Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΤΡΟΥΦΑΤΟ ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015 | 7:00:00 π.μ.


Ενα ευκολο,γρηγορο,οικονομικο και πεντανοστιμο κεικ τρουφας σιροπιαστο με επικαλυψη απο σαντιγι
θα σας βγαλει ασπροπροσωπους και απο την δυσκολη θεση....
Απολαυστε το!!!

ΥΛΙΚΑ (για ταψι Νο34επι26)
125 γρ.βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε ακανονιστο μικρο μεγεθος
333 γρ.ζαχαρη κρυσταλλικη
5 αυγα
436 γρ.κοκκινη φαρινα
1 κ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1 βανιλια
100 ml γαλα εβαπορε αραιωμενο με 100 ml νερο
200 γρ.τρουφα σοκολατας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
824 γρ.ζαχαρη κρυσταλλικη
860 ml νερο
1 βανιλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
1 Morfat σαντιγι στο μεταλλικο κουτι 250 γρ.
112 γρ.αχνη ζαχαρη
2 βανιλιες
40 ml κονιακ καλης ποιοτητας
50 γρ.τρουφα σοκολατας για πασπαλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι μας το οπιο πρεπει να ειναι ηδη κρυο οταν σιροπιασουμε το γλυκο μας.
Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα  εκτος της βανιλιας που την προσθετουμε στο τελος.Ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε.
Απο την ωρα που αρχιζει να βραζει κραταμε 8 λεπτα βρασμου σε μετρια φωτια,και το αφαιρουμε.
Βαζουμε το βουτυρο στον καδο του μιξερ και το χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει ελαφρως.
Προσθετουμε την ζαχαρη διαδοχικα με τα αυγα (ενα-ενα).
Εχουμε ανακατεψει μεσα στο αλευρι το μπεικιν,με τις βανιλιες και ριχνουμε διαδοχικα αλευρι με γαλα στο μιγμα χτυπωντας τα
ακομα στο μιξερ.
Αφου ομογενοποιηθουν σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε την τρουφα 
και ανακατευουμε ελαφρα με σπατουλα πλαστικη να παει παντου.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ελαφρα το ταψι μας,προσθετουμε το μιγμα
 να παει παντου ομοιομορφα στο ταψι,
 και το ψηνουμε οπως ολα τα κεικ μας,σε προθερμασμενο
φουρνο στους 180 στον αερα για 45-50 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
Αφου ψηθει οπως ειναι ζεστο το σιροπιαζουμε ομοιομορφα με το κρυο σιροπι.
Μεχρι να τραβηξει το σιροπι βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα για την σαντιγι 
και τα χτυπαμε για 4 με 5 λεπτα μεχρι να αφρατεψει.
Γεμιζουμε τον κορνε ζαχαροπλαστικης και διακοσμουμε το γλυκο μας κοβοντας ροζετες και τελος πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια με την τρουφα.
Το διατηρουμε στο ψυγειο παγωμενο και τρωγεται με μεγαλη ευχαριστηση.
Home » , , » ΤΡΟΥΦΑΤΟ ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!