Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΑΣΤΑ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017 | 8:20:00 μ.μ.

Μια αλλη εκδοχη να γευτουμε τον υπεροχο συνδυασμο πορτοκαλι-σοκολατα.
Πορτοκαλοπαστα με κρεμα ποροκαλι και σοκολατα γκαναζ.
Τα λογια περιττα..δεν μπορουν να περιγραψουν τη νοστιμια του γλυκου.
Δικη σας!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
260 γρ.αλευρι φαριν απ
125 γρ.βουτυρο αγελαδος σε θερμ.δωματιου κομμενο σε κυβους
3 αβγα σε θερμ.δωματιου
1 κ.σουπας κανελα
285 γρ.ζαχαρη
2 κ.γλυκου μπεικιν παουντερ
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
2 πορτοκαλια πολτοποιημενα χωρις την φλουδα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (βρασιμο 5 λεπτα)
465 γρ.ζαχαρη
330 ml νερο
1 καψουλα βανιλια
Λιγες σταγονες φρεσκου λεμονιου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
800 ml χυμο φρεσκων πορτοκαλιων
5 κ.σουπας γεματες κορν φλαουρ
150 γρ.ζαχαρη
1 κ.γλυκου κοφτο κανελα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
300 γρ.κουβερτουρα γαλακτος κομματιασμενη
200 ml κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκιναμε πρωτα με το σιροπι βαζοντας τα υλικα να βρασουν μονο για 5 λεπτα και το αφηνουμε κατα μερος να κρυωσει.
Στον καδο του μιξερ βαζουμε τη ζαχαρη το βουτυρο
και τα χτυπαμε να γινουν κρεμα.
Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα χτυπωντας το μιγμα συνεχως.
Κατοπιν προσθετουμε τα πολτοποιημενα πορτοκαλια,το ξυσμα,την κανελα και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Τελος προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν
 χτυπαμε για λιγο ακομα το μιγμα
 και το ριχνουμε
σε βουτυρωμενο πυρεξ Νο 30επι18
  και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους στον αερα για 35-40
λεπτα περιπου και αναλογα το φουρνο μας.
Σιροπιαζουμε αμεσως το γλυκο μας με το κρυο σιροπι.
Σε κατσαρολιτσα ζεσταινουμε τα 600 ml χυμο απο τα πορτοκαλια με την ζαχαρη και κραταμε κατα μερος τα 200 ml.
Στα 200 ml χυμο διαλυουμε το κορν φλαουρ και τον προσθετουμε στον ζεστο ανακατευοντας συνεχως μερι να πηξει.Προσθετουμε την κανελα.
Ριχνουμε την κρεμα πορτοκαλι επανω στο γλυκο μας και αφηνουμε να κρυωσει η κρεμα.(δηλαδη αν ακουμπησουμε
το δαχτυλο μας να εχει κανει κρουστα)
Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος μεχρι να ερθει σε σημειο βρασμου και αφαιρουμε απο την φωτια.
Προσθετουμε την κομματιασμενη κουβερτουρα ανακατευουμε πολυ καλα αφηνουμε λιγο να πεσει η θερμοκρασια της
και την απλωνουμε πανω απο την κρεμα πορτοκαλιου.
Βαζουμε το γλυκο μας στο ψυγειο να παγωσει πολυ καλα,το κοβουμε σε κομματια και το απολαμβανουμε!!!


Home » , , » ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΑΣΤΑ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!