ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΑΣ!!!

Σαν χτες μου φαίνεται που άνοιξα δειλά δειλά το blogaκι μου...Εμπαινα σε διάφορα food blogs και έλεγα μεσα μου το πόσο πολύ θα ήθελα να κάνω και εγω κάτι παρόμοιο...να δημιουργήσω και να μοιραστώ με απλούς ανθρώπους όμορφες συνταγές.Η απόφαση πάρθηκε ξαφνικά και ομολογώ πως χωρίς τη βοήθεια του συζύγου στο τεχνικό κομμάτι,δε θα μπορούσα να πάω πολύ μακριά,οντας άσχετη με τεχνικά θέματα...Βλέπετε πως όσο το δικό μου μεράκι είναι η μαγειρική,άλλο τόσο το μεράκι του συζύγου είναι ότι έχει να κάνει με υπολογιστές!!!Ενώσαμε λοιπόν τα μεράκια μας,και το αποτέλεσμα το βλέπετε στην οθόνη σας...
3 ΧΡΟΝΙΑ!!!3 ολόκληρα χρόνια πέρασαν απο τη στιγμή που έθεσα σε λειτουργία το blogaκι μας!!!Η αλήθεια είναι οτι μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω το πόσο γρήγορα περάσαν όλα αυτα τα χρόνια!!!Και τι δεν έζησα σε αυτά τα 3 χρόνια...πόσες εμπειρίες έζησα,και το σημαντικότερο πόσες ριζικές αλλαγές επήλθαν στη ζωή μου!Και μέσα σε όλα αυτά έπαιρνα δύναμη απο την αίσθηση της δημιουργίας κάθε φορά που έφτιαχνα κάποιο φαγητό ή γλυκο...Ενας μόνιμος γλυκός μπελάς του τι συνταγή θα αναρτήσω,να τραβήξω φωτογραφίες απο κάθε στάδιο της προετοιμασίας,να κάνω μια όμορφη παρουσίαση,και πάνω απ όλα μια γλυκειά αγωνία για το αν θα αρέσει στους αναγνώστες μου...
Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια έμαθα πολλά και έζησα κάποιες καλές,αλλα και άσχημες καταστάσεις...Ελαβα αγάπη και αναγνώριση απο τον απλό κόσμο(στον  οποίο συγκαταλέγομαι και εγώ φυσικα),αλλα είδα και τη βρωμιά,την υποκρισία και την ψευτιά που υπάρχει στον κόσμο του food blogging !!!Δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω σε αυτό γιατί δεν αξίζει,άλλωστε οι θέσεις μου είναι γνωστές και εκείνοι/ες που πρέπει τις ξέρουν!!!Το blog φτιάχτηκε αφενός για να διοχετεύσω την αγάπη μου προς τη μαγειρική και αφ ετέρου για να δώσω κάποιες λύσεις στην απλή νοικοκυρά που θέλει να φτιάξει ένα διαφορετικό φαγάκι για την οικογένειά της.Αυτός ηταν πάντοτε ο μοναδικός μου στόχος,και αυτός θα συνεχίσει να είναι!!!
Θέλοντας να γιορτάσω λοιπόν τα 3 χρόνια της δημιουργίας του blog αλλα συγχρόνως και τα γενέθλιά μου,σας κερνάω σήμερα μια εύκολη και οικονομική τουρτίτσα και σας λέω μέσα απο την καρδιά μου ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε και με στηρίζετε με την επίσκεψή σας!!!

ΥΛΙΚΑ (για το παντεσπανι)
4 αυγα
1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1 1/2 φλ.τσαγιου φαρινα
2 κ.σουπας κακαο
75 γρ.κουβερτουρα
95 γρ.βουτυρο λιωμενο κρυο
1/2 φλ.τσαγιου τριμμενα μπισκοτα πτι.μπερ
Για το σιροπι
1 ποτηρι νερο
5 κ.γλυκου κακαο
8 κ.γλυκου ζαχαρη
3 κ.σουπας σιροπι απο γλυκο κουταλιου
Λιγο κονιακ
Για την γεμιση
1 φακ.κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιωτης με γευση σοκολατας
1 φλ.τσαγιου τριμμενα μπισκοτα
Για την επικαλυψη
200 ml κρεμα γαλακτος με 35%
250 γρ.σοκολατα κουβερτουρα
1 κ.γλυκου βουτυρο
1 πρεζα αλατι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στον καδο του μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη 
και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα.
Κοσκινιζουμε το αλευρι με το κακαο
 και τα ριχνουμε στην κρεμα.
Ανακατευουμε απαλα με σπατουλα,
ριχνουμε το κρυο και λιωμενο βουτυρο 
μαζι με την λιωμενη και κρυα σοκολατα
προσθετουμε τα τριμμενα μπισκοτα
ανακατευουμε απαλα, και αλειφουμε μια φορμα  22 εκ.καλα
 και στρωνουμε στον πατο της λαδοκολλα.
Ριχνουμε το μιγμα μας και κοιταμε να ειναι ομοιομορφα στρωμενο παντου,και ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους για 30-35 λεπτα.
Αφου ψηθει το αφηνουμε 10 λεπτα να σταθει το αναποδογυριζουμε και το βαζουμε σε σχαρα να κρυωσει εντελως.
Κατοπιν ετοιμαζουμε το σιροπι.Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολακι και τα βραζουμε για 10 λεπτα.(προσοχη γιατι φουσκωνει χαμηλωστε την θερμοκρασια) και αφηστε το να κρυωσει εντελως.
Στην συνεχεια φτιαχνουμε την κρεμα σοκολατα βασει τις οδηγιες χρησεις της συσκευασιας και αφου ετοιμαστει ριχνουμε τα τριμμενα μπισκοτα ανακατευουμε απαλα με σπατουλα και την  βαζουμε  στο ψυγειο να κρυωσει.
Ετοιμαζουμε και την γκαναζ,βαζοντας την κρεμα γαλακτος στην φωτια να ερθει σε σημειο βρασμου και κατοπιν την ριχνουμε σε μπολ οπου εχουμε κοψει σε μικρα κομματια την κουβερτουρα την αφηνουμε 1 λεπτο να σταθει 
και με το συρμα ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα.
Κατοπιν ριχνουμε το βουτυρο το αλατι και ανακατευουμε πολυ καλα
 μεχρι να δουμε οτι γυαλιζει,και την αφηνουμε να κρυωσει.
Ξεκιναμε την συναρμολογηση τουρτας.Με μεγαλο ψωμομαχαιρο κοβουμε προσεχτικα στην μεση το παντεσπανι(2 δισκους).
Τοποθετουμε σε πιατελα τον ενα δισκο τον σιροπιαζουμε πολυ καλα
 και στρωνουμε την κρεμα ομοιομορφα.
Σκεπαζουμε με τον αλλο δισκο ,επισης τον σιροπιαζουμε πολυ καλα,
 και καλυπτουμε με την σοκολατα γκαναζ ομοιομορφα την τουρτα μας.Στολιζετε την τουρτα οπως θελετε εσεις και την βαζετε στο ψυγειο να παγωσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΑΣ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg Σαν χτες μου φαίνεται που άνοιξα δειλά δειλά το blogaκι μου...Εμπαινα σε διάφορα food blogs και έλεγ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

7 σχόλια

cook είπε...

να τα εκατοστήσει το μπλογκακι σου Γωγώ!στα 6 και βάλε χρόνια που έχω το δικό μου,συναντησα εξαιρετικούς καλοπροαίρετους ανθρώπους στα food blogs,μα και άλλους με τους οποίους πολύ ευκολα πέφτεις σε επίπεδο κατίνας...απλά αρνούμαι να ανοίξω κουβέντα μαζί τους και το κόβω εκεί....
Εξαιρετικής εμφάνισης η τούρτα,και του χρόνου!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Xρόνια πολλά στο μπλογκοσπιτάκι σου Γωγώ μου, εύχομαι να συνεχίσεις να νοστιμίζεις την μπλογκογειτονιά μας για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!
Και φυσικά κερνιέναι από την υπέροχη εορταστική τούρτα σου!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Γωγούλα μου χρόνια πολλά και απο εδώ, εύχομαι ότι καλύτερο να συνεχίσεις με το ίδιο μεράκι και αγάπη να μας δίνεις πεντανόστιμες συνταγές!!!Το κέρασμα είναι φοβερό, γεια στα χέρια σου!!!!
Φιλάκια πολλά!

gwgoyla είπε...

Σας ευχαριστω παρα πολυ ολες σας για τις ευχες σας...σας ευχομαι κι εγω με την σειρα μου ο,τι καλυτερο σε σας και στις οικογενειες σας..πολλα φιλια!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλημέρα...Χρονια πολλά σε σένα για τα γενέθλια σου και στο μπλοκ σου..Τρία Χρόνια!!! πολύ όμορφη η παρουσιαση σου/αναρτηση σου...να χαίρεσαι το σπιτάκι σου και μόνο χαρές να σου δίνει,να είναι μαζί μας για πολλά χρόνια, γεμάτο με τις αγαπημένες σου συνταγές...Το μπλοκ "συμβουλές" το αγαπησα από τη πρώτη μερα , μπορεί να χάθηκα λίγο τώρα τελευταία αλλά είναι απο τα αγαπημένα μου, δεν ήξερα βεβαιως ότι είστε σύζυγοι, το μαθα όταν έκανα παρουασίαση του μπλοκ συμβουλές στη στήλη γνωρίστε την μπλοκογειτονιά μας και μου άφησες σχόλιο
Κι εγω πριν λιγες μερες ειχα γενεθλια των μπλοκ μου, δυο χρονια το ενα και ενα χρονο το αλλο

ευχαριστούμε για το κεραστικό, μου αρέσουν οι σοκολατές , τα σοκολατένια γλυκά
πολυ όμορφο εμφανισιακά

Mageirissa είπε...

Χρόνια πολλά στο blog σου!Εύχομαι να τα εκατοστήσει, πάντα με την ίδια όρεξη και μεράκι, όπως τώρα!Η τούρτα φαίνεται τέλεια!

zoyzoy είπε...

Να τα 100στήσεις και πάντα επιτυχίες να'χεις στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή!

Με φιλιά θαλασσινά!