Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » , , » ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ALFA!!!

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ALFA!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 | 7:00:00 π.μ.

Τραγανο, κριτσανιστο ελαφρα σιροπιασμενο πολιτικο φυλλο
εκλεισε μεσα του βελουδινη κρεμα πορτοκαλι και ηρθε και τα αγκαλιασε απαλα ενα ελαφρυ
κυμα σοκολατας.
Απολαυστε το!!!
ΥΛΙΚΑ
450 γρ.φυλλο πολιτικο (12 φυλλα)
120 γρ.βουτυρο αγελαδος λιωμενο
Ζαχαρη κρυσταλλικη για πασπαλισμα των φυλλων
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
250 ml νερο
350 γρ.ζαχαρη
2 πρεζες κανελα
4-5 σταγονες λεμονιου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500 ml συμπυκνωμενο χυμο πορτοκαλι
160 γρ.βουτυρο αγελαδος
2 αυγα χτυπημενα
35 γρ.κορν φλαουρ
2 πρεζες κανελα τριμμενη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 ml κρεμα γαλακτος απο 32-35% λιπαρα
200 γρ.κουβερτουρα γαλακτος
1 κ.γλυκου βουτυρο αγελαδος
1 πρεζα αλατι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι γιατι θελουμε να ειναι κρυο,βαζοντας την ζαχαρη και το νερο σε κατσαρολιτσα.Ανακατευουμε μεχρι να λιωσει
η ζαχαρη.
Απο την ωρα που αρχιζει να βραζει κραταμε 5 λεπτα.
Προσθετουμε τον χυμο λεμονιου και την κανελα και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
Βαζουμε στον παγκο της κουζινας μας τα φυλλα ανοιγμενα εχοντας μπροστα μας την μεγαλη πλευρα τους.
Με ενα κοφτερο μαχαιρι τα χωριζουμε-κοβουμε στην μεση
 και ετσι εχουμε δυο μερη.
Ψεκαζουμε την λαμαρινα του φουρνου μας με το λιωμενο βουτυρο,ακουμπαμε το πρωτο φυλλο απο την πρωτη στοιβα ψεκαζουμε με το βουτυρο
πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη,
κατοπιν τοποθετουμε απο πανω το αλλο φυλλο και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα απο την πρωτη στοιβα.
Ψεκαζουμε μια δευτερη λαμαρινα με βουτυρο γιατι σε μια δεν θα τα χωρεσει και κανουμε τις ιδιες κινησεις με τα φυλλα οπως στην πρωτη.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 18-20 λεπτα μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα.
Μολις τα βγαλουμε απο τον φουρνο τα σιροπιαζουμε ελαφρα και τα αφηνουμε στις λαμαρινες ως εχουν και ετοιμαζουμε την κρεμα.
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τον χυμο πορτοκαλιου,
τα χτυπημενα αβγα,
βουτυρο,κορν φλαουρ
 και ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν τα υλικα
και αρχισει σιγα σιγα να δενει η κρεμα.
Δεν την αφηνουμε να σφιξει παρα πολυ γιατι οταν κρυωσει θα σφιξει οσο πρεπει.Τελος προσθετουμε
την κανελα ανακατευουμε και την αφηνουμε να κρυωσει.Αν βιαζομαστε την βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει πιο γρηγορα.
Σε αλλη κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος με το βουτυρο να ζεσταθουν.
Μολις ζεσταθουν καλα και ερθουν σε σημειο βρασμου  αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε την κομματιασμενη κουβερτουρα και το αλατι.
Αφηνουμε λιγο να σταθει και με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε πολυ καλα 
μεχρι να λιωσει η σοκολατα και την αφηνουμε να κρυωσει και να πηξει ελαφρα.
Παιρνουμε μια πιατελα στο μεγεθος των φυλλων,ακουμπαμε την μια στρωση των φυλλων,απλωνουμε την κρεμα,
σκεπαζουμε με την αλλη στρωση φυλλων
και καλυπτουμε με την σοκολατα και το γλυκο μας ειναι ετοιμο για να το απολαυσουμε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!