Google+ ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες:
Παραδοσιακο ,λατρεμενο γλυκο του κουταλιου το κυδωνι με αμυγδαλο και μπολικο δεμενο σιροπι για τις κρυες μερες και νυχτες του χειμωνα,σκετο η'με γιαουρτακι!!!
Δοκιμαστε το!!!

ΥΛΙΚΑ
1800 γρ.κυδωνια καθαρο βαρος κομμενα σε μπαστουνακια
1800 γρ.ζαχαρη
3 1/2 νεροποτηρα νερο
1 βανιλετα
3-4 φυλλα αρμπαροριζα
150 γρ.γλυκοζη
100 γρ.αμυγδαλοψιχα ξεφλουδισμενη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κυδωνια.Αφαιρουμε την καρδια τα κουκουτσια και τα κοβουμε σε μπαστουνακια βαζοντας τα σε μεγαλη λεκανη με νερο.
Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα.
Προσθετουμε την ζαχαρη το νερο
 και τα αφηνουμε να παρουν βραση.
Μολις ξεκινησει ο βρασμος ριχνουμε την γλυκοζη την βανιλετα την αμπαροριζα και χαμηλωνουμε την θερμοκρασια να σιγοβρασει μεχρι να δεσει το σιροπι μας.
(σε ενα πιατακι βαζουμε λιγο σιροπι το αφηνουμε να κρυωσει κι ετσι καταλαβαινουμε την πυκνοτητα του,αν δεν απλωσει)
Προς το τελος του βρασμου ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε  και αφαιρουμε την κατσαρολα απο την φωτια.
Δεν σκεπαζουμε ποτε την κατσαρολα με το καπακι..αφηνουμε να κρυωσει ΕΝΤΕΛΩΣ το γλυκο και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



9 σχόλια:

papagalos28 είπε...

Καλημέρα Γωγούλα!!Βρε συ τώρα που έχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα , ξέρεις έχω ακούσει ότι τα γλυκά κάνουν καλό !!χαχαχαχα Ευκαιρία εγώ έτσι μόλις τη βρω να την εκμεταλλευτώ !! Πάντως εγώ ψηφίζω ναι στην πρωινή σου ανάρτηση γιατί είμαι σίγουρη ότι είναι μιαμ μιαμ και φυσικά βρε παιδί μου πρέπει να πάρουμε και λίγη ενέργεια κουρασμένα παιδιά είμαστε!!
Καλή Κυριακή σου εύχομαι!! :))

Marina είπε...

Πω....πω....!!! Έβαλες και αμύγδαλο;;; Θέλω ένα βάζο στην καθισιά μου!!! Τόσο πολύ μου άρέσει..!!!

Neli είπε...

Ωραίο χρώμα έχει,και μου αρέσει που το εκανες χοντροκομμένο και με το αμυγδαλο μέσα απογειώθηκε,οταν βλεπω γλυκό κυδώνι παντα θυμάμαι την αγαπημένη μου μαμα,πολλα φιλια Γωγούλα μου και καλφάγωτο

ΕΛΕΝΑ είπε...

Tο λατρεμένο μου φθινοπωρινό γλυκό κουταλλιού!
Καλοφάγωτο Γωγούλα μου, και του χρόνου!
Φιλιά!

Create Taste είπε...

Μου αρέσει πολύ το γλυκό κυδώνι αν και δεν έχω φτιάξει ποτέ!Πολύ κατοτοπιστική η συνταγούλα σου με τις εικόνες βήμα -βήμα!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Τέλειο φαίνεται Γωγούλα μου και με ωραίο χρώμα, μπράβο!!!Καλοφάγωτο!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Selcouth είπε...

Η μητέρα μου το έφτιαχνε έτσι ξανθούλι και με αμύγδαλα! Μιαμ μιαααααμ! Γλυκό του κουταλιού το οποίο λατρεύω -και τσακίζω- και που δεν έχω φτιάξει ποτέ. Κρατάω τη συνταγή, γιατί κάτι μου λέει ότι σύντομα θα... την εκτελέσω! :)) Με κόλασες πάλι Γωγούλα μου!
Πολλά πολλά φιλάκια και να έχεις μια όμορφη και χαρούμενη εβδομάδα!

Olives Olive είπε...

Γωγώ μου, τέλειο φαίνεται το γλυκάκι σου!!!κατά σύμπτωση και εγώ κυδώνι γλυκό φτιάχνω σήμερα...ελπίζω να μου πετύχει!!!καλό απόγευμα!!!

masterJim18 είπε...

Γωγούλα μου........δεν παίζεσαι με τίποτα,το λέω και το εννοώ!!!!!Όχι που θα την άφηνα τη συνταγούλα σου και δεν θα έκανα το κυδωνάκι,μιάς και είναι η εποχή τους.Νάσαι καλά Γωγώ μου.Το ήθελα βέβαια λίγο πιό σκούρο να μου βγεί,αλλά εντάξει,από γεύση όμως.....ΟΝΕΙΡΟ!!!Ίσως και να παίζει ρόλο το κυδώνι σαν παρπός που να διαφοροποιεί το τελικό χρώμα του γλυκού.Έμεις όμως Γωγώ μου,δεν "κωλόνουμε" από τέτοιες μικρολεπτομέρειες.Τη συνταγούλα σου να κάνουμε,να τη φχαριστηθούμε και νάχουμε το Χειμώνα!!!!Νάσαι καλά Γωγούλα μου....."Μαυρογιαλούρος"!!!

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin