ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!

Αφρατο,δροσερο,μυρωδατο κεικ λεμονι γεμιστο με βελουδινη κρεμα λεμονι,και πασπαλισμενο με μπολικη αρωματισμενη ζαχαρη αχνη ερχεται και δινει την τελεια ισορροπια στο φανταστικο κεικ που σας προσφερω σημερα!!!
Δοκιμαστε το!!!

ΥΛΙΚΑ(για το κεικ)
500 γρ.αλευρι που φουσκωνει μονο του
2 νεροποτηρα ζαχαρη
4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
200 ml κρεμα γαλακτος με 35%
120 γρ βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
Το ξυσμα απο 3 λεμονια
ΥΛΙΚΑ (για την κρεμα)
2 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
120 γρ.βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
200 ml συμπυκνωμενη σπιτικη λεμοναδα
1/3 κουπας ζαχαρη
1 1/2 κ.γλυκου κορν φλαουρ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Αχνη ζαχαρη 
1 βανιλετα ζαχαρης με αρωμα λεμονι ανακατεμενη με την αχνη.
Λιγο ξυσμα λεμονιου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη
 να χτυπηθουν λιγο,ριχνουμε ενα ενα τα αυγα,αφου δουμε οτι εχουν απορροφηθει μεσα στο μειγμα και αυτο πλεον εχει αφρατεψει,
προσθετουμε το ξυσμα λεμονιων,
λιγο λιγο το αλευρι εναλλαξ με την κρεμα γαλακτος
 και με σπατουλα ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω με ελαφρες κινησεις.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φορμα ριχνουμε το μειγμα
 και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου αναλογα τον φουρνο μας.Οσο ψηνεται το κεικ ετοιμαζουμε την κρεμα.Σε κατσαρολιτσα ριχνουμε τα αυγα 
τα χτυπαμε με το συρμα,ριχνουμε τον συμπυκνωμενο χυμο, το βουτυρο το κορν φλαουρ την ζαχαρη,
τα ανακατευουμε οσο μπορουμε
 και τα βαζουμε στην φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να δουμε την κρεμα μας να πηζει.
Αφαιρουμε απο την φωτια και την αφηνουμε να κρυωσει.
Αφου και το κεικ μας εχει γινει
 το αφηνουμε για 10 λεπτα να σταθει και το αναποδογυριζουμε με προσοχη σε πιατελα.Το αφηνουμε τελειως να κρυωσει,και εδω θελω να προσθεσω πως καλυτερα θα ηταν το κεικ να ειναι ηδη ετοιμο απο την προηγουμενη μερα ωστε να κοπει καλυτερα.
Με κοφτερο μαχαιρι και μεγαλη προσοχη κοβουμε σε 2 ισομερη κομματια το κεικ ωστε να εχουμε 3 δισκους.
Με κουταλι η'σπατουλα απλωνουμε την κρεμα στον πρωτο δισκο,
σκεπαζουμε με τον επομενο,απλωνουμε παλι κρεμα και κλεινουμε το κεικ με το τελευταιο κομματι
 οπου αυτο το πασπαλιζουμε με μπολικη αχνη αρωματισμενη ριχνουμε σκορπια και λιγο ξυσμα λεμονιου και εναι ετοιμο να το σερβιρουμε..η γευση του ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg Αφρατο,δροσερο,μυρωδατο κεικ λεμονι γεμιστο με βελουδινη κρεμα λεμονι,και πασπαλισμενο με μπολικη αρ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

11 σχόλια

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λεμονάκι μύρισα και ήρθα τρεχάτη!!
Φοβερή λεμονοστιμιά το κεκάκι σου Γωγούλα μου!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

Beauty Follower είπε...

Τρελαίνομαι για λεμόνι στα γλυκα.
Το κέικ σου ειναι υπερπαραγωγή!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τί τέλειο που δείχνει κι αγαπώ το λεμόνι οπότε με κέρδισε εξ αρχής!!

Mageirissa είπε...

Πολύ αρωματικό το κέικ!Ευχαρίστως θα έπαιρνα ένα κομμάτι μαζί με τον καφέ μου!Καλημέρα!

ελενη είπε...

Αντί λεμοναδα μπορω να χρησιμοποιησω μαρμελάδα?

Gwgoyla Nsg είπε...

Ελενη μπορεις να βαλεις μαρμελαδα λεμονι, απλα δεν θα ειναι το ιδιο με το κεικ που βλεπεις στην συνταγη μου,το δικο σου θα ειναι αλλη βερσιον...οποτε δεν θα ξερεις γευστικα το πως ειναι το δικο μου με κρεμα...

ελενη είπε...

Απλα λογω περικοπης στη ζαχαρη αντικαθιστω τα παντα με φρουκτοζη. Λεμοναδα δεν μπορω να βρω ενω μαρμελαδα εχω στο ψυγειο μου. Θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω λειαν συντομως!

ελενη είπε...

Ονειρεμένο βγήκε το κέικ τελικά! Αντικατεστησα τη λεμονάδα με μαρμελάδα λεμόνι κ η κρέμα βγήκε υπεροχή. Επίσης αντί για άχνη έβαλα απο πανω frosting με cream cheese. Όλοι ήθελαν κ δεύτερο κομμάτι!

egkimosyni είπε...

Το κέικ σου ειναι στο φουρνο μου..
Απο τις ποιο Άψογές συνταγές κεικ, οπως η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Είχα δοκιμάσει τα Υγρό κέικ λεμονιού
αλλά ακόμα δεν τα έχω πετύχει..

καλό Σ/Κ

Gwgoyla Nsg είπε...

Ελενη χαιρομαι που σου αρεσε το κεικ σε ευχαριστω πολυ!!!!!

Gwgoyla Nsg είπε...

Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,καλη σου μερα και καλη επιτυχια!!!!