Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΘΕΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΗ ΓΑΣΤΡΑ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 | 4:36:00 μ.μ.

Καθαρες,πεντανοστιμες γευσεις με απλα υλικα
σιγομαγειρεμενες σε πηλινη γαστρα.
Ενα φαγητο σκετο λουκουμακι επαξιο να σταθει σε γιορτινες,
Κυριακατικες ημερες!!!
Δικο σας!!!

ΥΛΙΚΑ
1.400 γρ.ελια μοσχαρισια κομμενη σε μετριες μεριδες
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 πρασο ψιλοκομμενο μονο το λευκο μερος
2 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες
3 χρωματιστες πιπεριες κομμενες ζουλιεν
250 γρ.ασπρομανιταρα κομμενα φετες
250 γρ.μοτσαρελα φρεσκια κομμενη σε κομματια
2 κλαδακια δεντρολιβανο
1 κλαδακι ριγανη
Αλατι 
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
100 ml ελαιολαδο
150 ml λευκο κρασι
Λιγο αλευρι για το παναρισμα του κρεατος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε πλυνει και στεγνωσει το κρεας απο τα νερα πολυ καλα.
Περναμε ενα ενα κομματι απο το αλευρι τιναζοντας το περισσιο.
Ριχνουμε τα κομματια του κρεατος στην κατσαρολα οπου εχουμε ζεστανει το λαδι
και τα θωρακιζουμε παιρνοντας χρωμα απο ολες τις μεριες.
Τα βγαζουμε σε πιατελα και τα αφηνουμε κατα μερος.

Μεσα στην ιδια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα λαχανικα μας και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν ελαφρως.
Προσθετουμε και το κρεας και τα σωταρουμε ολα μαζι.
Σβηνουμε με το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ.
Εχουμε ετοιμη τη γαστρα μας και ριχνουμε το φαγητο μεσα σε αυτη.
Προσθετουμε την μοτσαρελα,
αλατι πιπερι
 βραστο νερακι ισα να σκεπαζει το κρεας,
κλεινουμε με το καπακι
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 2 1/2 ωρες στους 170 βαθμους.
Σερβιρουμε το λουκουμακι μελωμενο μοσχαρακι με πατατες τηγανιτες,ρυζακι ακομα και με πουρε με μπολικη
μελωμενη πηχτη σαλτσουλα  σαλατα εποχης και καλο κρασακι.


Home » , , » ΘΕΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΗ ΓΑΣΤΡΑ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!