Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » » ΚΑΣΕΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΛΙΣΕ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!

ΚΑΣΕΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΛΙΣΕ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 4 Μαΐου 2014 | 7:00:00 π.μ.

Πανευκολη, αφρατη και πεντανοστιμη πιτα με κασερι και φετα για τα αγαπημενα σας προσωπα,τα οικογενειακα και γιορτινα τραπεζια σας...απλα Τελεια....!!!!
Απολαυστε την!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.φυλλο κρουστας για πιτες
250 γρ.κασερι τριμμενο
250 γρ.φετα τριμμενη
1 κουτι γαλα εβαπορε (410 γρ.)
4 αυγα
180 ml ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε σε ενα μπολ τα τριμμενα τυρια μας.
Απλωνουμε ενα ενα φυλλο το λαδωνουμε πεταχτα με το πινελο και σκορπαμε με το χερι μας σε ολη την επιφανεια του φυλλου τα τυρια.
Αρχιζουμε να το σουρωνουμε ωστε να γινει πλισε,
το πιανουμε απο τις  δυο ακρες του και το τοποθετουμε στο λαδωμενο ταψι μας Νο 36,  
συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας  φυλλα και τυρια,και τοποθετωντας τα φυλλα το ενα κοντα στο αλλο.
Οσο λαδι μας περισσεψει το περιχυνουμε πανω απο τα φυλλα.
Σε μπολ χτυπαμε ξεχωριστα τα ασπραδια,και ξεχωριστα τους κροκους,κατοπιν τα ενσωματωνουμε και τα δυο ριχνουμε και ολο το κουτι με το γαλα προσθετουμε το αναλογο αλατι,(αν ειναι αλμυρη η φετα σας προσεξτε το)πιπερακι και περιχυνουμε σε ολη την επιφανεια της πιτας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 50-55 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας) και κατοπιν την κοβουμε σε κομματια αμεσως και σερβιρουμε..δεν την αφηνουμε στο ταψι για να μην ιδρωσει και πανιασει.
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

2 σχόλια :

  1. Μα πατσαβουροπιτα ειναι...απλα επειδη κυκλοφορει πολυ το ονομα"πατσαβουροπιτα"η'"πατσαβουρα"
    επελεξα το ονομα πλισε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!