Google+ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΑΛΗΘΙΝΗ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΑΛΗΘΙΝΗ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες:
Η πραγματικη καρμποναρα εξ Ιταλιας δεν περιεχει κρεμα γαλακτος οπως συνηθιζεται να φτιαχνεται στην Ελλαδα.
Πως φτιαχνεται?
Ακολουθηστε βημα βημα την συνταγη και θα εχετε το τελειο και πεντανοστιμο αποτελεσμα.!!!



ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο μακαρονια
140 γρ.μπεικον η'πανσετα καπνιστη κομμενα σε κομματια
1 σκ.σκορδο
3 αυγα μονο τους κροκους(οχι τα ασπραδια)
40 γρ.βουτυρο
110 γρ.παρμεζανα τριμμενη η'πεκορινο
Αλατι
Πιπερι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα βαζουμε νερο να βρασει,ριχνουμε το αναλογο αλατι και βραζουμε τα μακαρονια al dente.
Σε τηγανι βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει
 και ριχνουμε το κομμενο μπεικον η΄την πανσετα μαζι με το σκορδο
 μεχρι το μπεικον να παρει χρωμα.
Πεταμε το σκορδο γιατι το μονο που θελουμε ειναι να παρει αρωμα,και σβηνουμε το ματι της κουζινας.Με τσιμπιδα πιανουμε τα βρασμενα μακαρονια(δεν τα σουρωνουμε δεν πεταμε το νερο) τα κραταμε λιγο στον αερα να στραγγιξουν απο τα νερα 
και τα ριχνουμε μεσα στο τηγανι με το μπεικον,ανακατευουμε.
Αφου εχουμε κλεισει το ματι που βρασαμε τα μακαρονια,και το νερο δεν βραζει, παιρνουμε ενα ποτηρι του νερου νερο απο τα βρασμενα μακαρονια, και το βαζουμε στην ακρη. Εφαπτουμε επανω στην κατσαρολα ενα αλλο μεταλλικο σκευος με τους κροκους χτυπημενους το τρυμμενο τυρι, προσθετουμε σιγα σιγα το νερο
 και χτυπαμε με το συρμα μεχρι να δουμε οτι πηζει ελαφρως και γινεται σαν κρεμα.
Τοτε ριχνουμε τα μακαρονια μεσα στην κρεμα, προσθετουμε πιπερι και ανακατευουμε πολυ πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα και σερβιρουμε οσο ειναι ζεστη και αν θελουμε ριχνουμε και επιπλεον τυρι τριμμενο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



8 σχόλια:

Selcouth είπε...

Πρόλαβα, πρόλαβα! Θέλω όλη την κατσαρόλα! Χε,χε,χε! Αχ αυτή η καρμπονάρα...!!!! Μιααααααμ!
Ναι έτσι όπως τα λες, με αυγά έχω διαβάσει ότι είναι η κανονική και δεν υστερεί σε τίποτα από αυτή που φτιάχνουμε συνήθως με κρέμα γάλακτος. Έχω φάει αρκετές φορές και με αυγό και μου άρεσε πολύ!
Τώρα βέβαια αυτές οι φώτος με κάνουν να σκυλοπεινάω πρωϊνιάτικα, αλλά θα συγκρατηθώ και θα κρατήσω τη συνταγή στα αγαπημένα για την επόμενη φορά που θα φτιάξω καρμπονάρα!
Γωγούλα μου μισό να μαζέψω τις λιγούρες μου, για να σου στείλω πολλά πολλά φιλάκια και πολλές όμορφες καλημέρες! Μουααατς!

papagalos28 είπε...

Τι ακριβώς πρόλαβες κυρία Sel?Μην την ακούς Γωγούλα!!Θέλουμε και εμείς!!χαχαχαχαχα Τις καλημέρες μου σε εσένα και στο όμορφο νησί μας!!! Keep up the good work!! :)

ΕΛΕΝΑ είπε...

H λατρεμένη μου μακαρονάδα είναι η καρμπονάρα!
Τι νόστιμα που την μαγείρεψες Γωγούλα μου!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Αχ και πάλι αχ Γωγούλα μου, θα μας καταστρέψεις με τις νοστιμιές σου!!!Δίκιο έχεις, έτσι γίνεται η αυθεντική καρμπονάρα!!!Σερβίρομαι φυσικά και μετά αποχωρώ και σε φιλώ!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Για να την κάνουμε και έτσι!!!!!!
Θα σου πω όταν την δοκιμάσω...χαχαχα!!!!!!!!
Φιλάκιαααααα!!!!!!!!!

Neli είπε...

Πολυ εμφανισιμη φαινεται,εγω ομως μισω το ωμο αυγο,αν και νομιζω οτι με τη ζεστη απο τα μακαρονια θα γινεται μια χαρα,δεν ξερω αν θα τη δοκιμασω ,δεν εχω φαει ουτε και με κρεμα γαλκτος καρμποναρα,παντως αυτη ειναι η πραγματικη καρμποναρα απ οτι ξερω,πολλα φιλια Γωγουλα μου.

Olives and Olive είπε...

Τέλεια η ιταλική καρμπονάρα!!!εγώ από τότε που τη δοκίμασα, δεν την αλλάζω με τίποτα!!!

zoyzoy είπε...

Υπεροχη Γωγούλα!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin