΥΛΙΚΑ (για την γεμιση)
300 γρ.σοκολατα με 60-70% περιεκτικοτητα σε κακαο
250 ml κρεμα γαλακτος
1 κ.σουπας γεματη βουτυρο
1 πρεζα αλατι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την άχνη σε λοφάκι σε μια λεκανιτσα
.Προσθέτουµε το βούτυρο  το ξύσµα
 και το ψιχουλιάζουµε µε τα ακροδάχτυλα 
να γίνει σαν βρεγµένη άµµος.
 Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, 2 κ.σ., για να ενωθεί 

η ζύµη.




. Της δίνουµε σχήµα σφαιρικό και την τυλίγουµε σε 

µεµβράνη. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί και να παγώσει 

τουλάχιστον για 30΄




. Την ανοίγουµε σε φύλλο



 και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα η'ατομικα 

ταρτακια.. 



Κάνουµε τυφλό ψήσιµο* για 15΄-20΄δηλαδη...τρυπαμε με 

πηρουνι τον πατο της ζυμης 

καλυπτουμε με λαδοκολλα τα ταρτακια και τα γεμιζουμε με 

οσπρια η'ρυζι
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους 

για 15-20 λεπτα οπως γραφω πιο πανω..Αφου 

ψηθουν.αφαιρούµε τα βαρίδια και ψήνουµε για 5΄-10΄ να 

ροδίσει. Την αλείφουµε µε διάλυµα αυγού ή ασπράδι για να 

αδιαβροχοποιηθεί. Ψήνουµε για 3΄-4΄ επιπλέον.




Στην συνεχεια τα αφηνουμε να κρυωσουν και ετοιμαζουμε την σοκολατα,την οποια ψιλοκοβουμε σε μικρα κομματια,ριχνουμε 1 πρεζα αλατι,το βουτυρο.


Σε κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος και μολις ερθει σε σημειο βρασμου 


την ριχνουμε στην σοκολατα,
την αφηνουμε για 1 λεπτο να σταθει,και κατοπιν ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα 
και να παρει μια ωραια γυαλαδα.
Την αφηνουμε λιγο να κρυωσει και με προσοχη γεμιζουμε τα ταρτακια μας τα βαζουμε για ενα 2ωρο τουλαχιστον να παγωσουνε και τα διακοσμουμε με ο,τι θελουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγη ειναι της Α.Μπαρμπαριγου

8 σχόλια :

  1. Γωγουλα μου πολλές ευχές από καρδιάς!
    Να ζήσεις, να είσαι γερή και καλότυχη!!
    Κερνιέμαι οπωσδήποτε από τα νόστιμα και παιχνιδιάρικα ταρτάκια σου!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη Γωγούλα μου,ελπίζω να πέρασες καλα το Πάσχα,πολύ νόστιμα φαίνονται τα ταρτάκια σου,καλό βράδυ,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια σου πολλά Γωγούλα μου και απο εδώ!Εύχομαι να είσαι πάντα γερή, δημιουργική και ευτυχισμένη!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!
    Τα γλυκάκια που μας κερνάς είναι όνειρο!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρονια πολλά, με υγεία.κατερινα
    ευχαριστούμε για τις ωραίες συνταγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρονια πολλα με υγεία. κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΟΡΤΗ..ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ..ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΤΙΚΟ
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΦΤΩΧΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστός Ανέστη!!!
    Πολύχρονη!!! Να'χεις υγεία και αγάπη φιλενάδα!!!
    Καλή αντάμωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστω παρα πολυ ολες για τις ευχες σας,να ειστε καλα εσεις και οι οικογενειες σας,πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή