Google+ ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΑ ΤΥΡΙΑ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΑ ΤΥΡΙΑ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |
Πιτα με λαχανικα που υπαρχουν στο ψυγειο μας,με τυρια κατσικισια
και αλευρι ντινκελ,και φτιαχνετε μια πεντανοστιμη πιτα για εσας που θελετε
να τρωτε κατι στο γραφειο,στην δουλεια σας χωρις τυψεις και γιατι οχι και για την υπολοιπη
οικογενεια σας.
Δοκιμαστε την!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ(για την ρηχη λαμαρινα του φουρνου)
1 μετρια ντοματα κομμενη σε καρε
1 μεγαλο κολοκυθι κομμενο σε καρε
1 πρασινη πιπερια κομμενη σε καρε
1 κοκκινη πιπερια φλωρινης κομμενη σε καρε
1 μεγαλο καροτο κομμενο σε καρε
1/2 ματσακι μαιντανο
100 ml ελαιολαδο
Αλατι
2 κ.γλυκου θυμαρι
1 κ.γλυκου μοσχοκαρυδο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
600 ml γαλα κατσικισιο
1 1/2 πιατο βαθυ αλευρι ντινκελ
100 γρ.φετα κατσικισια
2 αυγα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
100 γρ.λαδοτυρι Μυτιληνης τριμμενο
50 γρ.φετα κατσικισια τριμμενη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και κοβουμε ολα τα λαχανικα μας σε καρε.
Βαζουμε ενα τηγανι αντικολλητικο στο ματι της κουζινας μας να ζεσταθει,  ριχνουμε ολα τα λαχανικα
 και ανακατευουμε
μεχρι να μαραθουν και να μαλακωσουν χωρις προσθηκη νερου η'λαδιου.
Τα λαχανικα θα βγαλουν απο μονα τους υγρα και ετσι θα ερθουν στο σημειο που τα θελουμε.
Μολις μαραθουν ριχνουμε  το ελαιολαδο και αφαιρουμε το τηγανι απο την φωτια.
Τοτε ριχνουμε το αλατι,το θυμαρι,το μοσχοκαρυδο
 τον μαιντανο,ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε στην ακρη να ετοιμασουμε τον χυλο μας.
Σε βαθια λεκανη ριχνουμε το γαλα,το αλευρι 
την φετα,τα αυγα ελαφρα χτυπημενα
 και ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα πηχτο χυλο.
Τοτε ριχνουμε μεσα στον χυλο τα λαχανικα και ανακατευουμε πολυ καλα.
Λαδωνουμε την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας με ελαιολαδο πολυ καλα,ριχνουμε τον χυλο μας,απλωνουμε σε ολη την επιφανεια να παει παντου.
Ριχνουμε σε ολη την επιφανεια της πιτας το λαδοτυρι και την φετα (τριμμενα) ψεκαζουμε με λιγο ελαιολαδο,
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους την πιτα μεχρι να ροδοκοκκινισει πανω κατω.
Αφαιρουμε απο τον φουρνο την πιτα μας,την αφηνουμε λιγο να κρυωσει ωστε να μπορεσουμε να την κοψουμε σε κομματια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



9 σχόλια:

Selcouth είπε...

Έλα καλέ Γωγούλα πρωί πρωί! Γιατί τα κάνεις αυτά στη λιχούδω; Τυράκια, λαχανικά... Φαντάζομαι τη νοστιμιά της! Μιαμ, μιαμ! Άσε που φαίνεται και πανεύκολη! Γεια στα χεράκια σου! Να λοιπόν τί θα φτιάξω την επόμενη φορά που θα πάμε για μπάνιο με την papagalos28!
Πολλά πολλά φιλάκια! Να έχεις μια υπέεεεροχη μέρα!

gwgoyla είπε...

Καλως την Πηνελοπαρα μου!!!
Ειδες τι σου κανω η κακια???
Ειναι οντως πεντανοστιμη και υγιεινη αφου την φτιαχνω για την διατροφη μου...βλεπεις οτι εκτος το οτι προσεχω τον εαυτο μου κοιτω να προσεχω και τους γυρω μου.
Φτιαξτη και θα δεις ποσο δικιο εχω..εσυ αν θελεις μπορεις να βαλεις και μεγαλυτερη ποσοτητα τυριων(τυρου μου)..
Πολλες καλημερες και καλη δυναμη,φιλακια πολλα πολλα!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Οι φωτό μου άνοιξαν την όρεξη!!!!!

gwgoyla είπε...

Σε ευχαριστω πολυ Ευγενια,να εισαι καλα...και που να την δοκιμασεις κιολας δεν σταματας σε 1 κομματι..
Καλο μεσημερι!!!

Flavours and Inspirations είπε...

Ηταν ανάγκη πρωί-πρωί !!! Με έβαλες σε πειρασμό Γωγούλα.Εγω φτιάχνω την Ηπειρώτικη λόγω καταγωγής αλλά θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή.Μια ερώτηση πόσες κούπες η γραμμάρια είναι το αλεύρι; Σε ευχαριστώ πολύ. Jenny

Flavours and Inspirations είπε...

Ηταν ανάγκη πρωί-πρωί !!! Με έβαλες σε πειρασμό Γωγούλα.Εγω φτιάχνω την Ηπειρώτικη λόγω καταγωγής αλλά θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή.Μια ερώτηση πόσες κούπες η γραμμάρια είναι το αλεύρι; Σε ευχαριστώ πολύ. Jenny

gwgoyla είπε...

Δυστυχως το αλευρι δεν το μετρησα με κουπα ουτε με γραμμαρια..αλλα με ενα βαθυ πιατο και οπως γραφω χρειαζεται 1 1/2 πιατο βαθυ μεχρι να εχουμε ενα χυλο πηχτο οχι και τσιμεντο βεβαια..κατι σε χυλο για λουκουμαδες που κανουμε.
Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη,καλο μεσημερι!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Γιάμι, γιάμι, τι λαχταριστή πιτούλα είναι αυτή Γωγούλα μου!
Τυριά και λαχανικά συνδυασμένα τόσο γευστικά!
Φιλάκια, καλό σου μεσημέρι!

Neli είπε...

Φαίνεται καταπληκτική ,φαντάζομαι τη νοστιμια της μπραβο Γωγουλα μου,πολλα φιλια.

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin