Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » , » ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ!!!

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 | 7:00:00 π.μ.

Πεντανοστιμη,αρωματικη,με ωραια υλικα που δενουν μεταξυ τους και γρηγορη στην παρασκευη της.
Απολαυστε την !!!
ΥΛΙΚΑ (20 κομματια)
300 γρ.ασπρα μανιταρια σε φετες
3 ξερα κρεμμυδια κομμενα σε φετες
3 φρεσκα κρεμμυδακια κομμενα ροδελες
2 πρασα το λευκο μερος ψιλοκομμενα
1 στρογγυλη πρασινη πιπερια μεγαλη κομμενη σε καρε
1 πιπερια φλωρινης μεγαλη κομμενη σε καρε
150 γρ.ντοματινια κομμενα στα τεσσερα
200 γρ.μιξ κιτρινων τυριων που λιωνουν
Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
150 ml ελαιολαδο για το σωταρισμα λαχανικων + 1 φλ.τσαγιου για τα φυλλα
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι μπολικο
2 πρεζες μοσχοκαρυδο
6 φυλλα κρουστας για πιτες εμποριου η'σπιτικο φυλλο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το λαδι σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι να ζεσταθει ελαφρα και ριχνουμε κρεμμυδια,πρασα,πιπεριες
 και τα σωταρουμε μεχρι να πεσει λιγο ο ογκος τους και ψιλομαραθουν
 και κατοπιν προσθετουμε τα μανιταρια
 ανακατευουμε μεχρι να μαραθουν,
προσθετουμε τα ντοματινια
 ανακατευουμε,κοιταμε να εχουν σωθει ολα τα υγρα
και τελος προσθετουμε τον μαιντανο,αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο
 ανακατευουμε αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε τα τυρια ανακατευοντας.
Αφηνουμε να κρυωσει η γεμιση μεχρι να ετοιμασουμε τα φυλλα.
Λαδωνουμε καλα ενα ταψι Νο32 επι 26 στρωνουμε τρια φυλλα κατω αφηνοντας τις ακρες των φυλλων εξω απο το ταψι λαδωνουμε ενα ενα φυλλο πεταχτα με πινελο.
Προσθετουμε την γεμιση την ισιωνουμε καλα σε ολη την επιφανεια του ταψιου,
στρωνουμε μεσα στην γεμιση τα φυλλα που εξεχουν λαδωνοντας τα ενα ενα,
σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα σουρωτα μεσα στο ταψι (οχι να εξεχουν τα φυλλα εκτος ταψιου) λαδωμενα και αυτα πεταχτα με το πινελο ενα ενα,
χαραζουμε την πιτα σε κομματια ραντιζουμε με λαδι και λιγο νερακι 
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα περιπου να παρει ενα ωραιο ροδοκοκκινο χρωμα η πιτα.
Για να δουμε αν εχει ψηθει η πιτα μας,και γενικα οι πιτες μας αν κουνησουμε το ταψι μας και κουνιεται η βαση της πιτας τοτε εχει ψηθει.
Την αφαιρουμε την κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε.
Αν αφαιρεσουμε τα τυρια τρωγεται και στην νηστεια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!