Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » , » ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 | 7:00:00 π.μ.

Φανταστικα, μυρωδατα,και γευστικα μπισκοτακια μπουκιας,με γευση και αρωμα
βουτυρου και γραβιερας με ελαχιστα υλικα θα σας κανουν να εθιστειτε...
Απλα δοκιμαστε τα!!!

ΥΛΙΚΑ (110 μπισκοτακια)
250 γρ.βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
2 κουπες τριμμενη γραβιερα
3 αυγα(το 1 για αλειμμα) σε θερμοκρασια δωματιου
2 1/2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 πρεζα πιπερι
Λιγο αλατι ημιχονδρο για πασπαλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε για λιγο στον καδο του μιξερ το βουτυρο 
και προσθετουμε την τριμμενη γραβιερα σε μετρια ταχυτητα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα.
Κατοπιν προσθετουμε ενα ενα τα αυγα,και τοποθετουμε το εξαρτημα του γαντζου στο μιξερ για ζυμες.
Ριχνουμε το αλευρι λιγο λιγο το πιπερι
 μεχρι να μαζευτει το υλικο σε ζυμη.
Αλευρωνουμε ελαφρα τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη και με τα χερια ζυμωνουμε 3-4 λεπτα,
τυλιγουμε σε διαφανη μεμβρανη και τοποθετουμε την ζυμη στο ψυγειο για 1 ωρα.
Κατοπιν την ανοιγουμε ακομα και με το χερι σε 4 χιλ.αφου την αφησουμε για λιγο να σταθει και να παρει θερμοκρασια δωματιου.Με ενα σφηνοποτηρακι κοβουμε μικρα δισκακια και τα τοποθετουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας στρωμενες με λαδοκολλα.
 Αλειφουμε με αυγο τα μπισκοτακια,πασπαλιζουμε απο πανω  λιγο αλατι ημιχονδρο,
και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισουν ομοιομορφα.
Τα αφαιρουμε απο τον φουρνο τα αφηνουμε να κρυωσουν τελειως και τα φυλαμε (αν μεινουν)  αεροστεγως κλεισμενα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

5 σχόλια :

  1. Aντε ν' αρχίσεις μ' αυτά, δεν σταματάς με τίποτα!
    Καλώς σε ξαναβρίσκω Γωγούλα μου, φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως το Ελενακι μου...καλο υπολοιπο καλοκαιριου θα σου ευχηθω,γιατι καλο χειμωνα απο τωρα ακουγεται καπως.
    Τα μπισκοτακια ειναι οπως το ειπες,αρχιζεις με ενα και δεν σταματας..πραγματικος εθισμος....
    Σε ευχαριστω πολυ,φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελεια φαίνονται και το αλμυρό μου αρέσει σε μπισκοτο πιο πολύ ,και με το αρωμα του βουτύρου θαναι αρωματικα και πεντανόστιμα,καλη εβδομαδα,φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελεια φαίνονται και το αλμυρό μου αρέσει σε μπισκοτο πιο πολύ ,και με το αρωμα του βουτύρου θαναι αρωματικα και πεντανόστιμα,καλη εβδομαδα,φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί να εθιστώ Γωγούλα μου... Σαν φράπα έχω γίνει! Όμως είμαι σίγουρη ότι μόλις τα φτιάξω, απλά θα τα τσακίσω! Τρελή αδυναμία στα αλμυρά και λάτρης των συνταγών σου! Απ΄ό,τι διαβάζω βγαίνουν και μπόλικα! Γιούργιαααα! :))
    Πολλά πολλά φιλάκια! Καλό απόγευμα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή