ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!!

Απιστευτα ωραιο κρεας το αγριογουρουνο,μαριναρισμενο,και καλομαγειρεμενο
με μπολικα μυρωδικα...ουισκι και πετιμεζι δινουν το τελειο γευστικο αποτελεσμα
και ιδανικο για το Πρωτοχρονιατικο τραπεζι και οχι μονο.
Ενα φαγητο σκετο λουκουμι!!!
Δοκιμαστε το!!!

ΥΛΙΚΑ
2.500 κιλα αγριογουρουνο κομμενο σε μεριδες
2 κρεμμυδια λιωμενα στο μουλτι
4 σκ.σκορδο ψιλοκομμενες
10 κοκους μπαχαρι
3 φυλλα δαφνης
6 καρφακια γαρυφαλλο
Αλατι
Πιπερι
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
3/4 κρασοποτηρου ουισκι
3 νεροποτηρα ζεστο νερο
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΑΛΤΣΑΣ
1/3 κρασοποτηρου πετιμεζι
Τον χυμο απο 2 μετρια πορτοκαλια
Τον χυμο απο 1 λεμονι
3 κ.γλυκου κορν φλαουρ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
1/2 φλ.τσαγιου ξυδι
9 ακτινιδια κομμενα σε φετες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε πολυ καλα το κρεας,και το τοποθετουμε σε ταπερ που να κλεινει.
Ριχνουμε το ξυδι,και τα καθαρισμενα και κομμενα ακτινιδια και ανακατευουμε καλα.Κλεινουμε με το καπακι και το αφηνουμε στο ψυγειο ολο το βραδυ,η'μια ημερα ολοκληρη οπως εκανα εγω.
Την αλλη μερα αφαιρουμε τα ακτινιδια και τοποθετουμε το κρεας επανω σε απορροφητικο χαρτι,να στεγνωσει εντελως.Βαζουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεας
 να σωταριστει πολυ πολυ καλα να πιασει μια κρουστα σε σκουρο χρωμα..εδω πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη για να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε.
Κατοπιν ριχνουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.
Σβηνουμε με το ουισκι,
περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ,ριχνουμε τα μυρωδικα μας,
προσθετουμε το ζεστο νερο.
Κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα και το αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασει για 2 περιπου ωρες.
5 λεπτα πριν το τελος του βρασμου ριχνουμε το αλατι Βαζουμε σε σεικερ τα υλικα για το δεσιμο της σαλτσας,τα χτυπαμε και τα ριχνουμε στο φαγητο.
Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου,το αφηνουμε να παρει κανα 2-3 βρασεις και σβηνουμε το ματι.
Το συνοδευουμε με πουρε,ρυζι η'με πατατουλες φουρνου.Εγω εψησα μινι πατατουλες με χυμο απο πορτοκαλι,λεμονι,μουσταρδα,σκορδακι αλατι,πιπερι και ελαιολαδο και συνοδεψαν τελεια το κρεας μας.Ενα φαγητο σκετο λουκουμι!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
     ΚΑΙ 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg Απιστευτα ωραιο κρεας το αγριογουρουνο,μαριναρισμενο,και καλομαγειρεμενο με μπολικα μυρωδικα...ουισ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

2 σχόλια

ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε...

Χρόνια πολλά και καλά! Με υγεία και χαρά! Καλό βράδυ! Φιλάκια!

gwgoyla είπε...

Εκφρασου...Χρονια Πολλα και καλα γεματα με υγεια χαρα και ολα οσα επιθυμεις..!!!! Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες σου και για την επισκεψη σου.Καλη Χρονια σου ευχομαι!!!!