Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » » ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 | 7:00:00 π.μ.

Μπισκοτα με γευση κουραμπιε και με γεμιση...που θα σας εκπληξει!!!Μοναδικα μπισκοτα-κουραμπιεδες γεμιστα με απιθανη και πραγματικα μοναδικη γεμιση πλασμενα με μπολικα καβουρντισμενα αμυγδαλα και γιδινο βουτυρο,δινουν ενα αξεπεραστο μυρωδατο και γευστικο αποτελεσμα που θα σας εντυπωσιασει.Ακολουθηστε τις οδηγιες μου κατα γραμμα και μη φοβηθειτε αν σας ανοιξουν στο ψησιμο γιατι πολυ απλα ειναι τετοια η ζυμη που ετσι πρεπει να γινει!Με την πρωτη δαγκωματια θα δειτε ποσο τραγανα και συγχρονως απιστευτα αφρατα ειναι που πιστεψτε με δυσκολα θα σταματησετε στο ενα!!
Απολαυστε τα !!!

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο βουτυρο αιγοπροβειο
250 γρ.αμυγδαλα ωμα χωρις την φλουδα,καβουρντισμενα και χοντροκομμενα
125 γρ.ζαχαρη αχνη
175 γρ.ζαχαρη κρυσταλλικη
2 κροκους αυγων
1 κ.γλυκου κοφτο σοδα
40 ml κονιακ
2 βανιλιες
Ξυσμα ενος λεμονιου
600 γρ.αλευρι μαλακο
175 γρ.Maltesers (μαλτισερς) για την γεμιση  θα περισσεψουν κιολας
Αχνη για το πασπαλισμα


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο στο μιξερ
 μεχρι να ασπρισει και να γινει αφρατο σαν σαντιγι.
Κατοπιν προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος απο τα αμυγδαλα και το αλευρι.Την σοδα την διαλυουμε στο κονιακ.
Τα χτυπαμε ολα μαζι πολυ καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα,και κατοπιν  προσθετουμε  τα αμυγδαλα ανακατευουμε,
και τελος το αλευρι λιγο λιγο
 μεχρι να εχουμε μια ζυμη
που δεν κολλαει στα χερια.
Ζυγιζουμε καθε κομματι ζυμης που θα πλαθουμε σε 45 γρ.
Το βαζουμε στην παλαμη μας και το πιεζουμε να πλατυνει λιγο.
Βαζουμε στο κεντρο απο ενα μαλτισερς,
το κλεινουμε σε πουγκι,
το πλαθουμε μπαλιτσα 
το πιεζουμε λιγο ελαφρα και το τοποθετουμε στην λαμαρινα μας,αφηνοντας αρκετη αποσταση μεταξυ τους γιατι θα πλατυνουν στο ψησιμο .
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μερι να τελειωσουν τα υλικα μας.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν πολυ καλα και τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!