Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 | 9:49:00 π.μ.

Αφρατο πεντανοστιμο  σοκολατενιο παντεσπανι κυλησε σε ρολο και εκλεισε
ορμητικα μεσα του μαρμελαδα πορτοκαλι γιατι του ταιριαζει γαντι γευστικα.
Απολαυστε τον!!!

ΥΛΙΚΑ
70 γρ.αλευρι που φουσκωνει μονο του κοσκινισμενο
43 γρ.κακαο αγλυκο κοσκινισμενο
130 γρ.ζαχαρη κρυσταλλικη
5 αυγα
1 καψουλα βανιλια
2 κ.σουπας κονιακ
1 πρεζα αλατι
Ξυσμα απο μισο πορτοκαλι
500 γρ.μαρμελαδα πορτοκαλι
Λιγο βουτυρο για το αλειμμα ταψιου
150 γρ.κουβερτουρα γαλακτος λιωμενη για την επικαλυψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε στον καδο του μιξερ τα αυγα,ζαχαρη,βανιλια και αλατι και τα χτυπαμε 8-10 λεπτα 
μεχρι να εχουμε μια πηχτη κρεμα.
Σταματαμε το χτυπημα και ριχνουμε  σταδιακα ανακατευοντας με σπατουλα σιλικονης απαλα απο κατω προς τα επανω για να μην μας φυγει ο ογκος των αυγων ,το αλευρι με το κακαο το ξυσμα πορτοκαλι οπου τα εχουμε ανακατεψει ολα μαζι,
και το κονιακ.
Βουτυρωνουμε την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας,στρωνουμε λαδοκολλα,βουτυρωνουμε και την λαδοκολλα
 και ριχνουμε το μιγμα μας,στρωνοντας το απαλα να παει παντου σε ολο το ταψι ομοιομορφα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στον αερα για 10-12 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
Στρωνουμε στον παγκο μας λαδοκολλα ωστε να χωραει σε μεγεθος το παντεσπανι,το πασπαλιζουμε με ζαχαρη κρυσταλλικη,
και με προσοχη
τουμπαρουμε το παντεσπανι.
Προσθετουμε σε ολη την επιφανεια ομοιομορφα την μαρμελαδα,
και με την βοηθεια της λαδοκολλας
ρολαρουμε το παντεσπανι να κλεισει σε ρολο με την ενωση απο κατω.
Λιωνουμε την κουβερτουρα αλειφουμε το παντεσπανι 
και το διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.

Home » , » ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!