Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » , , » ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΙΑΣ!!!

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΙΑΣ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 | 6:50:00 π.μ.

Ναι το παστιτσιο εγινε ολοστρογγυλη τραγανη μπουκια
και θα ξετρελανει μικρους και μεγαλους.
Ιδανικες μπουκιτσες και για το καθημερινο τραπεζι,τον μπουφε,παρτυ γενεθλιων, εορταστικα τραπεζια.
Απολαυστε τις!!!
ΥΛΙΚΑ (30 κομματια περιπου)
230 γρ.κοφτο μακαρονακι βρασμενο al dente
5 κ.σουπας φρυγανια τριμμενη
50 γρ.τυρι τριμμενο γκουντα
300 γρ.κιμα μοσχαρισιο
1 κρεμμυδι ξερο τριμμενο
2 σκ.σκορδου λιωμενες
1 κ.σουπας παστε ντοματας
50 ml κοκκινο κρασι
Ελαιολαδο
Λιγη κανελα τριμμενη
1 πρεζα μπαχαρι τριμμενο
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
1 πρεζα ζαχαρη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
50 γρ.βουτυρο
2 κ.σουπας γεματες γεματες αλευρι
250 ml γαλα
200 γρ.τυρι τριμμενο γκουντα
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Μοσχοκαρυδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Αλευρι
2 αυγα χτυπημενα
Τριμμενη φρυγανια
Καλαμποκελαιο για το τηγανισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε βρασει τα ζυμαρικα μας τα εχουμε σουρωσει και τα εχουμε σε λεκανη σε μια ακρη να περιμενουν.
Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε κατσαρολιτσα να ζεσταθει και σωταρουμε τον κιμα 
μεχρι να αλλαξει χρωμα.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.
Σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ 
και προσθετουμε την παστα.
Ανακατευουμε καλα,προσθετουμε ολα τα μυρωδικα μας,
και σε μετρια φωτια το αφηνουμε για ενα δεκαλεπτο με τεταρτο το πολυ
να βρασει μεχρι να ειναι εντελως στεγος απο υγρα,και αφαιρουμε απο την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
Σε αλλη κατσαρολιτσα βαζουμε το βουτυρο να λιωσει,
προσθετουμε το αλευρι
 και ανακατευουμε καλα να ψηθει λιγο το αλευρι μας.
Προσθετουμε το γαλα
 και ανακατευουμε μεχρι να δεσει η μπεσαμελ.
Αφαιρουμε απο την φωτια,προσθετουμε το τυρι,αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο
 και ανακατευουμε να ομογενοποιηθει η μπεσαμελ μας.
Τωρα ριχνουμε τον κιμα επανω στα ζυμαρικα,
ανακατευουμε
 προσθετουμε την μπεσαμελ,
την τριμμενη φρυγανια και το τυρι.
Ανακατευουμε παρα πολυ καλα σκεπαζουμε με σελοφαν το υλικο μας και το αφηνουμε στην συντηρηση του ψυγειου μας για μια ωρα.
Με κουταλι σουπας η'κουταλι του παγωτου για στρογγυλο σχημα παιρνουμε κουταλια κουταλια,την περναμε πρωτα 
απο το αλευρι,
μετα στο αυγο
 και τελος απο την φρυγανια.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν.
Εχουμε ζεστανει καλα μπολικο καλαμποκελαιο στην φριτεζα μας,η'σε κατσαρολα και ριχνουμε στο διχτυ της φριτεζας
λιγες λιγες μπουκιτσες και τις τηγανιζουμε για εναμιση λεπτο
 μεχρι να παρουν χρωμα απο ολες τις μεριες.
Τις στραγγιζουμε καλα απο το λαδι 
τις βγαζουμε σε πιατελα και σερβιρουμε με σαλατα εποχης.
Τρωγονται ευχαριστα το ιδιο και κρυες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!