ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΨΗΤΕΣ ΣΕ ΒΑΖΟ!!!

Υπεροχο ορεκτικο-μεζες οι ψητες πιπεριες φλωρινης ειδικα τωρα που καλοκαιριασε
να τις συνοδεψουμε με ουζακι και καλη παρεα.
Αξιζει τον κοπο να τις φτιαξετε για να εχετε ανα πασα ωρα και στιγμη,
ενα πεντανοστιμο μεζε στο ψυγειο σας.!!!


ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλο πιπεριες φλωρινης
Ξυδι
Ελαιολαδο
Αλατι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε πολυ καλα τις πιπεριες και τις αφηνουμε να στραγγιξουν απο τα νερα η'τις σκουπιζουμε με καθαρη πετσετα.
Κοβουμε τα κοτσανια 
μετα τα κοβουμε στη μεση καθετα και αφαιρουμε με μυτερο μαχαιρι τα σπορια .
(Ειναι πολυ πιο ευκολος τροπος να καθαριστουν οι πιπερις τωρα παρα μετα το ψησιμο.)
Απλωνουμε σε λαμαρινες του φουρνου αντικολλητικο χαρτι να ειναι ετοιμο λαδωνουμε με μπολικο λαδι τις πιπεριες,τις αλατιζουμε πολυ καλα,και τις ανακατευουμε να παει παντου το λαδι και το αλατι.
και τις τοποθετουμε στο ταψι ετσι ωστε η εξωτερικη πλευρα της πιπεριας να ειναι ορατη οταν θα ψηνεται.
Τις ψηνουμε στο γκριλ μεχρι να δουμε με την βοηθεια ενος πηρουνιου ο,τι εχουν μαλακωσει.
Αφου ψηθουν τις σκεπαζουμε απο πανω με πετσετα και τις αφηνουμε να ιδρωσουν ωστε να μπορεσουμε πιο ευκολα να τις ξεφλουδισουμε.
Με την βοηθεια ενος πηρουνιου,η'και με το χερι μας ακομα ξεφλουδιζουμε τις πιπεριες προσεχτικα ωστε να μην τραβαμε και την σαρκα,παρα μονο την φλουδα.(Και να μεινει και λιγη φλουδα επανω δεν χαλασε ο κοσμος κοιταμε να βγαλουμε το περισσοτερο μερος της φλουδας)
Εχουμε αποστειρωσει βαζακια (για την αποστειρωση δειτε ΕΔΩ και τοποθετουμε μεσα τις πιπεριες ριχνουμε 3/4 περιπου ξυδι καλης ποιοτητας και το υπολοιπο ελαιολαδο.
Κλεινουμε πολυ καλα τα βαζακια και τα τοποθετουμε στο ψυγειο.Οταν χρειαστουμε μεζεδακι προσθετουμε απο πανω ψιλοκομμενο σκορδο.Διατηρουνται για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΨΗΤΕΣ ΣΕ ΒΑΖΟ!!! 4.5 5 Unknown Υπεροχο ορεκτικο-μεζες οι ψητες πιπεριες φλωρινης ειδικα τωρα που καλοκαιριασε να τις συνοδεψουμε μ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Unknown, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Unknown .

4 σχόλια

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λατρεμένο μεζεδάκι για το ουζάκι μας!
Πολύ αναλυτικές οι οδηγίες σου Γωγούλα μου, για να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε με καλή παρέα!
Φιλιά, καλή σου μέρα!

Neli είπε...

Μου αρέσει η πιπεριά Φλωρίνης όπως και να είναι και σε όποια μορφη της,ωραιο μεζεδάκι μας ετοίμασες,γεια στα χέρια σου ,πολλά φιλιά.

ΕΛΕΝΗ είπε...

Γωγούλα μου τις λατρεύω!!!!πεντανόστιμο μεζεδάκι!Καλοφάγωτες!Τα βαζάκια σου είναι φοβερά, μπράβο σου!
Φιλάκια πολλά!!!

Create Taste είπε...

Λατρεύω τις πιπεριές Φλωρίνης και εννοείται ότι είναι καταπληκτικός μεζές! Μπράβο