Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

Choco Hell Dessert

Written By Gwgoyla Nsg on Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 | 6:47:00 μ.μ.

Choco Hell Dessert Προκειται για ενα σοκολατενιο μασιφ γλυκο ψυγειου που και τουρτα μπορεις να τo πεις...
Με αφρατη  βελουδινη κρεμα, επικαλυψη γκαναζ και βαση καριοκα..
Αυτο το γλυκο θα σας ξετρελανει σας το εγγυωμαι!!!!
Δικο σας!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
130 γρ.βουτυρο
2 αυγα
240 γρ.μπισκοτα βουτυρου θρυμματισμενα στο μουλτι
250 γρ.καρυδια μετρια κομμενα στο μουλτι
130 γρ.φιστικια Αιγινης μετρια κομμενα στο μουλτι και λιγα επιπλεον τριμμενα για την διακοσμηση
100 γρ.αχνη ζαχαρη κοσκινισμενη
20 γρ.κακαο κοσκινισμενο
50 ml  κονιακ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
330 γρ.τυρι κρεμα παγωμενο
1 ζαχαρουχο γαλα (397 γρ)παγωμενο
3 φυλλα ζελατινη λιωμενα σε ζεστο νερο (6 κ.σουπας)
200 γρ.κουβερτουρα λιωμενη σε μπεν μαρι
1 κ.σουπας βουτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
200 ml κρεμα γαλακτος
255 γρ.κουβερτουρα γαλακτος κομματιασμενη
2 κ.γλυκου βουτυρο
1 πρεζα αλατι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
Σε μπεν μαρι λιωνουμε το βουτυρο
 και προσθετουμε στην συνεχεια τα αυγα ανακατευοντας με τον αυγοδαρτη.
Κατοπιν προσθετουμε την αχνη με το κακαο ανακατευουμε καλα και αφαιρουμε απο τη φωτια το σκευος.
Προσθετουμε στην συνεχεια τα μπισκοτα,
τους ξηρους καρπους
 και τελος το κονιακ.
Κανουμε ενα πολυ πολυ καλο ανακατεμα
 και προσθετουμε το μιγμα σε αποσπωμενη φορμα Νο .24
Στρωνουμε ομοιομορφα το μιγμα σε ολη την φορμα και παγωνουμε στην καταψυξη μεχρι να ετοιμασουμε την κρεμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
Χτυπαμε το τυρι κρεμα στο μιξερ μεχρι να αφρατεψει,
Προσθετουμε το ζαχαρουχο και τα χτυπαμε μαζι για λιγο να ενωθουν.
Προσθετουμε την λιωμενη ζελατινη,
χτυπαμε για λιγο και τελος προσθετουμε την λιωμενη κουβερτουρα με το λιωμενο βουτυρο
 και χτυπαμε μεχρι να δουμε μια πηχτη
κρεμα μους.
Στρωνουμε τη μους πανω απο την παγωμενη βαση ομοιομορφα και παγωνουμε παλι το γλυκο μας στη καταψυξη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
Σε κατσαρολακι βαζουμε την κρεμα γαλακτος με την κουβερτουρα ανακατευοντας μεχρι να εχουμε ενα λειο σοκολατενιο μιγμα,
προσθετουμε το βουτυρο
με μια πρεζα αλατι
ανακατευουμε και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της και κατοπιν την βαζουμε στη συντηρηση του ψυγειου μας να παγωσει ελαφρα.
Αφαιρουμε το γλυκο απο την καταψυξη και απλωνουμε την γκαναζ σε ολη την επιφανεια του γλυκου.
δ
Πασπαλιζουμε με τριμμενο φιστικι Αιγινης και παγωνουμε το γλυκο μας στο ψυγειο.

Choco Hell Dessert

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!