Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΑΛΜΥΡΑ MUFFINS ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ!!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 | 6:06:00 μ.μ.

Μυρωδατα,γευστικοτατα αλμυρα μαφινακια με απλα υλικα
για σνακ στο σχολειο,στη δουλεια για εορταστικα μπουφε
και παρτυ γενεθλιων... για ολες τις ωρες.
Απολαυστε τα!!!
ΥΛΙΚΑ (14 κοματια)
5 πρασα μετρια σε μεγεθος ψιλοκομμενα (το λευκο τρυφερο μερος τους)
250 γρ.mix κιτρινων τυριων τριμμενα
150 γρ.φετα τριμμενη
10 φετες μπεικον κομμενο σε μικρα κομματια
200 ml γαλα
2 αυγα
50 ml ελαιολαδο
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
185 γρ.φαριν απ
2 κ.γλυκου μπεικιν παουντερ
Λιγο ψιλοκομμενο ανηθο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινουμε αντικολλητικο τηγανι και σωταρουμε το μπεικον.
Μολις αρχισει να βγαινει το λιπος του στο τηγανι προσθετουμε τα πρασα
 και σε μετρια θερμοκρασια
τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν και γυαλισουν τα πρασα.Τα αφαιρουμε απο την φωτια και τα αφηνουμε κατα μερος.
Σε βαθυ μπολ χτυπαμε το γαλα με τα αυγα ,
Προσθετουμε τα τυρια ανακατευουμε.
Ριχνουμε το ελαιολαδο,και ανακατευουμε και παλι.
Στην συνεχεια προσθετουμε πρασα με μπεικον λιγο ανηθο,αλατακι, πιπερακι ανακατευουμε πολυ καλα.
Τελος προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι με το μπεικιν και ανακατευουμε επισης πολυ καλα
 εχοντας ενα πηχτο μιγμα.
Αλειφουμε ατομικα φορμακια με ελαιολαδο και τα γεμιζουμε με το μιγμα.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για ενα μισαωρο περιπου (αναλογα το φουρνο) μεχρι να φουσκωσουν και παρουν
το αναλογο χρωμα.
Τα αφαιρουμε απο τις θηκες αφου ψηθουν και τα ακουμπαμε σε σχαρα να μην ιδρωσουν.


Home » , » ΑΛΜΥΡΑ MUFFINS ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ!!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.