ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ!!!

Τα πιο γευστικα,τα πιο αρωματικα και γουστοζικα μπακλαβαδακια γεμισμενα με φυστικια Αιγινης κανελα γαρυφαλο και βουτυρο γαλακτος για τις ημερες των εορτων θα κλεψουν την παρασταση!!!
Δοκιμαστε τα!!!

ΥΛΙΚΑ (για 54 κομματια)
450 γρ.φυλλα βηρυτου
180 γρ.φυστικια Αιγινης ψιλοκομμενα και λιγα ακομα για πασπαλισμα
250 γρ.βουτυρο γαλακτος
2 κ.γλυκου κανελα τριμμενη
1/2 κ.γλυκου γαρυφαλλο τριμμενο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
150 γρ.ζαχαρη
300 ml νερο
1 καψουλα βανιλια
1 πρεζα κανελα τριμμενη
2 κ.σουπας γλυκοζη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στον παγκο μας μια νωπη καθαρη πετσετα και στρωνουμε ενα ενα φυλλο,τα υπολοιπα τα εχουμε καλα κλεισμενα να μην ξεραθουν.Για τον λογο οτι τα φυλλα ξεραινονται εχουμε την νωπη πετσετα.Κοβουμε το φυλλο σε τρια ισα μερη και εχουμε 4 λωριδες.
Εχουμε λιωσει το βουτυρο και με πινελο αλειφουμε τις λωριδες και τις 4 συγχρονως.
Εχουμε ψιλοκοψει στο μουλτι τα φυστικια εχουμε ριξει μεσα την κανελα το γαρυφαλλο τα εχουμε ανακατεψει και με ενα κουταλακι.του γλυκου βαζουμε απο μια κουταλια σε καθε λωριδα.
Παιρνουμε τα πλαινα του φυλλου και τα κλεινουμε προς τα μεσα
 Αλειφουμε παλι την διπλωμενη επιφανεια και αρχιζουμε να ρολαρουμε απαλα
 ωστε να γινει πουρακι.
Αλειφουμε ενα μετριο ταψι με το βουτυρο και τοποθετουμε τα πουρακια κολλητα το ενα με το αλλο.Με το βουτυρο που θα περισσεψει παιρνουμε το πινελο και τα αλειφουμε απο πανω και το υπολοιπο το περιχυνουμε.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις μεχρι να ροδοκοκκινισουν.
Ετοιμαζουμε το σιροπι σε μια κατσαρολιτσα βαζοντας το νερο την ζαχαρη.
Ανακατευουμε και μολις παρει βραση ριχνουμε την βανιλια την κανελα και την γλυκοζη.Στα 8 λεπτα το σιροπι ειναι ετοιμο και οπως ειναι καυτο και ζεστα τα πουρακια με κουταλα τα σιροπιαζουμε απο πανω προσεχτικα ωστε να σιροπιαστουν ολα.
Τα αφηνουμε μεσα στο ταψι μεχρι να πιουν ολο το σιροπι τους.Πασπαλιζουμε με τριμμενο φυστικι.
Μπορειτε να λιωσετε κουβερτουρα σε μπεν μαρι και να τα διακοσμησετε οπως τα βλεπετε στις φωτογραφιες.
Διατηρουνται εκτος ψυγειου,και δεν τα σκεπαζουμε για να μην πανιασει το φυλλο τους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ!!! 4.5 5 Gwgoyla Nsg Τα πιο γευστικα,τα πιο αρωματικα και γουστοζικα μπακλαβαδακια γεμισμενα με φυστικια Αιγινης κανελα γ...


,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η Gwgoyla Nsg, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο Gwgoyla Nsg .

9 σχόλια

ΕΛΕΝΑ είπε...

Διαλέγω το σοκολατένιο φυσικά!
Γεια στα χέρια σου Γωγούλα μου!
Φιλιά!

Neli είπε...

Πολυ νόστιμα φαίνονται ,και ομορφα παρουσιασμενα καλοφαγωτα και γεια στα χερια σου Γωγουλα μου,φιλακια.

Aleka marini είπε...

τελοια εγινανα μπραβο γωγω τα εκανα πακετο και την τεταρτη ταξιδευουν για ελβετια

Aleka marini είπε...

εναι τελοια και την τεταρτη ταξιδεθουν για ελβετια

gwgoyla είπε...

Αλεκα χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσαν και που θα ταξιδεψουν μεχρι την Ελβετια!!!
Σε ευχαριστω παρα πολυ και καλες γιορτες με υγεια ευχομαι!!!

Beauty Follower είπε...

Φαινονται θεικά!

http://beautyfollower.blogspot.gr

manoskaterina katman είπε...

τι γλυκοζη βαζεις στο σιροπι ?γιατι δεν εχω ξαναχρεισιμοποιηση ποτε κια θελω να τα κανω τα χριστουγεν απου γιορταζει ο αντρας μου!ευχαριστω!

gwgoyla είπε...

Κατερινα καλη σου μερα!! Η γλυκοζη ειναι μια...θα την βρεις σε Σ/Μ και ειναι σε βαζακια διαφανα σε μικρα η μεγαλα βαζακια αναλογα τα γραμμαρια.

Aleka marini είπε...

οχι μονο αρεσαν στους δικους μας τους ελληνες αλλα ξετρελαθηκαν και οι φιλοι τους οι ελβετοι αφου μου παραγγειλαν οταν ξαναπαει οξαδελφος μου να τους φτιαξω και να ξαναστειλω και παλι μπραβο