Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017 | 4:05:00 μ.μ.

Σας περισσεψε κιμας μαγειρεμενος και δεν ξερετε πως να τον αξιοποιησετε?
Φτιαξτε αυτη την πεντανοστιμη ομελετα και θα την φτιαχνετε ξανα και ξανα.
Δικη σας!!!

ΥΛΙΚΑ
400 γρ.κιμα μοσχαρισιο
1 ξερο κρεμμυδι κομμενο σε μικρα καρε
2 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες
2 πιπεριες κερατο ψιλοκομμενες
400 γρ.μανιταρια σε φετες (κονσερβα)
1 τοματα τριμμενη
Λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
6 αυγα χτυπημενα
1 1/2 κ.σουπας πιτουρο βρωμης
50 ml φρεσκο γαλα
50 ml νερο
4 μελιτζανες τσακωνικες μετριου μεγεθους κομμενες σε μακροστενο σχημα ψημενες στο φουρνο
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Κανελα σε σκονη
Λιγους κοκους μπαχαρι
1 πρεζα μοσχοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε κατσαρολα τον κιμα και τον ανακατευουμε μεχρι να αλλαξει χρωμα.
Κατοπιν προσθετουμε,ολα τα λαχανικα 
και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα λαχανικα μας.
Συνεχεια προσθετουμε την τοματα,ολα τα μυρωδικα και τα 50 ml νερο
 και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι 
να εξατμιστουν τα ελαχιστα υγρα που υπαρχουν.Αφου ετοιμαστει ο κιμας τον αφηνουμε εκτος φωτιας να πεσει
η θερμοκρασια.
Εχουμε στρωσει τις ψημενες μελιτζανες σε ενα ταψακι (αντικολλητικο) αν δεν εχουμε τοτε αλειφουμε το ταψι μας με λιγο ελαιολαδο.
Σε μπολ βαζουμε τα αυγα,γαλα,πιτουρο βρωμης λιγο αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο και τα χτυπαμε πολυ καλα.
Στρωνουμε τον κιμα πανω απο τις μελιτζανες,και τελος προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ψηθουν τα αυγα.
Σερβιρουμε με σαλατα εποχης!!!


Home » » ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.